کد خبر: 1410854
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۴
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی تأکید کرد:

مدیریت فرهنگی، در گرو شناسایی فرصت‌ها و تهدیدهاست

گروه اجتماعی: توسعه فرهنگی موضوعی فراگیر بوده و اگر بخواهیم در توسعه فرهنگی استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز تأثیرگذار باشیم، باید برنامه‌ای بلندمدت با اهداف زودبازده و درنظر گرفتن نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدید‌های پیش‌روی استان داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان شرقی، نجف قراچورلو، رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی امروز، 4 خرداد در نشست تخصصی «چالش‌ها و موانع توسعه فرهنگی ـ اجتماعی شهر تبریز» که به همت جهاددانشگاهی استان برگزار شد، عدم هماهنگی دستگاه‌های متولی فرهنگ را مانع اصلی توسعه فرهنگی شهر تبریز دانست و گفت: توسعه فرهنگی موضوعی فراگیر بوده و اگر بخواهیم در توسعه فرهنگی استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز تأثیرگذار باشیم، باید برنامه‌ای بلندمدت با اهداف زودبازده و درنظر گرفتن نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدید‌های پیش‌روی استان داشته باشیم.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این نشست، افزود: پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی به عنوان یکی از ارکان پژوهشی کشور، تلاش دارد با تبدیل شدن به اتاق فکر غنی و مطرح کردن بخشی از مسائل توسعه‌ای کشور، از حضور اندیشمندان بهره گرفته و با نتیجه‌گیری از مباحث مطرح شده، راهبردهایی را برای توسعه کشور در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار دهد.

ضرورت تعالی فرهنگ استان، با آسیب‌شناسی عوامل مؤثر درتثبیت و تحکیم فرهنگ بومی

قراچورلو هدف از ایجاد پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی را جبران خلأهای موجود در مسیر برنامه‌ریزی مطالعاتی و اجرایی مسائل مربوط به توسعه کشور عنوان کرد و ادامه داد: مباحث مربوط به توسعه فرهنگی و اجتماعی تبریز نیز از موارد مورد توجه این پژوهشکده می‌باشد که سعی دارد با آسیب‌شناسی و بررسی عوامل مؤثر در تثبیت و تحکیم فرهنگ بومی و استانی، به ارائه راهکار و نقشه راه برای توسعه و تعالی فرهنگ استان و شهر تبریز گام‌های اساسی بردارد.
وی با بیان اینکه عامه نظریه پردازان، توسعه فرهنگی فعلی را هم‌سنگ تبریز نمی‌دانند، افزود: خروجی این نشست می‌تواند احصای چالش‌های پیش‎روی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر تبریز از نگاه کارشناسان باشد.

دغدغه جهاد دانشگاهی؛ رفع خلأها و جایگزین کردن اصول بنیادین هویت اسلامی ـ ملی

رئیس جهاددانشگاهی استان خاطرنشان کرد: موضوعات فرهنگی مطرح در هرجامعه و شهری چندمتغیره بوده و نمی‎توان با نگاه سطحی مشکلات این حوزه را رفع کرد؛ بلکه نیازمند ژرف‌اندیشی، جامع‌نگری و پردازش علمی ـ تحقیقاتی برای رفع خلأها و جایگزین کردن اصول بنیادین فرهنگ و هویت اسلامی ـ ملی درآن زمینه‌ها است.
یادآور می‌شود، نشست تخصصی «چالش‌ها و موانع توسعه فرهنگی ـ اجتماعی شهر تبریز» به همت پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در محل مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان برگزار شد.

captcha