کد خبر: 1407084
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹
میرزایی تأکید کرد:

ضرورت الکترونیکی شدن داوری جوایز کتاب

گروه ادب: مدیرعامل خانه کتاب با تأکید بر ضرورت الکترونیکی شدن داوری جوایز کتاب گفت: امسال شاهد داوری کتاب کاغذی نخواهیم بود و ناشران باید تصویر پی‌دی‌اف آثار خود را ارسال کنند.

نجفعلی میرزایی، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تحول در حوزه کتاب در سال جاری گفت: در رابطه با جوایز کتاب، طرح بازنگری در سیستم این جوایز و بازسازی ساختاری، مدیریتی و فرایندی آن در دست است، اما این گونه طرح‌ها که بزرگ و ملی هستند باید مبتنی بر مطالعه گسترده علمی باشد.

تحول در حوزه کتاب در گرو مطالعه علمی

وی با بیان اینکه با مطالعه در این زمینه شاهد تحول در حوزه جوایز کتاب خواهیم بود، افزود: ما به دنبال تحولی در راستای پیشرفت و نه پسرفت هستیم؛ از این رو انتشار کتاب‌های ماه توسط مؤسسه خانه کتاب نیز از این امر مستثنا نیست و با مدیریت نخبه و عقل جمعی برنامه‌ای را در سال جاری برای تحول در این زمینه عرضه خواهیم کرد.

میرزایی ادامه داد: برای نمونه ما در سال آینده شاهد داوری بر اساس کتاب کاغذی نخواهیم بود و ناشران اگر مایل هستند کتاب‌های آنها در چرخه داوری قرار گیرد، تصویری از پی‌دی‌اف‌ کتاب‌های خود را برای ما بفرستند؛ چرا که ما دیگر نمی‌توانیم روزانه و ماهانه شاهد هزاران کتابی باشیم که روی میز کارمندان قرار می‌گیرد و این موضوع حتی قدرت تحرک را از آنها می‌گیرد.

حفاظت از امنیت متون کتاب‌ها در راستای الکترونیکی کردن آثار

وی در ادامه گفت: اقتضای دنیا هم همین است که سیستم داوری دیجیتال و الکترونیک برگزار شود،  از این رو یکی از کارهای ما برای سال جاری در این حوزه‌ها دیجیتال کردن نشر و داوری است که شامل مجلات و جایزه‌های کتاب خواهد شد.

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب تصریح کرد: البته روند دیجیتال کردن داوری جوایز کتاب، پروسه‌ای سخت و پیچیده است و ما باید کاری کنیم تا از امنیت متون کتاب‌ها حفاظت کنیم و همچنین لایه‌ای از داوران که با دنیای الکترونیک آشنا نیستند، این تحول را بپذیرند.

کمبود شفافیت در برخی از چرخه‌های گزینش کتاب

میرزایی در ادامه برخی خلاءهای موجود در زمینه جوایز کتاب را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برخی از خلل‌ها و خلاءهای موجود در رابطه با جوایز کتاب را باید امسال رفع کنیم و این امر در حال حاضر امکان‌پذیر نیست؛ چرا که نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی است و یکی از این خلاء‌ها و نقاط کور در این جوایز کمبود شفافیت در برخی از چرخه‌های گزینش کتاب است.

روند داوری باید همچنان محرمانه باقی بماند

وی اظهار کرد: ما همچنان اصرار داریم که روند داوری همچنان محرمانه باقی بماند، ما باید اعتماد جامعه علمی خود را جلب کنیم و جامعه علمی باید از افرادی باشند که خود در پدیدآوری کتاب نخبه هستند و در این راستا افرادی می‌توانند داوری کنند که در جریان کتاب در اوج باشند و این ویژگی را نمی‌توانیم از شروط داوری برداریم و در حال حاضر نیز داورانی که آثارشان در داوری قرار گیرد، اثرشان از چرخه خارج می‌شود.

تحول در حوزه کتاب باید با مدیریت کلان همراه باشد

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب یادآور شد: تحول در حوزه کتاب و جوایز ادبی از اتفاقاتی است که نباید جزیره‌ای و مقطعی انجام شود، بلکه باید با مدیریت کلان و کارشناسی اتاق‌های فکر همراه باشد تا شاهد تحول گسترده و پیشرفت در حوزه‌های گوناگون باشیم.

captcha