کد خبر: 1410996
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۱
رئیس مجمع عالی تفسیر:

برپایی 300 کلاس تفسیر در حوزه/ حوزه مزین به قرآن، جامعه را قرآنی می‌کند

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس مجمع عالی تفسیر با تاکید بر ضرورت ایجاد نهضت قرآنی در حوزه، گفت: اگر حوزه‌های علمیه به قرآن مزین شوند، ارکان مختلف جامعه نیز قرآنی خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمرتضی میرکتولی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به وضعیت قرآن و علوم قرآنی در جامعه با بیان اینکه متاسفانه قرآن در مجامع علمی در حاشیه قرار گرفته است، گفت: از قرن دوم به بعد و با تخصصی شدن علوم اسلامی، توجه اولیه قرن اول به قرآن رو به افول گذاشت و قرآن در حاشیه مباحث اسلامی قرار گرفت.

وی ادامه داد: این در حالی است که منبع اصلی شکل‌گیری علوم اسلامی، قرآن بوده است و براساس اعتقاد ما قرآن می‌تواند در عرصه تبلیغ، سیاست، اجتماع و ... در عرصه بین‌المللی راه‌گشا و پاسخگو باشد.

میرکتولی با بیان اینکه متاسفانه سیاست و اقتصاد دنیا تهی شده از قرآن است، تصریح کرد: در حوزه نیز قرآن مورد اهتمام جدی نبوده، زیرا اگر حوزه مزین به قرآن کریم شود و رونق در مسابقات، تلاوت، تدبر، تفسیر و دیگر بخش‌ها را شاهد باشیم، به تبع آن دانشگاه‌ها، مساجد، مراکز فرهنگی، سیاسی و ... نیز قرآنی خواهد شد.

رویکرد حوزه به قرآن

رئیس مجمع عالی تفسیر با بیان اینکه در سال‌های اخیر رویکرد خوبی به قرآن در حوزه آغاز شده است، اظهار کرد: جمعیت عظیم طلاب حوزه‌های علمیه جهان اسلام اعم از قم و نجف سرمایه بسیار غنی و انبوهی برای ما هستند و باید برای آنان برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: قرآن سلطان کتب و صحف آسمانی است و به همه نیازهای بشر پاسخ می‌دهد و باید به این جایگاه واقف باشیم و آن را با نگاهی جهانی مطالعه و ترویج کنیم.

میرکتولی با اشاره به راه‌اندازی مجمع عالی تفسیر قرآن که از چهار سال قبل با عنوان مدرسه عالی تفسیر راه‌اندازی شد، عنوان کرد: این مجمع زیر نظر مراجع معظم تقلید و جمعی از استادان سطوح عالی فعالیت دارد که شورای منتخب تفسیر را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه این مجمع مطلقا وارد فعالیت‌های سیاسی و حزبی و حتی حوزوی نشده و نمی‌شود، گفت: ما در تعامل با جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه هستیم و بخشی از کارمان با مرکز تخصصی تفسیر حوزه مشترک است، آن‌ هم به این دلیل که وجود تعداد زیاد طلاب علاقه‌مند زمینه فعالیت در این عرصه را طلب می‌کند.

تشکیل 300 کلاس تفسیر

مدرس تفسیر قرآن تصریح کرد: این مجمع با 900 تن از استادان سطح عالی حوزه در ارتباط است و بیش از 300 کلاس تفسیر در حوزه‌های علمیه سراسر کشور از سوی این مدرسان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری ده همایش و گردهمایی استادان تفسیر حوزه در سال‌های اخیر، افزود: در همایش اول 240 مدرس تفسیر داشتیم، اما هم اکنون بیش از 300 مدرس تفسیر در حوزه کلاس دارند.

میرکتولی با بیان اینکه هدف ما راه‌اندازی نهضت تفسیر در حوزه است، تصریح کرد: حوزه علوم قرآنی که منحصر به اندیشمندان اهل سنت بود و اندیشمندان شیعه کمتر به صورت مستقل به آن پرداخته بودند، در حال تحکیم است.

رونق علوم قرآنی در حوزه

وی بیان کرد: آیت‌الله معرفت در این عرصه فعالیت‌های زیادی انجام داده و امروز نیز شاگردان ایشان ادامه‌دهنده راه وی هستند. همچنین براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته درس تفسیر در پایه‌های هفت تا ده به عنوان درس رسمی و اصلی حوزه قرار داده شده است.

captcha