سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در تشریح جلسه روز گذشته کمیسیون با سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای پیرامون مذاکرات وین گفت: پس از دور چهارم مذاکرات وین آقای عراقچی در کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حضور پیدا کردند و گزارشی از روند مذاکرات ارائه کردند و سپس همکاران سؤالات خود را مطرح کردند.
وی افزود: عمده ترین مباحث این جلسه بر روی سه محور بود که مهمترین آن بررسی اختلافاتی بود که بین ایران و 5+1 در مذاکرات وجود داشت.
نقوی حسینی اظهار کرد: تاکنون بیشتر مباحث و گفتوگوها برای روشن شدن مواضع طرفین پیرامون مسائل بود. ولی الان طرفین در مرحلهای قرار دارند که می خواهند وارد تدوین متن توافق نهایی شوند در واقع اینجاست که مشخص می شود چه اختلافاتی وجود دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: براساس گزارش اقای عراقچی تقریبا در اغلب موارد اختلاف نظر وجود دارد و در بعضی از موارد هم اختلاف نظرات خیلی عمیق است.
وی در تشریح این اختلافات گفت: از جمله این اختلافات میتوان به آب سنگین اراک، جدول زمانبندی لغو تحریمها، تعداد و نوع سانتریفیوژها، درصد غنی سازی، نحوه و نوع بازرسیها و تحقیق و توسعه فناوری هستهای اشاره کرد.
نقوی حسینی ادامه داد: همچنین طرح برخی از موضوعات غیرهستهای مانند سیستم دفاعی کشور و موشکهای بالستیک و مواردی از این گونه از جمله اختلافات مهم طرفین است که فاصله دیدگاههای دو طرف نیز بسیار زیاد است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: همچنین آقای عراقچی توضیح دادند که ما در مذاکرات خطوط قرمزی داریم که از این خطوط قرمز عدول نخواهیم کرد و به آنها هم تفهیم کردیم این خطوط قرمز قابل عبور نیست و موارد غیرهستهای هم به هیچوجه قابل مذاکره نیست که بخواهد در مذاکرات مطرح شود یا در توافق اسمی از این موارد ذکر شود.
وی یادآور شد: از طرفی آقای عراقچی تأکید کردند تیم مذاکرهکننده با صلابت و اتخاذ مواضع انقلابی در مقابل زیادهخواهیهای غربیها ایستاده است و به هیچ وجه زیر بار این زیادهطلبیها نخواهد رفت.
نقوی حسینی درباره دیدگاه اعضای کمیسیون و نقطه نظرات آنها گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی هم قبلا نامهای را به آقای رئیسجمهور ارسال کرده بودند و توصیههای لازم را مطرح کرده بودند و نمایندگان هم قبل از آغاز مذاکرات وین بیانیهای صادر کردند که این دیدگاهها عمدتا حول محور مقاومت و ایستادگی مقابل زیادهخواهیهای غرب، حفظ دستاوردهای فناوری صلحآمیز هستهای کشور و زمینهسازی برای امکان توسعه و بهرهبرداری در چارچوب ان.پی.تی بود.
وی تصریح کرد: در این جلسه هم نقطه نظرات اعضای کمیسیون بیشتر در این محورها مطرح شد و ضمن اینکه از تیم مذاکرهکننده هستهای به خاطر ایستادگی مقابل زیادهخواهیهای غرب تشکر شد همچنین توصیه شد که به هیچ عنوان با هیچ یک از موارد زیادهطلبی 5+1 موافقت صورت نگیرد.