کد خبر: 1416937
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۳
حجت‌الاسلام طیب‌حسینی خبر داد:

حضور دفاتر مراجع عظام تقلید برای اولین بار در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر بخش حوزوی نمایشگاه قرآن با اعلام برخی از برنامه‌های شاخص بخش حوزوی نمایشگاه قرآن، گفت: امسال بخش حوزوی برای اولین بار شاهد حضور دفاتر مراجع عظام تقلید به صورت گسترده خواهد بود.

بخش حوزوی نمایشگاه قرآن

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن طیب‌حسینی، مدیر بخش حوزوی نمایشگاه قرآن کریم در گفت‌وگو با ستاد خبری بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: نمایشگاه قرآن فرصت مغتنمی برای ارائه آخرین دستاورد‌های علمی، پژوهشی و هنری مرتبط با قرآن کریم است و از جانبی نیز گردهمایی فعالان و علاقه‌مندان به ساحت قرآن کریم محسوب می‌‌شود.
وی ادامه داد: این نمایشگاه از افتخارات نظام جمهوری اسلامی و نقطه عطفی در احیای فرهنگ قرآنی است؛ طبیعتاً در راستای اهداف این نمایشگاه حوزه‌های علمیه هم به عنوان متولیان اصلی علوم قرآنی و نشر فرهنگ اسلامی و اهل‌‌بیت(ع) با هدف ارتقای جایگاه قرآن در فرهنگ عمومی و معرفی استعداد‌های خود در قالب ابزار‌های مختلف سمعی و بصری حضور خواهند داشت و با هدف انعکاس آخرین دستاورد‌ها در زمینه‌های قرآن کریم، اقدام به شرکت در این نمایشگاه کرده و سیاست‌هایی در این راستا در نظر دارند.
حجت‌الاسلام طیب‌حسینی در ادامه در رابطه با برنامه‌های بخش حوزوی نمایشگاه قرآن گفت: اطلاع‌رسانی نسبت به آثار قرآنی حوزویان، پاسخ به شبهات قرآنی جامعه و انجام مشاوره‌های علمی، طرح مباحث مختلف قرآنی در نشست‌ها و کنفرانس‌ها و میزگرد‌های علمی، معرفی نخبگان قرآنی و ارتقای سطح آگاهی آحاد جامعه و زدودن شبهات از جمله بخشی از فعالیت‌های درنظر گرفته شده برای این بخش است.

40 فعالیت شاخص در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن

مدیر بخش حوزوی نمایشگاه قرآن تأکید کرد: حدود 40 فعالیت را می‌توان در طول زمان برگزاری نمایشگاه برای این بخش تعریف کرد که از جمله مهم‌ترین و شاخص‌ترین فعالیت‌های این بخش می‌توان به پاسخ‌گویی به شبهات و پرسش‌های قرآنی اشاره کرد که طبیعتاً در این زمینه مشاوران کارکشته و صاحب‌نام و چهره آشنای کشورمان در زمینه قرآن و عترت و علوم مرتبط پاسخ‌گوی شبهات خواهند بود و مشاوره‌هایی را ارائه می‌کنند که هدف از این کار، شبهه‌زدایی از افکار و تبیین مصادیق روشن و حقیقی معارف بلند اسلامی است.
حجت‌الاسلام طیب‌حسینی در رابطه با دیگر برنامه‌های این بخش نمایشگاه تصریح کرد: برنامه بعدی نشست‌های علمی، میزگرد‌های تخصصی با حضور اساتید و کارشناسان ملی و بین‌المللی و با هدف بررسی مسائل روز قرآنی و گشودن افق‌های جدید برای مخاطبان و ارائه آخرین دستاورد‌های علمی و تحقیقی در زمینه قرآن و عترت است که چند جلسه در طول نمایشگاه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: معرفی سایت و مراکز اطلاع‌رسانی تخصصی و عمومی که طبیعتاً از مراکز بسیار پر مراجعه بازدید‌کنندگان خواهد بود، در دستور کار قرار خواهیم داد.
مدیرکل روابط‌ عمومی حوزه‌های علمیه تأکید کرد: با توجه به اینکه اهل‌‌ بیت(ع) خواستگاه اصلی علوم قرآنی هستند، غرفه‌ ویژه‌ای را نیز هر ساله در نمایشگاه قرآن از آستان‌های مقدس در کشور عراق یا جمهوری اسلامی ایران دعوت به شرکت در نمایشگاه می‌کردیم که امسال در خدمت آستان مقدسه حضرت معصومه(س) خواهیم بود و آخرین دستاورد‌های قرآنی این آستانه مقدسه را در بخش حوزوی خواهیم داشت.


معرفی حوزه‌های علمیه کهن شیعه در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن
مدیر بخش حوزوی نمایشگاه قرآن تصریح کرد: معرفی حوزه‌های علمیه کهن شیعه از برنامه‌های دیگری است که جهت تشویق پویندگان راه انبیاء و جذب مشتاقان تحصیل در حوزه‌های علمیه خواهیم داشت که خواستگاه علمای به‌ نام «خادمان برتر قرآن و عترت» خواهد بود.
وی اظهار کرد: معرفی خادمان قرآن و عترت و نمایش آثار عالمان قرآن کریم در قالب برنامه‌های فرزانگان از طرح‌های در نظرگرفته شده برای بخش حوزوی است؛ معرفی پایان‌نامه‌های قرآنی حوزویان در سطح تخصصی دکتری که مورد داوری قرار گرفته‌اند و معرفی آثار برتر آنان در طی زمان برگزاری نمایشگاه نیز از دیگر برنامه‌های بخش حوزوی خواهد بود.
برگزاری شب شعر قرآنی در نمایشگاه قرآن
حجت‌الاسلام طیب‌حسینی اظهار کرد: برگزاری شب شعر قرآنی یکی دیگر از برنامه‌های این بخش خواهد بود که با هدف توجه دادن افکار عمومی به شعر و اهتمام به آن و ترغیب این افکار به بازخوانی و سرودن اشعار قرآنی برگزار خواهد شد.
وی در رابطه با مراکز حاضر در بخش حوزوی گفت: هر ساله مراکز مهم و درخور توجه حوزوی در این بخش حضور دارند و امسال نیز مراکز مهمی همچون مرکز علوم وحیانی اسراء، مربوط به آیت‌‌الله العظمی جوادی‌آملی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه‌های علمیه که بزرگترین مرکز اعزام مبلغ به سراسر کشور است، در این بخش حضور خواهند داشت.
مدیر بخش حوزوی در ادامه تصریح کرد: مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه به عنوان متولی آموزش و تعلیم مربیان قرآنی و حوزویان در نمایشگاه بیست و دوم حضور دارند؛ مرکز فرهنگ و اندیشه آیت‌الله رشاد، مؤسسه علامه عسگری و ... از دیگر مراکز حضور یافته در نمایشگاه قرآن است.
وی تصریح کرد: آن چه که نسبت به سال‌های گذشته در بخش حوزوی از تازگی حضور برخوردار است، حضور مراکز و مؤسسات دیجیتالی حوزوی است، یعنی مراکزی که در حوزه‌های علمیه به فعالیت رسانه‌ای دیجیتالی می‌پردازند و در کنار فعالیت‌ در فضای مجازی به ارائه و تولید محصولات نرم‌افزاری نیز پرداخته‌اند.
حجت‌الاسلام طیب‌حسینی در پایان یادآور شد: بخش حوزوی امسال برای اولین بار شاهد حضور دفاتر مراجع عظام تقلید به صورت گسترده خواهد بود که آثار و فعالیت‌های این دفاتر در همه زمینه‌های مربوطه در این بخش به نمایش در خواهند آمد.

captcha