به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «french.peopledaily»، دومین اجلاس علمای آفریقای شرقی با موضوع «افراطگرایی دینی و روشهای مقابله با آن» روز یکشنبه با حضور اندیشمندانی از اتیوپی، جیبوتی، سودان، سومالی، کنیا، یمن و عربستان آغاز شد.
«اسماعیل عمر گیله»، رئیسجمهور جیبوتی، طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این همایش، با اشاره به مشکلاتی که طی سالهای اخیر به دنبال درگیریهای مذهبی در جهان به وجود آمده است، از نبود صلح در میان پیروان ادیان مختلف ابراز نگرانی کرد و از همگان خواست تا برای یافتن راهحلی برای این مشکل بزرگ تلاش کنند.
وی افزود: قبل از هر چیز باید دلایل اصلی گرایش شهروندان به افراطگرایی را پیدا کنیم تا بتوانیم روشهایی برای مقابله با آن ارائه دهیم چراکه ادامه این روند در جهان نتایجی جبرانناپذیر به دنبال خواهد داشت.
«ابراهیم عباد ابراهیم»، دبیرکل شورای عالی اسلامی یمن، نیز در دومین روز همایش با تاکید بر اینکه این همایش در موقعیتی برگزار میشود که افراطگرایی دینی به نام اسلام در حال رشد است، گفت: در حال حاضر تفاسیر مختلفی از تعالیم اسلامی در میان افراطگرایان ارائه میشود که هیچ یک ارتباطی با آموزههای این دین الهی ندارد و همگی تفاسیری نادرست و به دور از واقعیت است.
وی ضمن محکوم کردن اقدامات گروههایی چون بوکوحرام، عنوان کرد که وجود چنین گروههایی مشکلی جهانی است و فقط نباید انتظار حل این مشکل از طرف دولت نیجریه را داشت بلکه همگان باید برای مبارزه با اقدامات تروریستهای بوکوحرام به نیجریه کمک کنند.
این همایش امروز با صدور بیانیهای از طرف علما و اندیشمندان آفریقایی در محکومیت اقدامات گروههای تروریستی بهویژه ربایش دختران دبیرستانی در نیجریه توسط گروه بوکوحرام به پایان میرسد.