کد خبر: 1405638
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۷
اختصاصی ایکنا؛

ناگفته‌های مسابقات قرآن تونس از زبان «پیمان ایازی»

گروه بین‌الملل: نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه تونس با اشاره به عملکرد ضعیف کمیته داوری این مسابقات تأکید کرد: این کمیته در اعلام نتایج محافظه‌کارانه عمل کرد و حتی برای حصول اطمینان، به درخواست ما برای دادن ریز نمرات پاسخی نداد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن «جایزه تونس» از سیزدهم تا نوزدهم اردیبهشت‌ماه در این کشور برگزار شد، جمهوری اسلامی ایران نیز امسال همچون سال‌های گذشته نمایندگان خود را به این رقابت‌ها اعزام کرد.
«پیمان ایازی»، نماینده ایران در رشته حفظ کل این رقابت‌ها و «محمود نوروزی»، نماینده کشورمان در رشته قرائت با حفظ 15 جزء مسابقات بود که پیمان ایازی در این رقابت‌ها حائز رتبه‌ای نشد، اما محمود نوروزی در این مسابقات توانست مقام سوم این رشته را از آن خود کند.
نمایندگان کشورمان در مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای مختلف، تاکنون بارها به خاطر ناداوری کمیته داوران از کسب رتبه محروم مانده‌اند و همواره نسبت به این مسئله گله‌مند بوده و اعتراضات خود را اعلام کرده‌اند.


پیمان ایازی، از حافظان و قاریان توانمند کشورمان که امسال در مسابقات قرآن تونس حضور یافت، از این قاعده مستثنی نبود و با وجود اجرای تحسین‌برانگیز و بدون اشکال خود در این رقابت‌ها که حاضران و شرکت‌کنندگان در مسابقات نیز بر آن اذعان داشتند، از کسب رتبه‌ در این مسابقات محروم ماند.
با توجه به تکرار ناداوری‌ در حق قاریان و حافظان ایرانی مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای مختلف و اخیرا در تونس، خبرگزاری ایکنا بر آن شد که دلیل این مسئله را از هیئت ایرانی شرکت‌کننده در چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه تونس جویا شود و بلافاصله پس از این رقابت‌ها گفت‌و‌گویی با پیمان ایازی و معتز آقایی، از داوران و اساتید برجسته قرآن کشورمان که نمایندگان ایران را در این رقابت‌ها همراهی می‌کرد، انجام داد.
نبود آیین‌نامه در مسابقات قرآن تونس
پیمان ایازی در این گفت‌وگو دلیل اصلی ناداوری‌ها را نبود آیین‌نامه داوری مدون و اعمال نفوذ سیاسی برخی کشورها دانست و گفت: در این رقابت‌ها از هر یک از شرکت‌کنندگان پنج سؤال پرسیده می‌شد، اما به دلیل نبود آیین‌نامه داوری مدون و مشخص که بزرگ‌ترین مشکل رقابت‌ها بود، برخی حفاظ یک صفحه، برخی یک صفحه و نیم و برخی نیز چند صفحه از قرآن را بنا به نظر کمیته داوری می‌خواندند و همین امر سبب می‌شد که عدالت و داوری دقیقی را در نحوه امتیازدهی شاهد نباشیم.


وی افزود: این نکات را در راستای اطلاع‌‌ جامعه قرآنی کشورم و همچنین حافظان و قاریان ایرانی که در رقابت‌های قرآنی شرکت می‌کنند، می‌گویم؛ آن‌ها باید بدانند که مسابقه‌ای که آیین‌نامه مشخصی ندارد و از هر حافظ، طبق سلیقه‌، از یک صفحه تا پنج صفحه می‌پرسند، ناداوری و عملکرد غیرمنصفانه و به دور از از عدالت داوران را به دنبال خواهد داشت.
اجرای بدون اشکال و محرومیت از کسب مقام!
پیمان ایازی با اشاره به اجرای بدون اشکال خود در مسابقات بین‌المللی قرآن تونس گفت: باعث افتخار است که بگویم که در این مسابقات اشکال خاصی نداشتم و تنها حافظی بودم که بدون اشکال اجرا داشتم؛ خوشحالم که توانستم به وظیفه خود به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به‌خوبی عمل کنم و اجرای خوبی در این رقابت‌ها داشته باشم؛ مسئله‌ای که بسیاری از شرکت‌کنندگان در مسابقات از جمله نمایندگان لیبی، قطر، لبنان و امارات که از رقبای من بودند، نزد من آمده و بر آن اذعان داشتند و حتی اعلام کردند: «به خاطر اجرای بدون اشکال، مقام اولی رشته حفظ کل رقابت‌ها شایسته و حق تو بود».
ایازی همچنین تصریح کرد: ناداوری‌ها در این مسابقات بسیار واضح بود و حتی سبب شد که یکی از نمایندگان کشور میزبان با وجود اجرای ضعیف و پر اشتباه، رتبه پنجم را کسب کند؛ این در حالی بود که بنا به نظر داور حسن حفظ، تنها من در میان نمایندگان همه کشورها، کل امتیاز این بخش(60 امتیاز) را گرفتم، اما اول نشدم.
اعتراض بانوی تونسی به ناداوری درباره ایازی
این حافظ قرآن ممتاز کشورمان یادآور شد: نکته جالب‌تر این که روزی که نتایج را اعلام کردند، یکی از بانوان حاضر در سالن مسابقات که به همراه فرزندش اجرای مرا از نزدیک مشاهده کرده بود، به من گفت: «به خدا قسم، که تو به‌زیبایی قرائت کردی، به نحوی که فرزندم از تلاوت تو گریه کرد و متأثر شد و زمانی که به منزل رفتیم به خاطر اجرای تأثیرگذار و زیبای شما به سراغ قرآن رفت و مروری بر آیات آن داشت».
وی ادامه داد: این بانوی تونسی که به خاطر محروم‌شدن من از کسب رتبه بسیار ناراحت و معترض بود، نزد کمیته داوران رقابت‌ها و مسئولان وزارت امور دینی تونس رفت و اعتراض خود را اعلام کرد و به یکی از داوران گفت: «چطور ممکن است که این حافظ ایرانی رتبه نیاورده باشد؟!، حافظی که صوت زیبا و لحنی عالی داشت»، داور هم در پاسخ وی سکوت کرده و حرفی نزد.
پیمان ایازی با بیان این که اعمال نفوذ سیاسی برخی کشورها تا حد زیادی در محرومیت نمایندگان ایران از کسب رتبه در مسابقات بین‌المللی قرآن تأثیرگذار است و رایزن فرهنگی کشورمان در تونس نیز نسبت به این مسئله اعتراض داشت و آن را مطرح کرد، گفت: همین مسائل بارها باعث شده است که حافظان و قاریان توانمند کشورمان به عنوان یک ایرانی پس از سال‌ها تلاش و زحمت، به حقی که شایسته‌شان است، نرسند و از کسب رتبه محروم بمانند.

نفوذ عربستان و کویت در کمیته داوری برای محرومیت ایران از کسب مقام!
ایازی تصریح کرد: سال‌های گذشته این گونه نبود و ایران طی سه سال گذشته توانست رتبه‌ نخست را از آن خود کند، به همین دلیل برخی کشورها(عربستان و کویت) نسبت به این مسئله رضایت نداشتند و دیدند که اگر وضعیت همین گونه پیش برود، هر سال رتبه نخست رقابت‌ها از آن ایرانی‌ها می‌شود؛ بنابراین در کمیته داوری نفوذ کردند تا بتوانند از برترشدن نمایندگان ایران جلوگیری کنند.

داورانی که عدالت و انصاف ندارند
وی بیان کرد: نماینده کویت در رشته حفظ این رقابت‌ها اجرای ضعیفی داشت، اما به دلیل حمایت‌های داور کویتی اول شد، این مسئله در رشته قرائت هم کاملا مشهود بود، به نحوی که نماینده ترکیه به خاطر حضور یکی از داوران کشورش در کمیته داوری توانست در رشته قرائت مقام نخست را کسب کند؛ بنابراین این مسئله نشان از اعمال نفوذ داوران در اعلام رتبه‌ها و گزینش برترین‌ها داشت.


دخالت سیاست در مسابقات قرآن تونس
این حافظ توانمند کشورمان تأکید کرد: در این مسابقات به دلیل دخالت پررنگ مسائل سیاسی علاوه بر ایران کشورهایی همچون یمن و سودان هم که قاریانی توانمند داشتند و بسیار خوب اجرا کردند، رتبه نیاوردند و نتیجه نگرفتند، این در حالی بود که نمایندگان کشورهای همسایه تونس همچون الجزایر و لیبی که روابط سیاسی خوبی با این کشور دارند، در هر دو رشته این رقابت‌ها جزء نفرات برتر بودند.
عدم شفافیت کمیته داوری
پیمان ایازی یادآور شد: کمیته داوری رقابت‌های تونس در بحث اعلام نتایج نیز مرموزانه و محافظه‌کارانه رفتار کرد و عملکرد شفافی نداشت؛ برای اطمینان از نتایج اعلام شده، از این کمیته ریز نمرات را درخواست کردیم، اما از پاسخ‌دادن شانه خالی کرده و ریز نمرات را به ما ندادند و تنها نتایج کلی را اعلام کردند.
ایازی اظهار کرد: در این مسابقات شرایط اعتراض وجود نداشت و کسی نمی‌توانست از حق خودش دفاع کند، در حالی که در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران این گونه نیست؛ ما برگه اعتراض داریم و شرکت‌کنندگان می‌توانند اعتراض خود را به صورت مکتوب اعلام کنند و کمیته فنی و هیئت داوران آن را بررسی می‌کند و در صورتی که صحیح باشد، بررسی و پاسخ داده می‌شود؛ اما در مسابقات تونس نمی‌توانستیم اعتراض کنیم و در صورت اعتراض پاسخ خاصی داده نمی‌شد.
ضرورت حضور داوران ایرانی در مسابقات قرآن بین‌المللی
این حافظ قرآن ممتاز کشورمان در ادامه حضور داوران ایرانی را در کمیته داوری مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای مختلف عاملی مؤثر در جلوگیری از ناداوری در حق شرکت‌کنندگان ایرانی دانست و گفت: اگر بتوانیم در برخی مسابقات بین‌المللی قرآن داور داشته باشیم، شاهد چنین مسائلی نخواهیم بود، بنابراین باید در این زمینه رایزنی‌ها و پیگیری‌هایی انجام دهیم و اساتید خبره را برای داوری مسابقات قرآن بین‌المللی اعزام کنیم که دیگر شاهد چنین مشکلات و ناداوری‌هایی نباشیم.
پیمان ایازی همچنین معتقد است که سفارتخانه‌ها و نهادهای ایرانی در خارج از کشور باید روابط دیپلماتیک را تقویت کرده تا نمایندگان کشورمان در رقابت‌های قرآنی، ورزشی یا هر مسابقه دیگری تنها به خاطر تنش‌ها و مشکلات سیاسی، از کسب رتبه‌های برتر محروم نمانند.
ایازی در پایان این گفت‌و‌گو از شورای عالی قرآن، سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام به مسابقات قرآن بین‌المللی این سازمان به خاطر تلاش‌ برای اعزام نمایندگان ایران به مسابقات بین‌المللی قرآن تونس قدردانی کرد.

تهران
|
-
|
۱۳۹۳/۰۲/۲۱ - ۱۷:۰۸
0
0
استاد ایازی باسلام وخسته نباشید :انشااله خیر است برهمگان آشکاراست این ناداوری ها حتی برای شهر وندان تونسی پس توکل برخداکن وتنها اویاری دهنده است.
یه حافظ از دیار علویون
|
-
|
۱۳۹۳/۰۲/۲۸ - ۰۱:۴۲
0
0
سلام استاد خسته نباشید هرچند که شما هیچ وقت خسته نیستید . ما شما را مایه ی افتخار خود میدانیم . بچه های نکا :)
captcha