حارث تشوربو، شرکتکننده بوسنیایی در سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) اظهار کرد: اگر این مسابقات چنین رشتههایی را هم شامل شود، کسانی که حافظ بخشی از آیات هستند نیز میتوانند حضور در این رقابتهای بینالمللی را تجربه کنند.
وی تاکید کرد: این تجربه برای ارتقای مهارتهای قرآنی کسانی که هنوز موفق به حفظ کامل قرآن نشدهاند، بسیار مؤثر خواهد بود.
این حافظ 21 ساله در ادامه به نحوه انتخاب خود برای حضور در رقابتهای ایران اشاره کرد و گفت: در کشور بوسنی و هرزگوین مسابقات قرآن در سطح ملی برگزار میشود و نفرات برتر برای اعزام به کشورهای دیگر انتخاب میشوند. این انتخاب توسط وزارت امور اسلامی بوسنی صورت میگیرد و امسال من به عنوان نماینده بوسنی برای شرکت در رقابتهای قرآنی ایران برگزیده شدم.
وی افزود: پیش از این در مسابقات بینالمللی قرآن در بحرین، عربستان سعودی، اردن، کویت و لیبی شرکت کردهام و موفق شدم مقام سوم را در رقابتهای حفظ قرآن کویت و اردن و مقام پنجم را در عربستان سعودی کسب کنم.
تشوربو سطح مسابقات تهران را در مقایسه با رقابتهای قرآنی در کشورهای فوق، هم از نظر مهارت شرکتکنندگان و هم از نظر نحوه برگزاری، بسیار بالا دانست.
مهماننوازی ایرانیان بسیار نظرم را جذب کرد
وی افزود: البته در هریک از این مسابقات برخی جنبههای مثبت را پررنگتر می توان دید که در ایران مهمان نوازی و رفتار دوستانۀ میزبانان بسیار نظرم را جلب کرد.
این حافظ کل قرآن در بخش دیگری از سخنان خود اهمیت توجه به آموزههای قرآن را مورد تاکید قرار داد و گفت: عمل به قرآن راه حل رفع تمامی مشکلات امروز در دنیاست. اگر انسانها در همه امور بر اساس قرآن عمل میکردند، دیگر مشکلی وجود نداشت و هیچ سوء تفاهمی در کار نبود. اگر یک سیاستمدار بودم این باور را ترویج میکردم که تنها با یک قانون ساده میتوان دنیای بهتری ساخت و آن قانون عمل به تعالیم قرآن است.
تشوربو تاکید کرد: همه چیز در قرآن هست و پاسخ همه پرسشها و همه نیازها را میتوان در قرآن یافت. مهمتر از همه اینها آرامشی است که قرآن در زندگی به انسان میبخشد.
قرآن نهتنها محور وحدت مسلمانان بلکه بشریت است
وی همچنین به نقش مهم کتاب آسمانی اسلام در تحقق وحدت میان مسلمانان اشاره کرد و گفت: قرآن نهتنها محور وحدت و همبستگی مسلمانان است، بلکه تمامی بشریت و انسانها را به هم نزدیک میکند.
تشوربو در این زمینه با اشاره به نقش مهم خانواده در آشنایی فرزندان با قرآن گفت: با وجود اینکه زبان عربی نمیدانستم ولی شنیدن مکرر آیات بهویژه سورههای کوچک قرآن مثل سوره اخلاص و الناس در کنار اعضای خانواده باعث شد تا بهراحتی این آیات را حفظ کنم و در همان سنین وقتی مورد تشویق قرار گرفتم ادامه این کار برایم بسیار لذتبخش شد.
این جوان بوسنیایی که از سن 5 سالگی با کمک مادر و مادربزرگ خود حفظ قرآن را آغاز کرده توانسته در 10 سالگی موفق به حفظ کامل آیات این کتاب آسمانی شود. وی اکنون دانشجوی مهندسی برق است و در کنار تحصیلات دانشگاهی با هدف درک بهتر معانی آیات قرآن در کلاسهای زبان عربی هم شرکت میکند.