حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به گسترش و انتشار آموزههای قرآن و اهل بیت(ع) در فضای مجازی گفت: فضای مجازی میتواند نقش یک کانال را بازی کند و شما میتوانید در این کانل هرچیزی را قرار دهید.
وی افزود: این کانال به صورت یک شبکه پخش است که میتوان هر اطلاعاتی را در آن قرار داد. به همین خاطر هرکسی که بتواند با وفور بیشتر و سرعت دسترسی بالاتر و بهتر، اطلاعاتی را روی این شبکه قرار دهد، میتواند ضریب نفوذ آن را افزایش دهد.
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی ادامه داد: هرچقدر که بتوانیم پیام و محتواهای دینی را در شکل گستردهتر، شایعتر و سریعتر در اختیار مخاطبین خودمان در اقصی نقاط عالم قرار دهیم، طبیعتا، توانستهایم از این بستر موجود استفاده مناسبتری را ببریم.
به صورت کلان، سبک زندگی اسلامی تبیین کنیم
پیروزمند بیان کرد: گام موثر دیگر برای گسترش و انتشار آموزههای قرآن و اهل بیت(ع) در فضای مجازی این است که بهجای اینکه ما به دنبال این باشیم که آیات و روایت را به صورت تفکیکی و تجزیهای برای مردم بخوانیم، بتوانیم به صورت کلان، سبک زندگی اسلامی را برای مخاطب خودمان تبیین و تفسیر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در تبیین سبک زندگی اسلامی در فضای مجازی، بیشترین و کاملترین منبع ما آیات، روایات، کتاب و سنت خواهند بود. لذا باید بتوانیم از کتاب و سنت در جهت تبیین سبک زندگی اسلامی بهره بیشتر و کاملتری را ببریم.
باید الگوی پیشرفت متناسب تولید کنیم
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به این مطلب که کار دیگری هم باید اتفاق افتد که تنها توسط دین پژوهان محقق نمیشود، تأکید کرد: اگر ما توانستیم سبک زندگی اسلامی را طراحی کنیم باید مبتنی بر این سبک زندگی، الگوی پیشرفت متناسب را هم تولید کنیم، که در این الگوی پیشرفت از جمله مواردی که تغییر میکند، الگوی توسعه تکنولوژی است.
پیروزمند با اشاره به اینکه ساختن یک الگوی پیشرفت متناسب با سبک زندگی اسلامی، بر بستر فضای مجازی مؤثرترین گام در ارائه و انتشار مفاهیم اهل بیت(ع) و آموزههای قرآن خواهدبود، گفت: بعد از این، الگوی توسعه تکنولوژی به شدت تحت تأثیر تغییر الگوی سبک زندگی قرار میگیرد. الگوی سبک زندگی که به شدت تحت تأثیر معارف قرآن و اهل بیت(ع)، تغییر کرده و میتواند اثرگذار باشد.