به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محمداسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست کشوری ارتقای نرخ باروری در کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است طی سخنانی با تاکید براینکه 11 میلیون نفر در کشور در آستانه ازدواج قرار دارند، عنوان کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته بخش قابل توجهی از این افراد در حال پشت سرگذاشتن سن مناسب ازدواج و باروری هستند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وجود سه میلیون زوج نابارور در کشور سخن به میان آورد و گفت: اکثریت موارد ناباروری را ناباروری اولیه یعنی هیچ فرزندی متولد نشود تشکیل میدهد و در صد کمتری نیز ناباروری ثانویه است که برای داشتن فرزند بعدی مشکلاتی وجود داشته باشد.
مطلق با بیان اینکه خدمات ناباروی تحت پوشش بیمهها قرار ندارند، گفت: در سال 91 با بررسیهای صورت گرفته مشخص شده که 220 هزار سقط جنین در کشورانجام شده که 120 هزار مورد آن غیرقانونی و غیرشرعی بوده است و 100 هزار مورد آن نیز بنا به گفته زوجین به دلایل پزشکی رخ داده است.
وی با بیان اینکه 20 درصد سقط جنینها به دلیل مسائل اقتصادی و پنج درصد آن نیز در اثر تداخل فرزندآوری بوده است، ادامه داد: این اعداد و ارقام در حالیست که تعداد مجوزهای صادر شده از پزشکی قانونی برای انجام سقط جنین کمتر از هفت هزار مورد بوده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در برآوردهای انجام شده به این نتیجه رسیدهایم که اگر 10 درصد از آمار طلاق و 10 درصد آمار مجردها کاهش یابد نرخ باروری به ترتیب 1.88 و 2.66 میشود و میزان باروری به صورت کمی 2.65 خواهد شد.
وی همچنین به وضعیت هرم سنی استانهای کشور در سال 90 نیز اشارهای کرد و افزود: بسیاری از استانهای کشور در شیب پیری قرار گرفتهاند و وضعیت مناسبی ندارند این موضوع در حالیست که 8.2 درصد جمعیت سالمند که برابر هفت میلیون نفر میشود در کشور وجود دارد که شیب آن رو به گسترش است.
مطلق با تاکید بر اینکه جمعیت جوان 18 تا 30 سال حدود 9 میلیون و 349 هزار نفر است، اظهار کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته 30 درصد جوانهای 20 تا 35 سال ازدواج نکردهاند. پیشنهاد وزارت بهداشت در این راستا تسریع و کمک به فرایندهای اجرایی سیاستهای جمعیتی، تصویب و ابلاغ آن، ارتقای مشاورههای هنگام و پس از ازدواج، رعایت سلامت جنسی و افزایش آگاهی جامعه در مورد فرزندآوری است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یکی دیگر پیشنهادات وزارت بهداشت اجتناب از تک فرزندی است، مشکلی که امروزه در نخبگان وجود دارد و با توجه به مشکلات روحی روانی که متوجه این فرزندان در آینده میشود باید تدابیری مناسبی برای این مقوله در نظر گرفته شود.