کد خبر: 1407603
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۹

گزارشی از روند برگزاری اعتکاف در سیمرغ

خبرنگاران افتخاری/ حمیدرضا گل‌محمدی: مسئولان شهرستان سیمرغ روز 25 اردیبهشت‌ماه، آخرین روز از مراسم اعتکاف در جمع معتکفان این شهرستان حضور یافتند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اختتامیه سنت حسنه اعتکاف با حضور مسئول، کارکنان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ و آحاد مردم در مسجد امام علی(ع) شهرک شهید بهشتی این شهرستان برگزار شد.

حجت‌الاسلام قاسم روحانی‌فرد، رئیس اداره تبلیغات اسلامی سیمرغ در این مراسم ضمن تسلیت وفات حضرت زینب(س) گفت: فرد معتکف پس از پایان سه روز به جای آوردن اعمال اعتکاف باید به ارزشیابی و سنجش اعمال خویش در این مدت بپردازد تا بفهمد چه مقدار این ایام توانسته است در روحیات او تأثیرگذار باشد.

وی افزود: توفیق بزرگ نصیب شخص معتکف شده تا او بتواند از این طریق به اجر پاداش دست پیدا کند و شایسته است که با حفظ این معنویات کسب شده از ضایع شدن آن جلوگیری کند و در اعمال و رفتار خویش به مراقبت بپردازد.

مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ اظهار کرد: فرد معتکف از اینکه این سعادت را یافته تا سه روز به عبادت و بندگی خدا بپردازد و در جمع معتکفان باشد باید شکرگذار خدا باشد.

همچنین، حجت‌الاسلام قاسم روحانی‌فرد، در مراسم سالروز وفات حضرت زینب(س) که با حضور معتکفان در مسجد امام علی(ع) شهرک شهید بهشتی شهرستان سیمرغ برگزار شد طی سخنانی حضرت زینب(س) را تربیت یافته مکتب فاطمی و علوی دانست و گفت: حضرت زینب(س) نماد صبر و بردباری در روز عاشورا است.

مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ افزود: آن بانوی بزرگوار با وجود همه مصائب چون هدفش رضایت خدا بود در مقابل ابن زیاد که گفته خداوند شما را خوار و ذلیل کرد فرمود «من در این حادثه جز زیبایی ندیدم».

وی در ادامه به مقام معنوی حضرت زینب(س) اشاره و اظهار کرد: حضرت زینب(س) همان کسی است که در شب عاشورا نیز نماز شب را ترک نکرد. مقام آن بانوی بزرگوار آن قدر رفیع است که امام حسین(ع) در شب عاشورا از او می‌خواهد که او را در نماز شب دعا کند.

دیگر برنامه اعتکاف شهرستان سیمرغ،  برگزاری مراسم دعای پرفیض ام داوود با حضور معتکفان در مسجد امام علی(ع) شهرک شهید بهشتی این شهرستان بود که حجت‌الاسلام حسن محمدی، مبلّغ برجسته اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ به سخنرانی پرداخت.

وی گفت: قرائت دعای پرفیض ام داوود یکی از اعمال ماه رجب محسوب می‌شود که معمولاً معتکفان در سومین روز از ایام اعتکاف آن را قرائت می‌کنند و مضمون این دعا سرشار از واژه‌های زیبا و دلنشین در حمد و سپاس خداوند متعال است.

محمدی در مورد اثرات قرائت دعای ام داوود افزود: در مفاتیح‌الجنان آمده است که خواندن این دعا باعث برآورده شدن حاجات، رفع سختی‌ها، دفع ستم ستمکاران و نیز رهایی از غم و اندوه می‌شود و کیفیت قرائت این دعا در این کتاب شریفه به‌طور مفصل بیان شده است.

همچنین، علی‌اصغر میرزایی، فرماندار شهرستان سیمرغ از معتکفان در مسجد امام علی(ع) شهرک شهید بهشتی این شهرستان بازدید کرد و در این بازدید گفت: اعتکاف فرصتی است تا انسان اندکی به خود و آنچه که با خود دارد، بیندیشد و با محاسبه اعمال خود، به توبه و بازگشت به سوی خداوند روی آورد.

فرماندار شهرستان سیمرغ افزود: در دنیای امروز که امکانات زندگی مادی روز به روز بیشتر شده و انواع و اقسام ابزارها و وسایل برای آسایش هرچه بیشتر بشر تولید می‌شود، انسان‌ها بیش از هر زمان دیگری نیاز به معنویت و ارتباط با مبدأ هستی، خداوند متعال را احساس می‌کنند.

وی تصریح کرد: ماه رجب و ایام اعتکاف، مقدمه خالی کردن دل از هوای نفسانی است و باید قدردان الطاف بیکران خداوند متعال باشیم که ما را در این ایام معنوی و به این مکان مقدس دعوت کرده است.

همچنین، رقیه مرادی، کارشناس امور بانوان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ طی بازدیدی از معتکفان مسجد امام علی(ع) شهرک شهید بهشتی، گفت: هدف از اعتکاف، جلوگیری از غفلت انسان است.

وی بازگشت به معنویت را از اهداف متعالی اعتکاف دانست و اظهار کرد: از آنجا که اشتغال انسان به کار، زندگی و مسئولیت‌های اجتماعی، گاه موجب غفلت انسان شده و او را از هدف اصلی باز داشته به نسیان و فراموشی می‌افتد‌، رسالت بزرگی که عبادت خالق است نیز فراموش می‌شود و در نتیجه بازگشت به معنویت شرط اساسی این رسالت است.

کارشناس امور بانوان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ افزود: این مراسم پرشکوه عبادی و معنوی تنها برای دعا و نیایش نیست، بلکه فرصتی است که همه به احساس مشترکی دست پیدا کنند زیرا با هزینه‌های بسیار نمی‌توانند به آن دست پیدا کنند، احساس مشترکی که به نوعی لازمه زندگی سعادتمندانه و خداپسندانه است.

مرادی به پیشینه اعتکاف اشاره و اظهار کرد: دین مقدس اسلام با پیش‌بینی عبادتی به نام اعتکاف که در واقع نوعی خلوت و خودسازی است، برای ساختن انسان‌ها و جلوگیری از غفلت او چاره‌اندیشی کرده است.

کارشناس امور بانوان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ بیان کرد: این‌ها همه نشان می‌دهد با آنکه روح تعالیم تمامی ادیان الهی، دعوت به جمع، اجتماع و کارگروهی است ولی انسان‌ها به‌ویژه جوانان به برنامه‌هایی که او را به درون خود نیز پیوند دهد محتاج هستند. اعتکاف زمینه مناسبی است تا انسان به جست‌وجو درباره انگیزه‌ها، روحیات، خلق و خوی خویش بپردازد و برای رفع نقصان و تکامل آن بکوشد. 

همچنین، رقیه باقری، مبلّغه برجسته اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ در گفتمان دینی که با موضوع اثرات دعا با حضور معتکفان در مسجد امام علی(ع) شهرک شهید بهشتی این شهرستان برگزار شد، گفت: دعا زمینه‌ساز عبور انسان از وسوسه‌های شیطانی است.

مبلّغه برجسته اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ در این گفتمان که 27 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، گفت: در روایات و معارف اسلامى، ناامیدى و یأس از رحمت خدا از گناهان کبیره به حساب آمده و ناامیدی از رحمت خدا وعده قطعى عذاب داده شده است.

وی افزود: دعاکننده از اینکه دعایش به سرعت به هدف اجابت نرسد، نباید دچار یأس و ناامیدى شود. بنا بر آیات و روایات، شاید اجابت دعایش مصلحت نبوده، احتمالاً موقع و زمان ظرف اجابت نرسیده است.

باقری تصریح کرد: در هر صورت ناامیدى از رحمت حق، به هیچ وجه، عقلى، شرعى، اخلاقى و انسانى نیست و مؤمن به حضرت حق، هرگز به ناامیدى نمی‌گراید و یأس و دلسردى به خود راه نمی‌دهد زیرا ناامیدی از گناهان کبیره است.

باقری اظهار کرد: علمای اخلاق نسبت به قرائت دعا و ادعیه مستند از جمله زیارت عاشورا، جامعه کبیره، دعای عهد، ندبه و دعای یستشیر سفارش‌های فراوانی داشته‌اند.

در این روز نیز معتکفان شهرستان سیمرغ  شاهد اجرای طرح «با قرآن در زلال اعتکاف» در مسجد امام علی(ع) شهرک شهید بهشتی شهرستان سیمرغ  بودند که جواد جوانی، کارشناس قرآنی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ در این باره گفت: این طرح شامل دو بخش اصلاح قرائت نماز، تلاوت قرآن کریم و اذان برگزار شد و از دیگر برنامه‌های فرهنگی و مذهبی می‌توان به سخنرانی‌، حلقه معرفت، آموزش روخوانی، روان‌خوانی، ختم قرآن به طور جزءخوانی، ختم کل قرآن کریم، ادعیه، اعمال ام داوود و ... اشاره کرد.

وی افزود: کتاب قرآن راهنما و رحمت است برای انسان‌ها و این کتاب قرآن چیزی جز تذکر برای جهانیان نیست و آیاتش هر مطلبی را در جای خود بیان کرده است در حالی که این آیات کاملاً فصیح و گویا هستند.

جوانی تصریح کرد: قرآن هر اندازه هم تکرار شود و با گوش‌هایمان بشنویم، باز هم کهنه نمی‌شود و هر کس به این کتاب آسمانی عمل کند در دنیا وآخرت خیر بزرگی نصیب او خواهد شد.

captcha