به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمدرضا محسنی، مدیرعامل مؤسسۀ مکتب الرضا(ع) مشهد با حضور در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گزارشی از دورههای برگزار شدۀ تربیت مربی قرآن کریم توسط این مؤسسه در سطح کشور ارائه کرد.
در این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین علی پروانه، مدیرکل آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت، با اشاره به اینکه فعالیتهای انجام شده در این مؤسسه قابل قدردانی است، گفت: آموزش قرآن به کودکان و نوجوانان امری مهم است.
حجتالاسلام پروانه با طرح این موضوع که کودکان آیندهسازان کشور هستند و باید روی آموزش قرآن به آنها سرمایهگذاری کنیم، تربیت مربی قرآن را به عنوان مقدمۀ این امر دانست و افزود: نتیجة این دورهها، در سالهای آینده آشکار میشود.
وی با اشاره به گستردگی برگزاری این کلاسها در سراسر کشور، این کلاسها را ظرفیت مناسبی برای آموزش عمومی قرآن در سطح کشور دانست و از زحمات احمدرضا محسنی، پایهگذار این دوره، تشکر کرد.
حجتالاسلام پروانه تصریح کرد: آموزش قرآن به کودکان و نوجوانان باید همراه با تربیت قرآنی باشد؛ چرا که در نظام آموزش اسلامی، آموزش و تربیت یک فرآیند واحد هستند که لازم است همزمان دنبال شود و در این صورت، ما به هدف اصلی خود نایل شدهایم.
وی در پایان گفت: قطعاً معاونت در دورۀ جدید نیز از کلاسهای مشابه به خصوص در حوزه کودک و نوجوان حمایت میکند.
در ابتدای این جلسه، مدیرعامل مؤسسۀ مکتب الرضا (ع) مشهد، با اشاره به اینکه از ابتدای سال 90 تاکنون با حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 16 هزار مربی از طریق این مؤسسه آموزش دیدهاند، اظهار کرد: به تمام این افراد از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گواهینامۀ پایان دوره داده شده است.
احمدرضا محسنی با بیان اینکه دورههای تربیت مربی کودکان در قالب بازی، نقاشی و سرگرمی به منظور آموزش و انتقال غیرمستقیم مفاهیم دینی به کودکان قبل از دبستان صورت می گیرد، به تشریح روشهای آموزشی پرداخت.
وی گفت: روش تدریس حفظ آیات و احادیث کاربردی به صورت سرود، قصه و نقاشی، حفظ به همراه فهم کودکانه سورههای قرآن کریم به روش کدگذاری و تصویرخوانی، آموزش عملی نماز ویژۀ کودکان به روش نقاشی و سرگرمی، روش روخوانی قرآن ویژۀ کودکان قبل از دبستان به روش بازی، نقاشی و سرگرمی و روش تدریس آموزش غیرمستقیم مفاهیم علوم ریاضی، زبان آموزی، اجتماعی و هنر و ... از جمله این دورهها بوده است.
وی با بیان اینکه این دوره در مدت 6 روز و 30 ساعت برگزار میشود، عنوان کرد: در دومین مسابقات آیات فجر که در ماه رمضان سال گذشته و میان 50 کشور برگزار شد، این طرح، تنها طرحی بود که تندیس زرین و لوح افتخار دریافت کرد.
محسنی با اشاره به برگزاری دورۀ تربیت مربی کودکان در حاشیۀ سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، گفت: این دوره از روز اول تا ششم مسابقات بینالمللی قرآن در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد که 200 نفر مخاطب داشت.
وی با اعلام اینکه از 27 فروردین سال جاری تاکنون، 1540 مربی با حمایت معاونت قرآن و عترت در شهرهای اهواز، اندیمشک، دزفول و بهبهان آموزش داده شدهاند، از برگزاری این دوره در هفتههای آتی در شهرستانهای اسلامشهر و کرج خبر داد.
شایان ذکر است احمدرضا محسنی که به عنوان پدر مهدهای قرآنی کشور معروف است، در سال 86 به عنوان معلم ماندگار در میان معلمان استان خراسان انتخاب شده است. وی در دانشگاههای فردوسی و علوم قرآنی، جهاد دانشگاهی، آموزش و پرورش، بهزیستی و حوزۀ علمیه نیز تدریس میکند.