کد خبر: 1408958
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۲

تشکیل دو اتحادیه قرآنی در استان‌ها؛ نشانه رسیدن به ادغام یا همچنان موازی‌کاری

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: در پی برگزاری جلسات طرح ادغام دو اتحادیه قرآنی کشور، باید دید تشکیل اتحادیه‌های استانی از سوی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت چه آینده‌ای را برای این طرح رقم می‌زند؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، طرح ادغام اتحادیه تشکل‌ها و مؤسسات قرآنی ـ مردمی یکی از موضوعاتی است که این روزها از سوی برخی از مسئولان، مدیران و رسانه‌ها به ویژه خبرگزاری ایکنا در حال پیگیری است. موضوع مهم‌تر اینکه نه تنها این موضوع و این مسأله تاکنون راه به جایی نبرده است که اخبار راه‌اندازی اتحادیه استانی تشکل‌های قرآنی نیز از سوی مسئولان به گوش می‌رسد!

شاید یکی از دلایلی که تاکنون طرح ادغام دو اتحادیه قرآنی به نتیجه نرسیده خواسته‌هایی است که هر یک از این دو مجموعه دارند و شاید حتی بتوان گفت با توجه به همین خواسته‌ها و انتظارات این طرح به سرانجامی نرسد.

در حال حاضر نیز با به گوش رسیدن اخباری از راه‌اندازی اتحادیه‌های استانی تشکل‌های قرآن و عترت توسط اتحادیه شاید بتوان پرونده ادغام دو اتحادیه را مختومه اعلام کرد، در حالی که یکی از نیازهای ضروری مؤسسات قرآنی کشور این است که تحت نظر یک اتحادیه واحد فعالیت کنند و بودجه‌های قرآنی از سوی یک مرکز واحد به مؤسسات واگذار شود.

به غیر از نتایجی که در ادامه‌ به نتیجه نرسیدن پرونده ادغام رخ خواهد داد، باید توجه داشت هدف از تشکیل اتحادیه‌های استانی چیست؟ آیا هدف از تشکیل این اتحادیه‌ها جز ایجاد انسجام و هماهنگی در فعالیت‌های قرآنی است؟

اصل وجود دو اتحادیه کشوری را به‌ نوعی می‌توان موازی‌کاری در فعالیت‌های قرآنی عنوان کرد که شاهد این امر نیز مطرح شدن طرح ادغام این دو اتحادیه است، حال می‌توان به این نتیجه رسید که ایجاد اتحادیه استانی تشکل‌های قرآنی در کنار اتحادیه‌های استانی مؤسسات قرآنی خود به موازی‌کاری دامن می‌زدند که باید دید مسئولان این امر چه دلایلی برای این کار خود دارند؟

در حال حاضر نیز اتحادیه‌های تشکل‌های قرآن و عترت در کشور دارای هشت اتحادیه‌ منطقه‌ای است، آیا در حال حاضر وجود اتحادیه‌های منطقه‌ای نمی‌تواند جوابگوی نیاز مؤسسات قرآنی اتحادیه‌های تشکل‌های قرآنی باشد؟ در این رابطه ایکنا به گفت‌وگو با مسئولان مرتبط با این موضوع پرداخته است که در ادامه به مطالب ارائه شده از سوی این مسئولان پرداخته خواهد شد.

مجمع عمومی اتحادیه تشکل‌های قرآنی؛ ضرورت تشکیل اتحادیه‌های استانی

حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی در این رابطه گفت: از یک سو مجمع عمومی اتحادیه تشکل‌های قرآن وعترت کشور خردادماه برگزار می‌شود و امکان حضور یک تا سه نفر به عنوان نماینده از هر مؤسسه در این مجمع مهیا نیست و از سویی دیگر با توجه به اینکه اتحادیه‌های منطقه‌ای جوابگوی رشد مؤسسات قرآنی نیستند، در نتیجه این نیاز احساس شد تا اتحادیه‌های استانی تشکیل و این نماینده‌ها از اتحادیه‌ها در مجمع حضور پیدا کنند.

ایجاد زمینه‌های تشکیل اتحادیه استانی تشکل‌های قرآنی از سال 1388

محمدی اظهار کرد: اتحادیه از همان سال 88 در فکر ایجاد اتحادیه‌های استانی بود، اما با توجه به تعاملاتی که بین اتحادیه تشکل‌های قرآنی با اتحادیه مؤسسات قرآنی در رابطه با طرح ادغام دو اتحادیه صورت گرفته بود، اتحادیه تشکل‌ها دست نگهداشت، اما مشاهده کردیم که امسال پس از گذشت پنج سال اتحادیه، قانوناً موظف است تا اتحادیه‌های استانی را راه‌اندازی و مجمع را با حضور نمایندگان استانی برگزار کند.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور تصریح کرد: اما طبق تفاهمی که با دوستان در اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور صورت گرفته، مقرر شده است تا اتحادیه‌های استانی تشکل‌ها به ثبت نرسد تا تکلیف ادغام مشخص شود.

حال سؤال این است که در صورت انجام نشدن طرح ادغام آیا این موازی‌کاری‌ها چند برابر نخواهد شد؟

متفاوت بودن ادعای تشکل‌‌های قرآن و عترت با عمل

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با تشکیل اتحادیه‌‌های استانی تشکل‌های قرآن گفت: ادعاهایی که اعضای این تشکل قرآنی دارند با عملشان متفاوت است.

ایجاد اتحادیه تشکل‌های قرآنی باعث می‌شود که تمام مشکلاتی که در راه فعالیت دو اتحادیه قرآنی کشور وجود دارد در ابعاد کوچکتر به استان‌ها نیز راه پیدا کرده و مؤسسات قرآنی استان‌ها را هم با مشکل روبرو کند.

وی در ادامه بیان کرد: در جلسه مشترک دو اتحادیه قرآنی مقرر شد تا بحث تأسیس اتحادیه‌های قرآنی استانی با توجه به بحث ادغام، متوقف شود تا تکلیف بحث ادغام مشخص شود.

عدم اعتقاد اتحادیه تشکل‌های قرآنی به ادغام

حجت‌الاسلام کوششی اظهار کرد: اما متأسفانه علی‌رغم اینکه این گروه در جلسات مشترک دو اتحادیه قرآنی قول دادند تا بحث راه‌اندازی اتحادیه‌های استانی متوقف شود، در حال تشکیل اتحادیه‌های استانی هستند و این حرکت خود نشان می‌دهد که این گروه اعتقادی به ادغام ندارند و شعار می‌دهند.

وی تصریح کرد: اگر این‌ها اعتقاد عملی به ادغام داشتند به تعهد خود مبنی بر توقف اتحادیه‌های استانی پایبند می‌شدند.

حال به فرض ایجاد شدن اتحادیه‌های استانی تشکل‌های قرآنی در کنار اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان آیا این موازی کاری در استان‌ها بیشتر نخواهد شد؟ آیا مسئولانی که به فکر ایجاد این تشکل‌ها در کنار اتحادیه‌های استانی هستند، به عواقب و نتایج این کار اندیشیده‌اند؟، آیا این کار باعث کند شدن سرعت در اجرای طرح‌های قرآنی نمی‌شود؟، آیا این کار باعث پراکنده شدن بودجه‌ها و یا حتی اقدام مؤسسات به دریافت دو مجوز از سوی دو ارگان جهت دریافت بودجه بیشتر نخواهد شد؟ اگرچه در حال حاضر نیز برخی از مؤسسات اینگونه هستند.

امیرحجت مرادی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۳/۰۴ - ۱۴:۰۰
0
0
دستگاه های باصطلاح متولی در حال بازی دادن ما هستند و متاسفانه به دلیل عدم استقلال هر دو اتحادیه به رقابت با هم مشغول شدیم
اما واقعیت صحنه این است که ما در دو اتحادیه درگیر خودزنی هستیم.
تشکیل اتحادیه موازی یعنی دوئل کردن توسط ما نیشخند دو دستگاه مدعی تولی گری به ما...
captcha