کد خبر: 1411012
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸
حجت‌الاسلام جعفری:

ابعاد مختلف زندگی امام(ه)، نمایانگر الگوی سبک زندگی اسلامی است

گروه سیاسی: سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه هنوز نتوانسته‌ایم ابعاد زندگی امام راحل را چنانکه هست و شایسته است، بشناسیم گفت: با پرداختن به ابعاد فردی و اجتماعی یا سیاسی و عرفانی و ... الگوهای خوبی به دست خواهیم آورد.

حجت‌الاسلام سعید جعفری، سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، پیرامون سبک زندگی امام خمینی(ره) با بیان اینکه سبک زندگی امام در ابعاد فردی، اجتماعی، سیاسی و عرفانی قابل ملاحظه است، افزود: یکی از نزدیکان امام نقل می‌کند که ایشان از هر چیزی به صورت حداقل استفاده می‌کردند و پیش می‌آمد که از وسیله‌ای سالها استفاده کنند تا به طور کامل کهنه شود. تنها چیزی که امام دو یا سه بار عوض می‌کردند، کتاب مفاتیح‌الجنان ایشان بود، به قدری از آن استفاده می‌کردند که برگ برگ می‌شد و مجبور می‌شدند آن را عوض کنند. این واقعیت نشانگر میزان توجه امام نسبت به ادعیه و ارتباط با خداست.

وی اتکال به خداوند سبحان را از دیگر ابعاد متمایز شخصیتی امام(ره) دانست و افزود: آنچه باعث شد امام(ره) برابر قدرت‌های مادی جهانی ایستادگی کند همین اتکال معنوی امام به خدا بود. این ایمان قوی باعث می‌شد که برابر قدرت‌ها ایستادگی کند و در دوره هشت ساله جنگ تحمیلی نیز برابر جبهه غرب و شرق ایستادگی کند. برخی از افراد نقل می‌کنند برای بسیاری باورکردنی نبود که امام خمینی(ره) می‌خواهند مقابل شاه بایستد. اما ایشان به خداوند و مردم باور داشتند.

حضور مجدد دین در عرصه سیاست از فعالیت‌های مهم امام راحل است

جعفری ادامه داد: یکی از کارهای مهمی که امام(ره) انجام داد حضور مجدد دین در عرصه تصمیمات سیاسی و حکومتی است. ایشان فقه حکومتی یا فقه سیاسی را در این دوره زنده کردند. در زمان حیات ایشان و در حال حاضر نیز افرادی وجود دارند که چه بسا در لباس دین فعالیت می‌کنند ولی علاقه‌مند هستند این دو حوزه از هم جدا کنند. اما تأکید امام(ره) و مقام معظم رهبری این است که فقه اسلامی در همه زمینه‌های سیاسی و اجتماعی دخالت داشته باشد و ما نمی‌توانیم اسلام را از سیاست تفکیک کنیم. مقام معظم رهبری نیز در دیداری که با هیئات مذهبی داشتند فرمودند که ما هیت سکولار نمی‌خواهیم؛ هیئتی که به انقلاب و بیداری اسلامی کاری نداشته باشد. هیئات مذهبی باید در این حوزه‌ها ورود کنند.

سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه امام راحل فقاهت و ولایت را در تمام عرصه‌ها جاری و ساری می‌دانستند، گفت: اسلام سیاسی که هم امام(ره) و هم مقام معظم رهبری به دنبال آن هستند چیزی است که می‌تواند ما را از مشکلاتی که بر سر راه انقلاب قرار می‌گیرند، گذر دهد.

لزوم ایستادگی مسلمانان مقابل شعارهای انحرافی دشمن 

وی با اشاره به کارشکنی‌های برخی از شبکه‌ها به نام اسلام گفت: برخی از شبکه‌ها برابر شعار امام که وحدت بود، شعارهایی انحرافی را انتخاب می‌کنند و به دنبال آن هستند که مسیر مسلمانان را مقابل دشمن عوض کنند و به جای آنکه مسلمانان مقابل دشمن مشترک خود بایستند، اختلافات درونی میان آنها را تقویت کنند. مسلمانان نباید به این شعارهای انحرافی توجه کنند بلکه به تقویت جبهه خود در مقابل دشمن بپردازند.

جعفری در خصوص تبیین ابعاد زندگی امام(ره) خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شخصیت امام(ره) شخصیت عمیقی بود؛ با پرداختن به ابعاد فردی و اجتماعی یا سیاسی و عرفانی و ... الگوهای خوبی به دست خواهیم آورد. به طور مثال کسی که به دنبال علم است وقتی به سیره و سبک امام نگاه می‌کند می‌بینند که امام در دوران  تبعید دو کتاب خود را می‌نویسند و زمانی که در نجف بودند، تدریس را رها نکردند. قبل از انقلاب نیز فعالیت عملی خود را داشتند و نیروهای تأثیرگذاری را برای انقلاب تربیت کردند. جنبه عرفانی زندگی امام نیز چنان بود که نزدیکان ایشان مطرح می‌کنند که پیش از انقلاب برای ما سخت بود باور کنیم امام می‌خواهد جلوی شاه بایستد. اما ایمان امام به خدا و باورشان به مردم باعث استقامت ایشان در این مسیر می‌شد.

سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان ادامه داد: در زندگی فردی، احترام ایشان به همسر، محبت به فرزندان و نوه‌ها، پاسخگویی به نامه‌های بعضی کودکان و ... همه الگوهایی از شخصیت ایشان را برای ما نمایانگر می‌سازد. سبک اندیشه ایشان در بحث مبانی اسلامی، بیداری اسلامی و زمینه‌های دیگر از موضوعات بکر و تازه است و ما هنوز نتوانسته‌ایم امام را چنانکه هست و شایسته است در این ابعاد بشناسیم. بنابراین با ورود به حوزه‌ای از سبک زندگی امام جایی برای ارائه الگو وجود دارد.

captcha