کد خبر: 1415309
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۸
داور ملی مسابقات قرآن اظهار کرد:

انس با قرآن؛ تشکیل‌دهنده ساختار زیربنایی فرهنگ/ آیات کلام وحی پیش‌زمینه فعالیت روزانه قرار گیرد

گروه فعالیت‌های قرآنی: ارتباط با قرآن تشکیل‌دهنده ساختار زیربنایی فرهنگ جامعه است؛ چراکه وقتی در یک جامعه آیات کلام وحی پیش‌زمینه فعالیت‌ها و عملکرد روزانه افراد شود بهترین فرهنگ را برای یک کشور به ارمغان می‌آورد.

مریم سعیدی، بانوی نمونه قرآنی استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: به‌منظور گسترش راه‌های قرآن‌خوانی و قرآن‌مأنوسی باید به این نکته توجه داشت که همه افراد یک جامعه از یک روحیه و استعداد یکسان برخوردار نیستند تا برای همه نسخه یک شکل پیچید.

وی اظهار کرد: تنها راه شناخت استعداد افراد در رشته‌های مختلف قرآنی این است که در وهله اول وارد فعالیت‌های قرآنی شوند، سپس مشخص می‌شود که این شخص در کدام رشته توانایی بروز و ظهور دارد.

آشنایی اولیه با کلام وحی؛ گام نخست انس با قرآن

سعیدی با بیان اینکه آشنایی اولیه با قرآن زمینه گام نخست انس با کلام وحی را در انسان رقم می‌زند، ادامه داد: پس از کشف استعداد برای ارتباط مستمر با قرآن نباید فقط به آموزش‌های اولیه کسب آموزش‌های قرآنی اکتفا کرد.

حافظ کل قرآن استان افزود: از این‌رو باید در یکی از رشته‌های به‌صورت تخصصی وارد کار شد؛ حتی انجام فعالیت‌های هنری بسیار در این خصوص کارساز است.  

فرهنگ‌سازی جهت گرایش به قرآن‌خوانی

بانوی نمونه قرآنی کشور با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی برای گرایش به قرآن و قرآن‌خوانی مهم‌ترین عامل استحکام و تقویت فرهنگ جامعه است، مطرح کرد: امسال از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نام‌گذاری شد؛ لذا یکی از مهم‌ترین عرصه‌های ایجاد فرهنگ شایسته در جامعه ارتباط با قرآن است.

وی اضافه کرد: ارتباط با قرآن تشکیل‌دهنده ساختار زیربنایی فرهنگ جامعه است؛ چراکه وقتی در یک جامعه آیات قرآن پیش زمینه فعالیت‌ها و عملکرد روزانه ‌افراد ‌شود به‌تدریج عمل به آیات نورانی این مصحف شریف با زندگی روزانه آن‌ها عجین شده و بهترین فرهنگ را برای یک کشور به ارمغان می‌آورد.

ساماندهی فکری ـ اخلاقی جامعه نیازمند گسترش فعالیت‌های قرآنی

سعیدی بیان کرد: ساماندهی فکری ـ اخلاقی جامعه نیازمند گسترش فعالیت‌های قرآنی در کشور است و به‌ویژه در دانشگاه‌ها باید به این موضوع با جدیت بیشتری توجه شود و به‌عنوان دروس اصلی قرار گیرد.

کسب معارف قرآنی در رأس اهداف قرار گیرد

داور ملی مسابقات قرآن‌ اظهار کرد: این اصل در تمامی نهادها، سازمان‌ها و ادارات نیز باید مورد توجه قرار گیرد و تمامی کارکنان خود را موظف بدانند که باید کسب معارف قرآنی را در رأس اهداف قرار دهند.

سعیدی اظهار کرد: فردی که با قرآن مأنوس شود در ضمیر ناخودآگاه خود دیگر تمایل و کششی به‌سمت رذائل اخلاقی ندارد؛ حتی اگر در محیط‌های آلوده قرار گیرد.

این حافظ کل قرآن در پایان با بیان اینکه فضای مجازی از جمله این محیط‌های آلوده است که امروز دشمن بیشتر با توسل به این فضا تهاجم فرهنگی خود را آغاز کرده است، یادآور شد: انسان مأنوس با قرآن هرگز با ورود به این فضا دچار ازخودبیگانگی فرهنگی نشده و به‌درستی از آن استفاده می‌کند.

captcha