به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمود لطفیان، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در نشست دانشجویی گفتمان دینی «بندگان ممتاز خدا با رویکرد راههای تربیت دل» که با همکاری دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی و ستاد اقامه نماز قم برگزار شد، با اشاره به برکات ماه رجب، ماه بالا بردن ظرفیتها گفت: رسیدن به کوثر برای همه سالکان کوی حق امکانپذیر است.
وی با بیان اینکه انگیزه تلاش، مقدم بر تلاش است و تغییر در نگرشها باعث تغییر در انگیزه میشود، افزود: استحکام خانوادهها مهمترین اصل توانمندی است و سالمندان در خانواده سکوی قابل اعتمادی برای اعضای خانواده هستند و استحکام نهاد خانواده در گرو تعادل فکری و رفتاری است؛ سختیهای زندگی نعمتهای بزرگی برای رشد و شکوفایی استعدادها هستند.
کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم عنوان کرد: وصول به مقام امامت بستگی به پیمودن مراحل تهذیب نفس و کسب کمالات معنوی دارد، چنان که بر اساس آیه 124 سوره بقره حضرت ابراهیم(ع) پس از آزمایشها و طی درجات مقامات عالی به این مقام رسید.
لطفیان یادآور شد: بندگان ممتاز خدا باید خود را آن چنان بسازند و دارای همت بلند باشند که رهبر و هادی مردم شوند و مردم از نور وجود آنها و فیوضاتشان استفاده کنند؛ همچنین مردم را از تاریکیها بهسوی صراط مستقیم و روشناییها بکشانند و اگر سعی کنند در سایه تقوا، اقامه نماز، عمل صالح، قرآن و مسجدمحوری بمانند میتوانند به درجات عالی برسند.
وی با اشاره به فرازی از دعای مکارمالاخلاق امام سجاد(ع)، بیان کرد: اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نه تنها به حقیقت قرآن و تفسیر آن علم دارند، بلکه به همه کتب الهی نیز آگاه هستند.ابن عباس مفسر معروف میگوید «علم من و علم اصحاب رسول خدا در مقایسه با علم اهل بیت(ع) مانند قطرهای است در هفت دریا».
انسان باید از همین دنیا و پیش از مرگ به فکر روز قیامت باشد
کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تصریح کرد: برای اینکه انسان پس از ترک این جهان، دچار غم غربت نشود و با دست خالی این جهان را ترک نکند، باید از همین دنیا و پیش از مرگ به فکر آن روز باشد و زاد و توشه مناسب برگیرد، ولی اگر تمام هم و غم خود را در دنیا و لذایذ آن متمرکز کند چیزی جز غم غربت نصیبش نمیشود.
وی با اشاره به وصیتنامه امام علی(ع) به امام حسن(ع) با عنوان «راههای تربیت دل» و توضیح فقراتی از دعایی که امام سجاد(ع) به ابوحمزه ثمالی تعلیم فرمود، یادآور شد: خداوند متعال، بخشنده تمام مواهب است و واژه رزق که مشیت و موهبتی الهی است در دعای اول صحیفه سجادیه به معنای عطا و بخشش مستمر به آن اشاره شده است.
حجتالاسلام لطفیان در ادامه گفت: براساس آیه 26 سوره رعد و آیه 127 آلعمران، الطاف خداوند بر حسب شایستگی و لیاقت است؛ اراده خداوند در زمینه وسعت فرهنگی و روزی بستگی به تلاش و کوشش خود شخص دارد که اگر سستی، تنبلی، بخل یا کاهلی بورزد در میزان رزق تأثیر میگذارد.
وی ادامه داد: براساس آیه 55 سوره توبه، وسعت و تنگی معیشت و رزق یک آزمایش الهی است؛ بنابراین تنها وسعت رزق دلیل بر محبت خداوند نیست همانگونه که تنگی معیشت دلیل خشم و غضب حق متعال نیست. گاهی تنگی معیشت، روشن کردن میزان مقاومت و پایمردی بندگان ممتاز خداست.
کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی در رابطه با ویژگیهای قرآن کریم بیان کرد: بهترین ملجأ و پناه انسان، قرآن کریم است. آن کتابی که انسانساز بوده و برای تربیت بشر از جانب خداوند فرستاده شده است.
انسان باید در تمامی مراحل، رابطه با خداوند متعال را حفظ کند
وی با بیان جلوههایی از رزاقیت خداوند در دعای نورانی و پر فیض جوشن کبیر، افزود: انسان باید در تمامی مراحل رابطه با خداوند متعال را حفظ کند و با هر عنوانی از خداوند طلب گشایش رزق کند. صحیفه سجادیه دعایی با مضامین بسیار عالی است که یک دوره فشرده از مسائل گوناگون مانند خداشناسی، مسائل اعتقادی، مشیت و اراده الهی و رازقیت و ... است.
مدیر کانون نویسندگان نماز با اشاره به آثار و برکات روزه در ماه رجب، شعبان و رمضان اظهار کرد: مهمترین اثر روزه تقوا و خدانترسی در ظاهر و باطن و یگانه عبادت مخفی است. نماز، حج، جهاد، زکات و خمس را مردم میبینند اما روزه دیدنی نیست؛ روزه اراده انسان را تقویت میکند. کسی که یک ماه نان و آب و شهوت خود را کنترل کرد میتواند نسبت به مال و ناموس دیگران نیز خود را کنترل کند، روزه باعث تقویت عاطفه میشود. کسی که یک ماه مزه گرسنگی را چشید دردآشنا میشود و رنج گرسنگان را احساس و درک میکند.
حجتالاسلام لطفیان در ادامه عنوان کرد: روزه مردم عادی، خودداری از نان و آب و امور شهوانی است، اما در روزه خواص، علاوه بر اجتناب ازمضطرات، اجتناب از گناهان نیز لازمالاجراست؛ همچنین روزه خاصالخاص علاوه بر اجتناب از مضطرات و پرهیز از گناهان، خالی کردن دل از غیر خداست.
وی در پایان با اشاره به تعبیر آیتاللهالعظمی جوادی آملی یادآور شد: روزه انسان را فرشته صفت میکند و فرشتگانیها از خوردن و آشامیدن و شهوت بدورند. براساس آیه 185 سوره بقره شرط حضور در میهمانی خدا یعنی روزه فقط تحمل گرسنگی نیست بلکه روزهدار باید از دروغ، گناه، مجادله، حسادت، غیبت، مخالفت با هم دوری کند و نسبت به نماز، صبر و صداقت داشته و به قیامت و روز جزا توجه خاصی داشته باشد.