کد خبر: 1411728
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷
آیت الله محمدی ری‌شهری پیشنهاد داد:

استفاده از توان بانوان قرآن‌پژوه برای تفسیر آیات مرتبط با بانوان

گروه فعالیت‌های قرآنی: تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی گفت: از توان بانوان قرآن‌پژوه برای تفسیر 300 آیه مرتبط با بانوان استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت الله محمدی ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی که امروز، هفتم خردادماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن بعثت رسول اکرم(ص) گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف بعثت پیامبر اکرم(ص) گسترش فرهنگ قرآن در جامعه بوده است؛ به همین جهت برگزاری همایش بانوان فعال قرآنی که در راستای اهداف بعثت پیامبر(ص) است بسیار مهم و ارزشمند است.
وی افزود: عرصه فعالیت‌های قرآنی برای بانوان در حقیقت مهم‌ترین و اصلی‌ترین عرصه‌های فعالیت بانوان مسلمان است. قرآن، تمام معارف مورد نیاز جامعه را در همه زمان‌ها و برهه‌ها دارا است.
آیت الله محمدی ری‌شهری در این بخش از سخنان خود به بیان ضرورت‌های قرآن‌پژوهی به ویژه در عصر حاضر پرداخت و گفت: اولین نکته که از ضرورت‌های قرآن‌پژوهی است، بهره‌گیری از معارف اهل بیت(ع) در تبیین و تفسیر قرآن است. پیامبر اکرم(ص) نخستین کسی بود که از جانب خداوند برای تبیین مقاصد قرآن کریم، ماموریت داشت.
وی با بیان اینکه دسترسی به معارف اصیل قرآن بدون ارتباط با اهل بیت(ع) امکان‌پذیر نیست، افزود: اگر کسی بخواهد با معارف قرآن آشنا شود باید به اهل بیت(ع) مراجعه کند. قرآن برای هیچ گوینده‌ای جای سخن نگذاشته است و هر حرف تازه‌ای که به درد جامعه می‌خورد قبلا در قرآن آمده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) ادامه داد: ضرورت دوم برای قرآن‌پژوهی در جامعه امروز، کاربردی کردن معارف است. قرآن، معارف متنوعی دارد که البته در همه زمان‌ها تازه است و وظیفه یک پژوهشگر توانمند قرآنی است که با تکیه بر معارف قرآن و اهل بیت(ع)، نیازهای جامعه را استخراج کرده و در اختیار جامعه قرار دهد.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف پژوهشگران این است که پژوهش‌ها را در جهت گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه قرار دهند که در حقیقت لبه تیز این اقدام متوجه شبیه‌خون فرهنگ غرب است و غرب در حال حاضر خانواده‌ها را هدف اصلی خود قرار داده است.
آیت الله محمدی ری‌شهری در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: چرا باید آمار طلاق در کشور افزایش پیدا کند؟ چرا باید سن ازدواج در کشور افزایش پیدا کند؟ این وظیفه پژوهشگران قرآنی است که داروی این مشکلات و آسیب‌ها را از قرآن استخراج کنند و نسل جدید را با این دوا درمان کنند.
وی با عنوان این مطلب که قرآن باید به درون خانه‌ها بیاید، گفت: باید برای این هم یک راهی پیدا کنیم که بتوانیم قرآن را به درون خانه‌ها بیاوریم.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در ادامه عنوان کرد: نکته دیگری که از جمله ضرورت‌های پژوهش قرآنی به شمار می‌آید، مبارزه با خرافات است. بخش قابل توجهی از آیات قرآن در جهت مبارزه با خرافات حاکم بر عصر جاهلیت ـ در زمان پیامبر اکرم(ص) ـ است و بخش دیگری نیز مربوط به جاهلیت مدرن است؛ جاهلیت مدرن همین جاهلیتی است که در حال حاضر در جوامع وجود دارد.
وی با بیان اینکه جاهلیت مدرن از جاهلیتی که مربوط به عصر جاهلیت بوده مهم‌تر است گفت: قرآن‌پژوه باید بتواند در این زمینه فعالیت کند؛ خرافات در جامعه امروز ما به ویژه در میان زنان رواج پیدا کرده که یکی از این خرافات‌ها، عرفان‌های نوظهور است. حتی عرفان‌هایی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود برای جامعه ما بلایی شده‌اند.
وی در ادامه افزود: تفسیر آیات مربوط به بانوان از دیگر برنامه‌هایی است که می‌تواند دنبال شود، 300 آیه در قرآن کریم مربوط به بانوان است که نوشتن تفسیر برای این آیات کار بسیار خوبی است که امیدواریم با همکاری بانوان قرآن‌پژوه به سامان برسد.
آیت الله محمدی ری‌شهری با اعلام خبر راه‌اندازی پژوهشکده عرفان اهل بیت(ع) اظهار کرد: بعد از راه‌اندازی این پژوهشکده که به زودی انجام خواهد شد تلاش داریم تا رشته عرفان اهل بیت(ع) را نیز به دانشگاه بیاوریم.
وی ادامه داد: با عنایت به اینکه بنده مسئولیت دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث را دارم از این برنامه چند استفاده می‌کنم و چند پیشنهاد به مسئولان اوقاف دارم. ما در دانشگاه قرآن و حدیث آمادگی همکاری با قرآن‌پژوهان به ویژه سازمان اوقاف و امور خیریه را داریم.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) گفت: برگزاری همایش‌های علمی، همکاری در ارسال مقاله برای مجله تفسیر اهل بیت(ع)، همکاری در تدوین دانشنامه تفسیر امامیه از جمله مواردی هستند که می توانیم برای تحقق آنها با سازمان اوقاف مشارکت داشته باشیم.

وی افزود: همچنین علاوه بر قرآن‌پژوهی ما باید به حدیث‌پژوهی نیز توجه داشته باشیم و احادیث اهل بیت(ع) را نیز مورد توجه قرار دهیم.

captcha