کد خبر: 1406791
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۸
مربی دارالقرآن شهید مرتضی سامانی:

مهمترین موضوع در آموزش قرآن به خردسالان ایجاد علاقه است

خبرنگاران افتخاری/ مصطفی مبارک‌آبادی: داود بختیاری با بیان اینکه مهمترین موضوع در آموزش قرآن به خردسالان ایجاد علاقه است، گفت: آموزش قرآن در سنین خردسالی، به‌دلیل وجود فطرت خداشناسی انسان، باعث هموار شدن مسیر برای زندگی قرآنی در سنین بالاتر آنها خواهد شد.

داود بختیاری، مربی قرآن بخش کودکان و نوجوانان دارالقرآن شهید مرتضی سامانی در گفت‌وگو با خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ضرورت آموزش قرآن کریم در سنین خردسالی، گفت: آموزش قرآن در سنین خردسالی، به دلیل وجود فطرت خداشناسی انسان، باعث هموار شدن مسیر برای زندگی قرآنی در سنین بالاتر آنها خواهد شد.

وی با اشاره به روش‌های آموزش قرآن به خردسالان بر ایجاد علاقه در آنها تأکید کرد و افزود: چون خردسالان در گام نخست هستند، آشنایی آنها با حروف و علامات قرآن کافی است؛ همچنین شناساندن طرح اجمالی از قرآن کریم و آموزش چارچوب‌های اصلی آن به خردسالان از اهمیت زیادی برخوردار است. پاکی و طهارت جسم و روح از رکن‌های اصلی قرآن کریم بوده که کودک خردسال باید با آن آشنا شود.

بختیاری با اشاره به ابزار‌های کاربردی لازم برای آموزش قرآن به خردسالان اظهار کرد: با توجه به آنکه استفاده از نقاشی، قصه‌گویی، نمایش و دیگر مواردی که سبب جذب خردسالان به سمت آموزش قرآن و مفاهیم آن می‌‌شود، لازم و ضروریست، می‌توان مفهوم سوره‌های کوچک قرآن و یا داستان‌های قرآنی را در قالب قصه و یا نمایش‌های جذاب برای کودکان بیان کرد و یا از آنها بخواهیم درباره یک پیام قرآنی برایمان نقاشی بکشند.

مربی قرآن دارالقرآن شهید مرتضی سامانی، آموزش قرآن در سنین قبل از مدرسه را مثبت ارزیابی و بیان کرد: اگر این کار در مسیر صحیح انجام شود، باعث رغبت بیشتر خردسالان به یادگیری دیگر علوم خواهد شد.

وی گفت: آن‌چنان که باید، آموزش قرآن در جامعه ما نهادینه نشده است، اگر جذابیت بیشتری در روش‌های مربیان قرآن ایجاد شود، قطعاً موجب استقبال بیشتر جامعه از فراگیری علوم قرآنی خواهد شد که این موضوع در بخش آموزش قرآن به خردسالان از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است.

بختیاری در مورد هماهنگی در روش آموزش میان مراکز مختلف قرآنی یادآور شد: در حال حاضر آموزش قرآن در مراکز مختلف، سلیقه‌ای است و برنامه رسمی و یکپارچه‌ای در این زمینه وجود ندارد اما گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته شده که البته در ابتدا راه است.

وی خانواده را اصلی‌ترین نهاد برای هدایت خردسالان به سمت فرهنگ قرآنی دانست و گفت: در بحث علاقه‌مند شدن خردسالان به فرهنگ قرآنی، سهم اصلی متوجه خانواده است، البته وزارت آموزش‌ و‌‌ پرورش در جایگاه بعدی قرار دارد.

بختیاری ادامه داد: متأسفانه با توجه به عدم وجود کتاب‌های مناسب و فضاهای آموزشی لازم هنوز در زمینه آموزش‌ به خردسالان دچار مشکل هستیم؛ هر نهادی که بخواهد در راه آموزش قرآن و مفاهیم آن قدم بردارد، قطعا اقدامی مبارک و مؤثر خواهد بود ولی وجود یک نهاد واحد برای پیشرفت بهتر اهداف قرآنی لازم است.

مربی قرآن دارالقرآن شهید مرتضی سامانی در پایان عنوان کرد: که با عنایت به نوع وظایف وزارت آموزش و پرورش بهتر است این وزارتخانه به‌عنوان متولی آموزش قرآن کریم در سطح کشور معرفی شود.

captcha