روحالله سنایی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: هنرمندی که تئاتر را به عنوان ابزار بیان فرهنگی خود انتخاب میکند دغدغههای فرهنگی زیادی برای بازگویی دارد چرا که هنر نمایش دربردارنده مجموعهای از مؤلفههای هنری است که در قالب اجرا بروز پیدا میکند.
وی ادامه داد: هدف از تولید تئاتر متعهد دینی و انقلابی در واقع حفظ ارزشها و جایگاه مفاهیم اعتقادی است که ثمره انقلاب اسلامی بوده و هست و شکلی که هنرمند انتخاب میکند و میزان تأثیرگذاری آن بسیار تعیین کننده است که یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» به ویژه بخش نمایشی آن توانسته تا اندازه زیادی این اندیشه را محقق سازد.
سنایی تصریح کرد: با وجود اینکه این یادواره دومین دوره خود را پشت سر میگذارد اما توانسته تعامل و بده بستان خوبی میان هنردوستان و هنرمندان تئاتر ایجاد کند که در این رابطه مجموعهای از مفاهیم عمیق انسانی و ارزشی ماحصل وقوع انقلاب اسلامی به مخاطب به ویژه نسل جوان منتقل شود.
این کارگردان که با کارگردانی نمایش «دوران دوران» در دومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» حضور دارد گفت: با این وجود هنرمندان تئاتر به ویژه در عرصه تئاتر خیابانی به عنوانی یکی از نافذترین گونههای نمایشی در تبیین موضوعات ارزشی و دینی نیازمند حمایت معنوی مدیران فرهنگی و هنری هستند تا تولیدات آنها حتی با شرایط معمول نمایشی نیز کارآیی لازم را در مواجهه با مخاطب داشته باشند.
وی در ادامه در مورد داستان نمایش«دوران دوران» گفت: این نمایش تمثیلی از زمین و انسان هایی دارد که روی کره خاکی مشغول زندگی هستند که در این نمایش آنها عقربههای ساعت در نظر گرفته شدهاند که توسط نیروی حاصل از موتور ساعت که راوی نمایش است به حرکت درمیآیند اما گاه این حرکت از نظم خارج می شود و دچار اختلال شده که ناشی از زیادهخواهی، انحصارطلبی و بی نظمی عقربههای ساعت است.
سنایی در پایان گفت: این نمایش یک بار جمعه به اجرا درآمد و در این چند روز از برگزاری یادواره اجراهای متفرقهای داشت که در نهایت فردا یکشنبه 18 خرداد نیز در فرهنگسرای رازی ورامین به اجرا درخواهد آمد.
یادآور میشود، اختتامیه دومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» دوشنبه 19 خرداد با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تقدیر از برگزیدگان بخشهای تجسمی و خوشنویسی، نمایشی و ادبی برگزار خواهد شد.