کد خبر: 1413584
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳
داور اردنی مسابقات بین‌المللی قرآن عنوان کرد:

مسابقات قرآن ایران؛ حلقه وصل شرق و غرب جهان اسلام/ دقیق‌ترین آیین‌نامه در ایران

گروه بین‌الملل: سمیح احمد عثامنه با بیان این که کشورمان دقیق‌ترین آیین‌نامه داوری مسابقات بین‌المللی قرآن را در اختیار دارد، تأکید کرد: رقابت‌های قرآنی ایران شرق و غرب جهان اسلام را به یکدیگر پیوند داده و شرکت‌کنندگانی از اقصی نقاط جهان را گردهم آورده است.

سمیح احمد عثامنه، رئیس کمیته برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن «الهاشمی» اردن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب، در معرفی خود گفت: حدود 9 سال است که ریاست کمیته برگزاری مسابقات قرآن «الهاشمی» اردن را بر عهده دارم و در حال حاضر دبیرکل اداره آموزش شرعی وزارت اوقاف اردن و رئیس کمیته علمی بازنگری و ارزیابی مصحف ملی کشورم نیز هستم.
همکاری عثامنه در چاپ قرآن‌های ملی کشورهای اسلامی
عثامنه در ادامه افزود: در چاپ و نشر مصاحف الاقصی(قرآن ملی فلسطین)، هاشمی(قرآن ملی اردن) و «آل البیت(ع)» همکاری و افتخار این را داشته‌ام که به عنوان رئیس کمیته عملی بازنگری مصحف «سلطان حسن البلقیه»(قرآن ملی برونئی) فعالیت داشته باشم و عضو کمیته بازنگری مصحف ملی امارات نیز بوده‌ام و با کمک و یاری خداوند فعالیت‌هایی علمی در دانشگاه‌ها و محافل علمی و همایش‌ها داشته‌ام.
داوری در مسابقات قرآن 13 کشور جهان
داور سی‌و‌یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران تصریح کرد: عضو و رئیس کمیته‌های داوری مسابقات قرآن در کشورهای مختلف بوده‌ام و تاکنون در کمیته داوری مسابقات قرآن 13 کشور حضور داشته‌ام؛ ریاست کمیته داوری مسابقات بین‌المللی قرآن «جایزه دبی»، مسابقات قرآن لیبی، سودان و «الاقصی» در فلسطین، روسیه، یمن و اندونزی بر عهده داشته‌ام و عضویت در کمیته داوری مسابقات قرآن الجزایر، مالزی(6 سال) و عربستان نیز از دیگر افتخارات قرآنی‌ام است؛ امسال هم در ماه رمضان ریاست کمیته داوری مسابقات بین‌المللی قرآن لیبی را بر عهده دارم. 

آرزوی هر قاری شرکت در مسابقات قرآن ایران است
سمیح احمد عثامنه همچنین اظهار کرد: مسابقات قرآن ایران همچون درخت مبارک و سرسبزی است که ریشه‌هایش در ایران اسلامی کاشته شده و شاخه‌هایش در همه کشورهای جهان رشد کرده است، همه قاریان و حافظان قرآن جهان اسلام آرزو دارند که به ایران بیایند و در این رقابت‌ها شرکت کنند.
آیین‌نامه داوری در نهایت دقت تدوین شده است
سمیح احمد عثامنه آیین‌نامه داوری مسابقات قرآن را دقیق‌ترین آیین‌نامه در بین کشورهای جهان برشمرد و یادآور شد: این آیین‌نامه دقیق‌ترین آیین‌نامه‌ای بوده است که در طول فعالیت طولانیم در کمیته‌های داوری مسابقات قرآن کشورهای اسلامی و غیر اسلامی مشاهده کرده‌ام، این آیین‌نامه در نهایت دقت تدوین و عدالت در آن رعایت شده است و شفافیت، قوانین و استانداردهای ویژه‌ای دارد.
عثامنه تصریح کرد: در کمیته داوری مسابقات قرآن ایران داورانی برجسته از کشورهای مختلف گردهم آمده و در رشته‌های مختلف بر تلاوت‌ها نظارت دارند، مثلا در رشته‌هایی مثل «وقف و ابتدا» یا «تجوید» داورانی حضور دارند که در جهان اسلام از نظر داوری اول هستند.
نظارت آگاهانه کمیته داوری بر مسابقات
وی تأکید کرد: داوران با به کارگیری همه توانمندی‌هایشان سعی دارند به بهترین شکل داوری کرده و حق شرکت‌کنندگان را به آنان بدهند، کمیته داوری با علم و آگاهی کافی بر این رقابت‌ها نظارت دارد.
وی که عضو شورای مؤسسان مسابقات بین‌المللی قرآن است، در بخش دیگری از سخنانش به این مسئله اشاره کرد و گفت: این شورا 3 سال پیش تأسیس شد و تاکنون سه دوره نشست در «جده»، «دبی» و «کویت» برگزار کرده است.


زد و بندهای سیاسی؛ مانع تدوین نظام داوری جهان با الگوپذیری از ایران
عثامنه یادآور شد: در یکی از این نشست‌ها، تدوین نظام و سیستمی هماهنگ برای داوری مسابقات قرآن مورد موافقت قرار گرفت و همه حاضران در نشست به آیین‌نامه داوری مسابقات قرآن ایران اشاره داشتند و خواهان این بودند که  این نظام و سیستم با توجه به مسابقات ایران تدوین شود، اما زد و بندهای سیاسی که اصلا ربطی به دین و مذهب ندارد، در این مسئله دخیل و مانع تدوین چنین نظامی شد و حتی سبب شد که برخی جرئت این را نداشته باشند که به برتری مسابقات قرآن ایران در جهان اسلامی و عربی اذعان کنند.
خدمت به قرآن‌؛ وجه مشترک همه رقابت‌های قرآنی جهان
وی که تاکنون دو بار در کمیته داوری مسابقات قرآن ایران حضور یافته است، این مسئله را باعث افتخار خود دانست و با مقایسه این رقابت‌ها با مسابقات قرآن دیگر کشورها تأکید کرد: وجه مشترک بین مسابقات قرآن ایران و دیگر کشورهای جهان، خدمت به کتاب خداست؛ هر چند که مسئولان برگزاری این رقابت‌ها دیدگاه‌های مختلفی داشته باشند، اما همه برای خدمت به کلام وحی تلاش می‌کنند و سعی دارند بیشترین سهم را در این عرصه داشته باشند. 
مسابقات قرآن ایران؛ نقطه وصل شرق و غرب جهان اسلام
عثامنه مسابقات بین‌المللی قرآن ایران را نقطه وصل شرق و غرب جهان اسلام دانست و اظهار کرد: این مسابقات در کشوری برگزار شده که عاشق و مدافع اسلام است و پرچم اسلام را در جهان برافراشته است، این رقابت‌ها شرق و غرب جهان اسلام را به یکدیگر پیوند داده، زیرا شرکت‌کنندگانی از اقصی نقاط جهان را گرد هم آورده است.
رئیس کمیته برگزاری مسابقات قرآن هاشمی بیان کرد: بدون تعارف بگویم که یکی از قوی‌ترین مسابقاتی که افتخار حضور در آن را داشته‌ام، مسابقات قرآن ایران بوده است؛ این را به این دلیل که اکنون در ایران هستم، نمی‌گویم، بلکه این مسئله را پیش از این نیز بارها در کشورم اردن بازگو و توانمندی ایران در این عرصه را در مصاحبه با رسانه‌های اردنی مطرح کرده‌ام.
رتبه سوم ایران در جهان از نظر تعداد دوره‌های برگزاری مسابقات قرآن
سمیح احمد عثامنه معتقد است مسابقات قرآن ایران پس از مسابقات قرآن مالزی و عربستان از نظر تعداد دوره‌های برگزارشده، در جایگاه سوم قرار داد و در این باره گفت: مالزی با بیش از 5 قرن رقابت، از نظر تعداد مسابقات برگزار شده در جایگاه اول قرار دارد و امسال در ماه رمضان پنجاه‌و‌ششمین دوره را تجربه می‌کند.
عثامنه همچنین بیان کرد: امسال سی‌و‌چهارمین مسابقات بین‌المللی قرآن عربستان در مکه برگزار می‌شود و دیگر کشورها نیز تاکنون کمتر از 25 دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن را برگزار کرده‌اند و اردن نیز برگزاری 22 دوره از این رقابت‌ها را در کارنامه دارد.
رشد مسابقات ایران هم‌سطح با مالزی و عربستان
رئیس کمیته برگزاری مسابقات قرآن هاشمی تصریح کرد: با وجود این که ایران از نظر تعداد، نسبت به مالزی و عربستان مسابقات کمتری را برگزار کرده است، اما همگام و هم سطح این رقابت‌ها پیش رفته و رشد داشته است.

captcha