کد خبر: 1408654
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹
مرندی خواستار شد:

تقویت نظارت‌ها برای رفع سوءاستفاده از طب ایرانی و اسلامی

گروه سلامت: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: طب ایرانی و اسلامی باید با مبانی علمی به روز شود، توسعه پیدا کند و نظارت بر آن صورت بگیرد تا مبادا برخی سودجویان از این حوزه سوء استفاده کرده و باعث افت جایگاه طب سنتی شوند.

علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در بخش دوم گفت‌وگوی خود با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) پیرامون ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری، با بیان اینکه در سیاست‌های یاد شده بر روی بازشناسی، استاندارسازی و نهادینه شدن طب ایرانی و اسلامی تاکید شده است، گفت: اگر طب سنتی را به حال خود رها کنیم ممکن است توسعه پیدا کند ولی اگر این توسعه علمی نباشد زمین خواهد خورد.

وی تصریح کرد: باید کاری کنیم که این توسعه با مبانی علمی به روز شود و نظارت بر آن صورت بگیرد تا نکند برخی سودجویان از این حوزه سوء استفاده کرده و باعث افت جایگاه طب سنتی شوند.
محیط‌های ارائه خدمات پزشکی باید محیط آموزش معنویت باشد
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تأکیدات سیاست‌های ابلاغی سلامت بر مقوله معنویت و اخلاق اسلامی و پزشکی، اضافه کرد: هم در آموزش و هم در انتخاب اساتید و دانشجویان باید این مهم مورد توجه قرار گیرد و محیط‌های ارائه خدمات پزشکی باید محیط آموزش معنویت باشد؛ بعد معنوی سلامت سالیان متمادی است به عنوان چهارمین بعد سلامت مورد کم توجهی قرار گرفته است و اکنون پس از فرمایشات مقام معظم رهبری باید هر چه بیشتر بر روی آن کار شود.
مرندی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر روی مقوله امنیت غذایی و سبک زندگی تغذیه، تصریح کرد: امروزه بیشتر بیماری‌ها به دلیل امراض غیرواگیر و مرگ‌های ما نیز مربوط به چنین بیماری‌های است و راه‌های پیشگیری از آن نیز غیرپزشکی و مربوط به استفاده از غذای سالم، رژیم غذایی سالم، ورزش و فعالیت‌های بدنی، مبارزه با دخانیات و... است که به عنوان زیربنای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر شناخته می‌شود، اگر به این مسائل توجه بیشتری داشته باشیم مطمئنا شاهد کاهش هزینه‌های درمانی هم خواهیم بود.
به جای گسترش تخت‌های بیمارستانی در پی مسائل پیشگیری باشیم
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما به جای اینکه در پی گسترش تخت‌های بیمارستانی به منظور امراض غیرواگیر و دیابت و سرطان و.... باشیم اگر به مسائل پیشگیری بپردازیم مسلما هم مردم کمتر بیمار می‌شوند، هم صرفه جویی ارزی فراوانی خواهد داشت و هم شاهد اصلاح شاخص‌های بهداشتی خواهیم بود.
به شکل مناسب به مقوله سلامت روان نپرداخته‌ایم
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سیاست‌های ابلاغی به طور خاص بر موضوع سلامت روان تأکید کرده‌اند، گفت: ما آن گونه که شاید و باید به موضوع سلامت روان نپرداخته‌ایم، این مقوله ارتباط زیادی با سلامت معنوی دارد که اگر ما بتوانیم بر روی این بعد از سلامت کار کنیم مطمئنا اثر آن را در جسم، روان و مسائل اجتماعی بیشتر خواهیم دید.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه هزینه‌های القایی می‌تواند کشور را تحت تاثیر قرار بدهد، اضافه کرد: امروزه کشورهای چند ملیتی با ساخت داورها و تجهیزات جدید سایر کشورها را به اشکال مختلف تحت فشار قرار می‌دهند و هر ساله داروهای گران‌تری را به بازار عرضه می‌کنند این امر در سیاست‌های ابلاغی سلامت هم مورد تاکید قرار گرفته و باید وزارت بهداشت مراقب باشد از طریق سطح بندی خدمات و راهنماهای بالینی و... مانع از بروز چنین مباحثی شود.
مرندی با اشاره به اجرای طرح ژنریک، یادآور شد: در سال‌های ابتدایی انقلاب با دستور وزیر وقت بهداشت نخستین کار انقلابی در حوزه بهداشت و درمان انجام شد و شرکت‌های چندملیتی که با همکاری نمی‌کردند ملی شده و داروها به صورت ژنریک تهیه و مقوله درمان نیز بسیار ارزان شد ولی متأسفانه این طرح در طی سالیان اخیر از ذهن‌ها خارج شده و بیشتر به سمت برندها حرکت کرده‌ایم.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در زمان وزارت بنده یا مسعود پزشکیان تمام داروها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور با 350 تا 400 میلیون دلار تأمین می‌شد ولی امروزه با 2.5 میلیارد و حتی سه میلیارد هم این اقلام تامین نمی‌شود. امروزه داروهای چند میلیونی برای بیماران مبتلا به سرطان تجویز می‌شود که فرد مجبور است برای تأمین آنها زندگی خود را بفروشد و کشور نیز برای تهیه و ارائه آن ورشکسته می‌شود. در هیچ کجای دنیا چنین وضعیتی وجود ندارد و عمده این اقدامات براساس راهنماهای بالینی و ... صورت می‌گیرد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر تولیت وزارت بهداشت که در سیاست‌ها مورد تأکید قرار گرفته و در عمل نیز همگان این مبحث را قبول دارند، گفت: علی‌رغم این مسائل زمانی که از جانب مقام معظم رهبری این موضوع مورد تاکید قرار می‌گیرد جایگاه مهم‌تری پیدا کرده و این وزارتخانه باید به درستی از چنین اختیار عظیمی که به آن واگذار شده استفاده کند.
لزوم یکسان سازی تعرفه بخش دولتی و خصوصی
وی بر لزوم یکسان‌سازی تعرفه بخش دولتی و خصوصی تاکید کرد و گفت: مطمئنا یکسان‌سازی تعرفه‌ها باعث استقبال اساتید و پزشکان از بخش دولتی می‌شود به هر حال برای ورود به بخش خصوصی فرد نیاز به سرمایه‌گذاری دارد ولی در بخش دولتی این سرمایه‌گذاری توسط دولت انجام می‌شود.

captcha