کد خبر: 1409741
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۳
مصطفی محمودی:

عنصر پژوهش در تولیدات نمایشی انقلاب اسلامی نادیده گرفته شده است

گروه هنر: مکتوبات موجود در زمینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ثبت خاطرات و مشاهداتی بیش نیست و برای تبدیل شدن آنها به درام و نمایش نیاز به پژوهش‌های فنی و علمی است که متأسفانه فاقد آن هستیم.

مصطفی محمودی، نویسنده و منتقد تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطالب فوق گفت: مهمترین دلیل خلأ موجود در زمینه آثار نمایشی انقلاب اسلامی و حتی دفاع مقدس بی‌توجهی سیاستگذاران در مرکز هنرهای نمایشی، پس از آن در معاونت هنری و در رده‌ای بالاتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت پرداخت مناسب به این مضامین و موضوعات است.

وی با اشاره به اینکه در طول دهه‌های پشت سر گذاشته شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقبال مسئولان و به تبع آن هنرمندان نسبت به موضوع انقلاب اسلامی در پرداخت هنری و نمایشی رفته به رفته کمرنگ‌تر شده است گفت: با وجود آن که در دوره‌های پیشین مدیریت فرهنگی و هنری موضوع انقلاب اسلامی آن چنان مطرح نبود اما باز شاهد تولیدات و عرضه حداقلی آنها بودیم.

به تئاتر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خارج از قالب جشنواره‌ای بپردازیم

محمودی تصریح کرد: به هیچ وجهی نباید به تئاتر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از رهگذر برگزاری جشنواره‌ها دلخوش کرد؛ اساساً آنچه که به نام جشنواره در شرایط فعلی شاهد آن هستیم به دلیل نقص نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ناکارآمد است و هیچ کمکی به جریان مستمر تولیدات نمایش‌هایی با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نمی‌کند.

عضو کانون ملی منتقدان تئاتر در ادامه گفت: مسئله مهم در زمینه تولیدات نمایشی با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کمبود عنصر پژوهش است؛ البته شاید گفته شود که پس آثار مکتوب در زمینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که به ویژه در یک دهه اخیر انتشار یافته‌اند جزء آثار پژوهشی نیستند که باید بگویم نه، این چنین نیست.

محمودی تأکید کرد: آنچه در مجموع آثار مکتوب با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شاهد آنها هستیم تنها بیان خاطرات و مشاهداتی بی‌واسطه از آن وقایع است که ممکن است مواد و مصالحی را در اختیار درام‌نویس و نمایشگر برای تولید آثار نمایشی قرار دهد اما اصطلاحاً خام است و نیاز به پردازش دارد که این روند باید علمی و براساس یک شیوه‌نامه که حاصل پروسه پژوهشی است اتفاق افتد.

پس از بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی، نمایشگران واقف به خطوط قرمز و صیانت از ارزش‌های آن هستند

این نویسنده و منتقد تئاتر گفت: طی بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی دیگر نباید نگران و دلواپس عملکرد فعالان اهالی فرهنگ و هنر باشیم و حساسیت‌های بی‌مورد در این زمینه که ممکن است فعالان عرصه نمایش با پرداختن به موضوعات ارزشی همچون انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، از خطوط قرمز گذر کرده و اصطلاحاً ارزش‌های موجود خدشه‌دار شود.

وی در پایان گفت: وقتی اتفاق مهمی را در عرصه نمایش انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شاهد نیستیم و شاهد تولید مجموعه‌ای از تولیدات خنثی و شعاری در این زمینه هستیم نمی‌توان پیش‌قضاوتی کرد که ممکن است در صورت تولید آثاری از این دست، مشکلاتی ایجاد شود؛ معتقدم ابتدا باید آثاری با این موضوع تولید شود، ایرادات احتمالی آن برطرف و به این وسیله به یک قالب کلی و اصولی در زمینه پرداختن به موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برسیم.

captcha