کد خبر: 1417268
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
رئیس‌جمهور:

پیام انتخابات ۲۴ خرداد مخالفت با افراطی‌گری‌های داخلی و خارجی بود

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور امروز در نشست خبری خود با رسانه‌های داخلی و خارجی گفت: انتخابات ۲۴ خرداد نه بزرگ به افراطی‌گری‌های داخلی و خارجی بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز، شنبه، 24 خرداد در دومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه‌ ضمن تبریک فرارسیدن میلاد امام زمان(عج) و همچنین سالروز انتخابات 24 خرداد گفت: انتخابات سال گذشته، احیای اعتماد عمومی به عنوان سرمایه بزرگ اجتماعی بود.
رئیس‌جمهور افزود: در این سرمایه اجتماعی مردم به خودشان، رأی و نظر خودشان و به حضور خودشان در یک انتخابات بسیار مهم و سرنوشت‌ساز اعتماد کردند.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه مردم به نظام خود اعتماد کردند، ادامه داد: مردم همچنین به راهی که منتخب مردم اعلام  کرده بود اعتماد کردند؛ اکثریت مردمی که در پای صندوق رأی به راه تدبیر و امید و اعتدال و عقلانیت رأی دادند، به آن معنا بود که این شعار را باور کرده و آن را پذیرفته‌اند و معتقدند در شرایط فعلی4 کشور، منطقه و جهان، تنها میانه‌روی و اعتدال و فاصله گرفتن از افراطی‌گری و خشونت می‌تواند مسیر را برای توسعه کشور، رفاه و بهبود معیشت مردم و عزت بیشتر ملت بزرگ ایران تأمین و تضمین کند.
رئیس‌جمهور در مورد پیام حضور مردم در انتخابات 24 خرداد سال 92 گفت: مردم فهیم و شریف ایران خواستند به دنیا اعلام کنند که فشار، تحریم و تهدید در آرمان‌های این ملت تأثیر نخواهد گذاشت؛ اگر بالاترین هدف تحریم‌کنندگان و تهدیدکنندگان آن بود که مردم را از نظام جدا کنند، مردم در پای صندوق‌های رأی اعلام کردند که ما از انقلاب، نظام و منافع کشورمان هرگز جدا نخواهیم شد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه انتخابات 24 خرداد پیام مهمی برای افراط داشت، اظهار کرد: این پیام هم برای افراطیون خارج بود که فکر می‌کردند می‌توانند با فشار و تهدید ملتی را به زانو در آورند و هم پیام به افراط‌گران داخل بود که فکر می‌کردند طرفداران فراوانی دارند و می توانند راه افراط و خشونت را در کشور ادامه دهند.
حجت‌الاسلام روحانی همچنین خاطرنشان کرد: پیام 24 خرداد به جهان این بود که ملت ما راه اعتدال، راه آشتی، راه صلح و دوستی و راه تعامل با جهان و همچنین مسیر توسعه متوازن هماهنگ پایدار را برگزیده و این مسیر دائمی برای ملت بزرگ ایران خواهد بود.
رئیس‌جمهور ضمن تشکر از رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: اگر رهنمودهای ایشان نبود شاید چنین انتخابات شکوهمندی را تجربه نمی‌کردیم؛ هوشیاری و بیداری مردم و ارشادات رهبری، همه دست به دست هم داد تا ملت بزرگ ایران توانست پیروز انتخابات 24 خرداد 1392 باشد؛ این ملت، در صحنه‌های بعد هم بدون تردید پیروز و موفق خواهد شد.

حجت‌الاسلام روحانی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه دولت از نقد سازنده استقبال می‌کند، گفت: دولت می‌خواهد هر که حرف می‌زند با شناسنامه حرف بزند، زیرا برخی از منتقدان نهادهای ملی هستند و نهادهای ملی نمی‌توانند کار حزبی انجام بدهند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نهادهای ملی نمی‌توانند اپوزیسیون دولت باشند، اظهار کرد: نهادهای ملی کارشان تلاش و خدمت برای کل ملت، کشور و جامعه است.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده‌ایم که هر گروه و حزبی به دنبال رسانه است به سرعت به حزب و گروه مجوز داده شود تا معلوم شود این رسانه متعلق به این حزب و گروه است و دارد حمایت و یا نقد می‌کند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نباید نهادهای ملی کار حزبی انجام دهند، گفت: کار رسانه نیز نباید جنگ روانی باشد؛ حامی، منتقد و مخالف دولت بودن هیچ اشکالی ندارد اما اگر با روزنامه و سایت و یا با هر وسیله‌ای دولت نقد می‌شود باید نقد شناسنامه‌دار و به نام حزب و گروه باشد تا از پول بیت‌المال در مسیر دیگر استفاده نشود.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: اگر غرض از به چالش کشیدن دولت، روشن شدن ابهام و راه پیش پای دولت گذاشتن باشد دولت استقبال می‌کند، اما اگر خدای ناکرده یک کسی به دنبال این است که دولت را با سنگ‌اندازی مشغول کرده و حرکت ماشین دولت را متوقف کند دولت خود را مشغول نخواهد کرد.

رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر تغییر تنها 45 درصد از فرمانداران از سوی دولت اظهار کرد: دولت می‌خواهد همه کسانی که مسئولیت اجرایی را در استان‌ها، شهرستان‌ها و بخش‌ها به عهده دارند خودشان را مجری و متعهد به استراتژی‌های اجرایی و چارچوب‌هایی که دولت تعیین می‌کند، بداند.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: قرار ما با همه استانداران این بوده که مبنا شایسته‌سالاری باشد و اصل مهم برای ما این است که هر فردی کاری بر عهده می‌گیرد آن کار را بلد باشد و بتواند به مردم کمک کند و میانه‌رو باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر فردی به جناحی منتسب باشد از نظر دولت خیلی اهمیتی ندارد، گفت: در هیئت دولت وزرا و معاونین که دور هم نشسته‌اند تقریباً از هر حزب و جناحی هستند، البته بعضی‌ها همیشه معتقد بودند که دولت ترکیبی موفق نیست دولت ترکیبی، دولت ناموفقی است، اما من به این موضوع اعتقاد ندارم و هر کجا هم کار کردم به این صورت کار می‌کردم.

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: در این ۱۰ ماهی که از آغاز به کار دولت یازدهم گذشته است از این نظر پشیمان نیستم که ترکیبی داریم از جناح‌های مختلف و افراد مختلف؛ در عین حال به استاندارهای محترم توصیه می‌کنم که اگر مواردی وجود دارد از فرمانداران یا بخش‌داران که معتقد به راه دولت نیستند یا مجری چارچوب‌ها و برنامه‌های این دولت نیستند و یا شایستگی لازم را ندارند، برای تعویض آنان اقدام کنند.

رئیس‌جمهور در مورد پرسش خبرنگاری در مورد شایعه ارسال پیامی از سوی اوباما توسط یک کشیش گفت: اگر بنا باشد بین من و آقای اوباما پیامی رد و بدل شود، پیچیدگی این‌طوری ندارد؛ او نامه می‌نویسد و من هم نامه می‌نویسم ما مشکلی نداریم. از ابتدای ریاست جمهوری ایشان نامه نوشت و من پاسخ دادم. در موردی هم من نامه نوشتم و او پاسخ داد. ما مشکلی نداریم. راه‌های بسیار زیاد و فراوان و راحتی از جمله رسمی و غیررسمی وجود دارد،به اضافه اینکه مذاکره کنندگان ما با مقامات آمریکایی مداوم در حال مذاکره هستند. من به وسیله کشیش یا کاهن نه پیامی دریافت کردم و نه پیامی فرستاده‌ام.

حجت‌الاسلام روحانی همچنین  در مورد وضعیت منشور حقوق شهروندی و راهکارهای دولت برای ضمانت اجرایی آن گفت: در جریان تبلیغات انتخاباتی گفتم که منشوری تحت عنوان منشور حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار خواهم داد و برای اجرای آن تلاش می‌کنم.

رئیس‌جمهور افزود: منشور حقوق شهروندی در همان ۱۰۰ روز اول آغاز به کار دولت تهیه و در اختیار افکار عمومی و اساتید دانشگاه قرار گرفت و نظرات بسیار زیادی درباره آن به دست ما رسید که قرار شد بخش حقوقی دولت همه آن نظرات را بررسی کرده و اصلاحات لازم را در منشور اعمال کند.

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: این کار انجام شده و اخیراً هم به بنده نسخه اصلاح شده منشور ارائه شده که خود من هم باید آن را یک بار مطالعه کرده و بررسی و سپس به صورت نهایی منتشر شود.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: مبنای این منشور فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت و نکاتی مثل فرمان ۱۰ ماده‌ای یا فرمان هشت ماده‌ای حضرت امام راحل یا فرامین دیگری که مقام معظم رهبری داشتند، بوده است.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اتیکه نسخه نهایی منشور حقوق شهروندی دو قسمت دارد، گفت: بخش اول این منشور را دولت می‌تواند اجرا کند که به دستورالعمل تبدیل شده و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد؛ بخش دوم این منشور نیز مربوط به دستگاه‌های دیگر می‌شود که اگر قانونی برای اجرای آن وجود داشته باشد به آن استناد می‌شود.

رئیس‌جمهور افزود: اگر اجرای این بخش نیاز به قانون جدید داشته باشد برای اجرای آن، لایحه تقدیم مجلس خواهد شد.

خبرنگار دیگر در مورد مسائل عراق و برنامه جمهوری اسلامی برای برخورد با داعش سؤالی مطرح کرد که حجت‌الاسلام روحانی در پاسخ گفت: موضوع تروریسم سال‌هاست آغاز شده است؛ ابتدایش هم در کشورهای همسایه شرقی ما شروع شد و این مثل بیماری مسری به بخش‌ها و مناطق دیگر، سرایت کرد.

رئیس‌جمهور افزود: در ماه‌های اخیر موضوع تروریسم خیلی حاد بود؛ در سوریه همه گروه‌ها با نام‌های مختلف در آنجا بودند و می‌جنگیدند و هنوز هم هستند و در عراق هم گروه‌های تروریستی هستند و از قبل این گروه‌ها در استان انبار فعال بودند، منتها ظاهراً نتیجه انتخابات اینها را عصبانی کرده است و این نکته بسیار مهم است.

 

حجت‌الاسلام روحانی افزود: اینکه تروریسم، دموکراسی را تحمل نمی‌کند، مسأله اصلی است؛ اداره کشور یا با صندوق رأی می‌شود یا با جعبه مهمات؛ دموکراسی می‌گوید صندوق رأی، تروریسم می‌گوید جعبه مهمات. این دعوای اصلی بین این دو جعبه است و عراقی که تازه انتخاباتش پایان پذیرفته است نباید شکست انتخابات را با تروریسم جبران کنیم.

رئیس‌جمهور افزود: امروز شکست‌خوردگان برای جبران شکست به سلاح و گلوله متوسل شده‌اند؛ این اشتباه بزرگی است و نمی‌شود شکست در انتخابات را با کشتار مردم جبران کرد یا انتقام گرفت. هم انتقامش غلط است و هم جبرانش امکان‌پذیر نیست.

حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه ما اصولاً از حرکت تروریسم در منطقه نگرانیم، گفت: کشورهای مختلف گرفتار مسئله تروریسم هستند؛ من در سازمان ملل متحد، به همین دلیل افراطی‌گری و خشونت را به عنوان یکی از مسائل اصلی مطرح کردم که دنیا باید دست به دست هم بدهد و در برابر افراطی‌گری و خشونت، ایستادگی کند.

رئیس‌جمهور افزود: در اجلاس سیکا در شانگ‌های هم که بودیم، یکی از مصوبات اجلاس همین شد؛ یعنی همان طرح wave که تصویب شد و آنجا تأکید شد که همه کشورها، این طرح را اجرایی و عملیاتی بکنند.

 

 

حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران که دوست و همسایه عراق هستیم و روابط ما با دولت عراق یک روابط نزدیک و صمیمانه‌ای است؛ اگر دولت عراق کمکی از ما بخواهد آن را مورد رسیدگی قرار می‌دهیم، البته امروز از ما کمک خاصی درخواست نشده است اما آمادگی کمک درچارچوب قوانین بین‌المللی و درخواست رسمی ملت و دولت عراق را داریم. در این چارچوب اگر از ما درخواست کمکی بشود ما کمک می‌کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ملت عراق قادر است تروریسم را دفع کند، گفت: فتوایی که حضرت آیت‌الله سیستانی صادر کرده و گفته برای دفاع هر که می‌تواند باید سلاح را در دست بگیرد و از خود و کشورش دفاع کند، به نظر من فتوا و نظر بسیار مهمی است.

حجت‌الاسلام روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر حمله گروه داعش به عتبات عالیات و نزدیک شدن به مرز ایران و تماس جمهوری اسلامی با کشورهای حامی داعش گفت: اینکه گروهک‌های تروریستی از طرف کشورهای خارجی حمایت می‌شوند، خیلی روشن است و جای تردید نیست.

رئیس‌جمهور افزود: متأسفانه برخی از کشورهای منطقه از لحاظ مالی و برخی از لحاظ تسلیحاتی به اینها کمک می‌کنند؛ کشورهای قدرتمند دیگری هم هستند، مخصوصاً غربی‌ها که آنها هم دارند هم از لحاظ سیاسی، هم از لحاظ تبلیغات و مالی و تسلیحاتی کمک می‌کنند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: موضوع تروریسم به نفع هیچ کس نیست؛ حتی آن کشورهایی که امروز کمک می‌کنند، همین تروریسم در آینده بلای جان آنها خواهد شد.

حجت‌الاسلام روحانی در مورد واکنش جمهوری اسلامی در برابر اقدام احتمالی داعش علیه ایران گفت: اگر یک گروه تروریستی به مرزهای ما نزدیک شود، جمهوری اسلامی ایران حتماً با آن برخورد خواهد کرد و اگر یک گروه تروریستی به مرز ما نزدیک شود و ما احساس تهدید بکنیم با همه وسائلی که نیاز و لازم است با آن تروریست‌ها برخورد می‌کنیم و در چنین حالتی وظیفه دفاع از تمامیت ارضی و دفاع از خودمان مطرح است.
رئیس‌جهور تصریح کرد: اما در کشور دیگر کمک کردن یک مقوله است، ورود یک مقوله است؛ دولت عراق از ما درخواست کمک بکند ما ممکن است هر کمکی که ملت عراق بخواهد به آنها برای مبارزه با تروریسم بکنیم، اما در مورد ورود نیروهای ایرانی به عراق، این بحث تاکنون مطرح نبوده که بخواهیم این کار را بکنیم.

captcha