کد خبر: 1410333
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۵
شاهرودی پیشنهاد داد:

برپایی کرسی‌های اخلاق با محوریت قرآن در نمایشگاه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی اظهار کرد: در بحث تربیتی می‌توان کرسی‌های اخلاق با موضوعات قرآنی برگزار کرد تا اخلاق از منظر قرآن برای عموم شرح داده شود.

محمدرضا شاهرودی، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره کاهش تعداد روزهای نمایشگاه بیست و دوم گفت: نمایشگاه قرآن سالی یک‌بار در سطح بین‌المللی برپا می‌شود که اگر از تعداد روزهای برپایی آن کاهش یابد، بالطبع برخی از عموم مردم موفق به بازدید از خدمات قرآنی این نمایشگاه نخواهند شد.

ضرورت سامان‌دهی زمان برپایی نمایشگاه بیست و دوم

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی تبیان با تأکید بر سامان‌دهی زمان برپایی نمایشگاه قرآن عنوان کرد: با توجه به اینکه نمایشگاه امسال طی دو زمان متفاوت به‌مدت 20 روز برپا می‌شود، افراد از روزهای مفید نمایشگاه بهره لازم را نخواهند برد؛ به‌طورکلی این نمایشگاه، فضایی برای تبادل دانش قرآنی و عرضه دستاوردهای قرآنی در عرصه‌های مختلف است.

شاهرودی به حال و هوای معنوی نمایشگاه قرآن در ماه رمضان اشاره کرد و افزود: عموم مردم در ماه رمضان با وجود اینکه نیاز به استراحت دارند به دلیل حال و هوای معنوی آن ایام بیشتر از نمایشگاه قرآن استقبال می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مصلّی امام خمینی(ره) فضای مطلوبی برای برپایی نمایشگاه قرآن شمرده می‌شود، مطرح کرد: با توجه به فضای عظیم و گسترده‌ای که برای برپایی نمایشگاه قرآن می‌طلبد، مصلّی می‌تواند گزینه مطلوبی باشد؛ مصلّی علاوه بر داشتن فضای کافی، مکانی عبادی و معنوی است.

استفاده از حوزه‌های علوم قرآنی در نمایشگاه قرآن

این استاد دانشگاه درباره چگونگی پرورش خلاقیت‌های قرآنی در نمایشگاه بیست و دوم گفت: برای طی کردن مسیر پرورش خلاقیت‌های قرآنی می‌توان از ابعاد مختلف در قالب حوزه‌های علوم قرآنی استفاده کرد.

شاهرودی به ابعاد آموزشی، اخلاقی، هنری و تربیتی اشاره و تصریح کرد: برای هر کدام از این ابعاد، می‌توان پاسخ‌های مجزا به کار برد؛ در بحث آموزش لازم است تا کارگاه‌های علوم قرآنی در تمامی بخش‌ها همانند صرف و نحو، تجوید، تفسیر، مفاهیم، قصه‌های قرآنی و ... برگزار کرد.

برگزاری کرسی اخلاق در نمایشگاه بین‌المللی قرآن

وی با اشاره به بُعد تربیتی در نمایشگاه بیست و دوم مطرح کرد: در بحث تربیتی می‌توان کرسی‌های اخلاق با موضوعات قرآنی برگزار کرد این کرسی‌ها طبق زمان‌بندی در روزهای هفته ویژه عموم برگزار شود تا افراد با اخلاق از منظر قرآن به‌صورت کاربردی آشنا شوند.

عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی اضافه کرد: در بُعد هنری لازم است ارتباط قرآن با سایر علوم همچون زمین‌شناسی، ستاره‌شناسی و ... را مد نظر قرار داده‌ و از طریق دوره‌های متوالی در ایام نمایشگاه قرآن برگزار کرد.

شاهرودی درباره ارتباط قرآن با سایر علوم عنوان کرد: به‌ طور قطع دست‌یابی به مفاهیمی که در حوزه علوم قرآن کریم بیان شده‌، نیازمند جست‌وجوهای عمیق است؛ بنابر این لازم است تا زمینه‌ای ایجاد شود تا ارتباط مفاهیم کاربردی قرآن با سایر علوم مورد بررسی قرار گیرد.

وی در پایان یادآور شد: فضا و برنامه‌های نمایشگاه قرآن باید به گونه‌ای طراحی شود که بتواند پاسخگوی نیاز طیف وسیع‌تری از مخاطبان باشد؛ نمایشگاه بیست و دوم زمینه‌ای را برای توسعه فرهنگ قرآنی در همه لایه‌های جامعه جاری مهیا می‌‌کند.

captcha