کد خبر: 1406094
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸
فیض تأکید کرد:

وزارت علوم توجه بیشتری به برگزاری مسابقات دانشجویان مسلمان داشته باشد

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در نشست شورای سیاست‌گذاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان تأکید کرد: زمانی که وزارت علوم برای برگزاری این مسابقات که جامعه هدف آن دانشجویان هستند کمکی نمی‌کند، چگونه می‌توان همکاری دانشگاه‌ها را در برگزاری مسابقات پررنگ نشان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در اولین نشست شورای سیاست‌گذاری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در مورد جمع‌بندی موضوعات برای تعیین هدف اصلی و شعار مسابقات گفت: هدف کلی این مسابقات باید ثابت و ماندگار باشد؛ اما شعار هر دوره از مسابقات با توجه به اقتضاء سال برگزاری مسابقات از مسائل روز جهان اسلام باشد.
وی افزود: تقویت اتحاد جهان اسلام در راستای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی در این مسابقات مورد نظر قرار گیرد؛ چرا که بدون در نظر گرفتن بحث تمدن، اثرگذاری چندانی را شاهد نخواهیم بود، بنابر این بهتر است تا مسابقات قرآن را در این راستا پیش ببریم.
نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان تصریح کرد: مطمئناً زمانی که بحث تمدن در این مسابقات مورد توجه قرار گیرد، بحث‌هایی همچون سبک زندگی اسلامی نیز که از منویات مقام معظم رهبری است مورد توجه قرار خواهد گرفت.
فیض در ادامه در مورد شعار این دوره از مسابقات اظهار کرد: «مسلمان واقعی؛ صلح‌طلب واقعی» می‌تواند به عنوان یکی از شعارهای اصلی این دوره از مسابقات مطرح شود. اگر یک فرد به معنای واقعی کلمه، مسلمان باشد قطعاً صلح‌طلب واقعی هم خواهد بود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه سه شعار مطرح شده در این نشست را عنوان کرد و گفت: «وحدت در سایه‌سار قرآن»، «اسلام دین صلح و عدالت» و «مسلمان واقعی؛ صلح‌طلب واقعی» سه شعاری است که در این جلسه مطرح شد و اعضای شورا به صورت کتبی نظرات خود را در آینده اعلام خواهند کرد.
نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، تصریح کرد: سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور بودجه محدود مصوب مجلس، دارد که صرف امور روزانه این سازمان می‌شود، اما برای وزارت ارشاد که نمایشگاه کتاب را برگزار می‌کند از همان ابتدای سال، بودجه مشخصی برای برگزاری آن در نظر گرفته می‌شود و لذا این نهاد، نیازی به رایزنی برای جذب بودجه ندارد و همه تلاش خود را صرف کیفیت برگزاری نمایشگاه می‌کند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی که همت کرده و ایده برگزاری این مسابقات را ارائه کرده است باید تمام تلاش خود را معطوف به بحث‌های کیفی جشنواره کند، اما چون مشکلات هزینه‌ای و بودجه‌ای وجود دارد ناچار است تمام توان خود را صرف جذب بودجه کند. زمانی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای برگزاری این مسابقات که جامعه هدف آن دانشجویان هستند کمکی نمی‌کند، چگونه می‌توان حضور و همکاری دانشگاه‌ها را در برگزاری این مسابقات پررنگ نشان داد.
فیض در ادامه در مورد بحث اطلاع‌رسانی مناسب مسابقات به حضور نماینده‌ای از شبکه قرآن و معارف سیما اشاره کرد و گفت: اگر در جلسات آینده به این مورد توجه ویژه شود نیز خوب خواهد بود. در بحث رشته‌های مسابقات که برخی از اعضا به بحث‌های پژوهشی اشاره کردند، باید از همین پنجمین دوره در مورد رشته‌های پژوهشی تصمیماتی اتخاذ شود.
یادآور می‌شود، حمیدرضا طیبی، رئیس شورای سیاست‌گذاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان و رئیس جهاد دانشگاهی، مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری، حمید صابر فرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان و دبیر مسابقات، هاشمی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، عباس صدری، مدیر دفتر منطقه‌ای آیسسکو در تهران، برزین ضرغامی، مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، جعفرپور، نماینده معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، عبدالحمید طالب‌تاش، نماینده معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدجواد شوشتری، مدیرکل حوزه ریاست شهرداری تهران، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و عباس سلیمی و محمدرضا پورمعین از پیشکسوتان قرآنی کشورمان از جمله حاضران در این جلسه بودند.

captcha