کد خبر: 1407415
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷
حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی عنوان کرد:

تجلیل از 13 اثر منتخب در جشنواره کتاب دین/ اعطای جوایز نقدی به برگزیدگان

گروه ادب: معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی از تجلیل 13 اثر منتخب جشنواره کتاب دین خبر داد و گفت: در این دوره جوایز برگزیدگان به صورت نقدی اهدا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری جشنواره کتاب دین و پژوهش‌های برتر صبح امروز، شنبه 27 اردیبهشت با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی‌هوایی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی در این مراسم با بیان این که یکی از ابزارهای مهم در تمدن‌سازی و رساندن پیام خداوند متعال به بندگان کتاب است، اظهار کرد: معجزه پیامبر اکرم(ص) نیز کتاب بود؛ از این رو سازمان تبلیغات اسلامی از 12 موضوعی که در راستای تحقق مسئله تبلیغ پیگیری می‌کند، کتاب است و در این زمینه سعی کرده تا در سه حوزه تولید، نشر و توزیع عادلانه کتاب نقش مؤثری ایفا کند.

وی با اشاره به کمبود منابع و بودجه در سال‌های اخیر افزود: اگر این مشکل وجود نداشت، سازمان تبلیغات به طور گسترده‌تری در حوزه‌های یاده شده عمل می‌کرد.

مخاطب‌شناسی و نیازسنجی آثار توسط حوزه و دانشگاه

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی ادامه داد: این سازمان نسبت به مخاطبان گوناگون تولیداتی دارد و برای این که صدای انقلاب را به همه آنها برساند، برای همه گروه‌های سنی و تخصصی کتاب تولید می‌کند تا به طور مؤثری در مدیریت میانی بین تولیدکنندگان دانش دینی و مخاطبان نقش‌آفرین باشند.

وی در ادامه تصریح کرد: مراکز تولید علم در کشور حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها هستند و سازمان برای این که بتواند ارزش‌های دینی و انقلابی را نشر دهد، باید از این مراکز کمک گیرد و با مخاطب‌شناسی و نیازسنجی آثار خود را منتشر کند.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در اصل تبلیغ با ابزار کتاب، دو نوع مخاطب خاص شامل مبلغان، مبلغات، رؤسای مؤسسات و هیئات مذهبی و مجموعه‌ای از اقشار تأثیرگذار و مخاطبان عام وجود دارند و باید در ابتدا مخاطبان خاص را که با تعداد زیادی از افراد دیگر در ارتباط هستند، تغذیه فکری کرد که در این زمینه ناشرانی چون چاپ و نشر بین‌الملل، سوره مهر و ... در نمایشگاه کتاب هم خوش درخشیدند.

راه‌اندازی 1800 کتابخانه شبستان در روستاهای کشور

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی دغدغه‌مندی رهبر معظم انقلاب در تولید کتاب را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: سازمان تولید اثر پیرامون دغدغه‌ها و بیانات رهبری را در اولویت قرار داده و در بخش توزیع کتاب هم بیش از 1800 کتابخانه‌های شبستان در روستاها تشکیل داده است که در هر کتابخانه بیش از 4200 عنوان کتاب وجود دارد و می‌توان گفت این امر، نوعی عدالت فرهنگی است که با هدف دسترسی همگانی به کتاب انجام شده است.

وی در ادامه به موضوع کتابخوانی اشاره و عنوان کرد: این موضوع نیز در دو زمینه مخاطبان عام و خاص بیان می‌شود که در حوزه خاص، با اجرای مسابقات کتابخوانی و سیر مطالعاتی انجام می‌شود که مجموعه‌ای تفاسیر قرآن، بیانات رهبری و تولیدات دینی را دربرمی‌گیرد و در زمینه کتابخوانی عام نیز سازمان تبلیغات اسلامی کتابخانه‌هایی در مراکز شهرستان‌ها و استان‌ها ایجاد کرده است.

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی تأکید کرد: در رابطه با دغدغه‌های رهبری چند مورد وجود دارد که با هم تلفیق شده و هدفگذاری برای یکی، زمینه‌ساز دیگری است. یکی از این موارد دهه پیشرفت و عدالت است و کرسی‌های آزاداندیشی در این دهه یکی از ضروریات است تا زمینه این عدالت و پیشرفت فراهم شود و به تبع آن علوم انسانی و اسلامی ترویج یابد که البته این موضوع نیازمند عزم ملی است.

رسانه‌ها کمتر به مطالبات رهبری می‌پردازند

وی با انتقاد از رسانه‌ها گفت: متأسفانه رسانه‌ها کمتر به موضوع دغدغه‌ها و مطالبات رهبر معظم انقلاب می‌پردازند، در حالی که پرداختن به این موضوع می‌تواند راه را برای مردم بگشاید.

دبیر پنجمین جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» ادامه داد: یکی از شرایط این جشنواره، شرکت آثار مرتبط با علوم دین بود تا بتواند نیازهای فکری و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی را پشتیبانی کند؛ چرا که یکی از مطالبات رهبری در این زمینه مردم‌سالاری دینی است و سازمان در حمایت از این آثار، جشنواره کتاب دین و پژوهش‌های برتر را برگزار می‌کند.

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی به حوزه‌های گوناگون این جشنواره اشاره کرد و گفت: این دوره از جشنواره در حوزه‌های گوناگون «علوم قرآن و حدیث»، «فقه و حقوق اسلام»، «فلسفه، کلام و عرفان»، «تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی»، «دین و علوم انسانی»، «ادبیات داستانی و رمان» و «کودک و نوجوان» برگزار می‌شود، البته این حوزه‌ها قابل گسترش است و تلاش داریم در دو سال آینده مباحث دیگری را وارد این جشنواره کنیم.

وی از ارسال 4521 اثر به دبیرخانه جشنواره خبر داد و افزود: این آثار در غربالگری اولیه، به تفکیک حوزه‌ها جدا شدند و سپس مورد ارزیابی داوران قرار گرفتند که از این تعداد، 4 اثر برگزیده و 9 اثر شایسته تقدیر در مراسم اختتامیه که ساعت 16:30 دوشنبه 29 اردیبهشت در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود، معرفی خواهند شد.

معرفی دو اثر برگزیده در گروه «علوم قرآن و حدیث»

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: از میان هفت گروه جشنواره، در سه گروه «فلسفه، کلام و عرفان»، «ادبیات داستانی و رمان» و «کودک و نوجوان» هیچ اثری برتر شناخته نشده و یک اثر در هر کدام به عنوان شایسته تقدیر معرفی می‌شود و در گروه‌های «فقه و حقوق اسلام»، «تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی» و «دین و علوم انسانی» در هر گروه یک نفر برگزیده و یک نفر شایسته تقدیر است و در گروه «علوم قرآن و حدیث» نیز دو اثر برگزیده و یک اثر به عنوان شایسته تقدیر اعلام می‌شود.

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی یادآور شد: جوایز این جشنواره طی سال‌های گذشته سکه بهار آزادی بود که در این دوره به دلیل نوسان قیمت سکه، وجه نقد به آثار برگزیده و شایسته تقدیر اعطا می‌شود که جایزه نفرات برتر 10 میلیون تومان و شایسته تقدیر 5 میلیون تومان است. البته سازمان حج و زیارت سهیمه عمره مفرده این نفرات را تقبل کرده است.

captcha