به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در چهلمین نشست کمیسیون آموزش عمومی قرآن که پیش از ظهر امروز، 24 خردادماه در ساختمان علاقهمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: چهلمین جلسه کمیسیون آموزش عمومی قرآن نقطه عطفی است و عدد 40 نیز یک عدد ویژهای است و امیدواریم کمیسیون آموزش عمومی قرآن از این پس دچار تحولات اساسی شود و مسیر پررونقی را دنبال کند.
برنامه دستگاهها در حوزه آموزش عمومی قرآن تا پایان هفته اعلام شود
حجتالاسلام محمدی بیان کرد: بر اساس مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، کمیسیونهای سهگانه، موظف هستند، برنامههای قرآنی دستگاههای زیر نظر خود را بررسی و بودجههای مورد نیاز را تعیین کنند تا به کمیسیون تطبیق بودجه برسد. دستگاههای زیر نظر کمیسیون آموزش عمومی قرآن نیز لازم است برنامههای خود در سال جاری را به دبیرخانه کمیسیون اعلام کنند که بحثهای نهایی برای تخصیص بودجه انجام شود و مسیر تخصیص بودجه نهایی شود.
لزوم تشکیل جلسه فوقالعاده برای برنامههای آموزش عمومی قرآن
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه گفت: پس از اینکه دستگاههای عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن برنامههای خود را تا پایان هفته جاری به کمیسیون اعلام کردند، کمیسیون نیز باید برای بررسی این برنامهها و در راستای اجرایی کردن مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، جلسه فوقالعادهای را تشکیل دهد.
وی با بیان اینکه بحث برنامههای دستگاههای مختلف در امر آموزش عمومی قرآن برای سال جاری حداکثر باید تا پایان تیرماه جمعبندی شود، اظهار کرد: بودجه قرآنی سال 92 در حال ارسال به دستگاهها است و دیگر بودجهای به اسم سال 92 برای فعالیتهای قرآنی باقی نمیماند، اما بودجه قرآنی سال 93 تا این لحظه هنوز اختصاص پیدا نکرده است؛ اما قول مساعد گرفتهایم که به زودی این بودجه اختصاص پیدا کند.
حجتالاسلام محمدی با یادآوری اینکه بودجه قرآنی سال 93، 200 میلیارد تومان است که از سوی مجلس شورای اسلامی مصوب شده است، عنوان کرد: 49 درصد از این بودجه، یعنی حدود نیمی از بودجه قرآنی کشور به کمیسیون آموزش عمومی قرآن اختصاص پیدا میکند و 51 درصد دیگر به کمیسیون تبلیغ و ترویج و کمیسیون پژوهشهای قرآنی اختصاص مییابد.
پیگیری تحقق 200 میلیارد بودجه قرآنی سال 93
وی ادامه داد: تلاش داریم بالای 90 درصد بودجه قرآنی سال 93 را دریافت کنیم، اما اینکه در عمل چه اتفاقی میافتد و واقعیتهای بودجهای چه چیزی را به ما تحمیل میکند، در طول زمان مشخص میشود؛ همچنین پیگیر تحقق 200 میلیارد بودجه قرآنی سال 93 هستیم و با این مبلغ جلو میرویم و البته اعضای کمیسیون آموزش عمومی قرآن نیز نباید به کمتر از این مبلغ قانع باشند؛ اما اینکه انتهای قصه چه میشود، مشخص نیست.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه بودجه قرآنی در دو گروه اولویتبندی میشود، افزود: اولویت اول برای برنامههای غیرقابل گذشت است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، اما اولویت دوم مربوط به برنامههای قابل گذشت است و برنامههایی که در این گروه قرار میگیرند، حتی میتوانند در سال آینده نیز اجرا شوند و نباید اصراری به اجرای برنامههای اولویت دوم داشته باشیم.
وی یادآور شد: همچنین دستگاههایی داریم که فقط آموزش عمومی قرآن در دستور کارشان است که برنامههای این دستگاهها باید در کمیسیون آموزش عمومی قرآن مورد بحث و بررسی قرار گیرد، اما برخی از دستگاهها نیز برنامههایی دارند که به عنوان مثال در حوزه پژوهشی یا تبلیغ و ترویج است که این دستگاهها میتوانند برنامههای پژوهشی، تبلیغی و ترویجی خود را به سایر کمیسیونهای شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه کنند.
ارائه برنامههای پژوهشی کمیسیون آموزش عمومی قرآن به کمیسیون پژوهش
حجتالاسلام محمدی عنوان کرد: امسال برای نخستین بار این بنا را گذاشتهایم که بر این اساس چنان چه آموزش و پرورش یا دستگاههای دیگر عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن، برنامهای در حوزه پژوهش داشته باشند، این برنامه را برای دریافت بودجه به کمیسیون پژوهشهای قرآنی ارائه کنند تا از بودجه آموزش عمومی قرآن برای فعالیت پژوهشی استفاده نکنند.
وی در ادامه عنوان کرد: علاوه بر کمیسیونهای آموزش عمومی قرآن، پژوهش، تبلیغ و ترویج، کمیسیون بهداشت نیز نهایی شده که این کمیسیون به پژوهشهای قرآنی در حوزه سلامت میپردازد؛ همچنین به وزارت بهداشت نیز اعلام کردهایم که چنان چه در حوزه آموزش عمومی قرآن نیازمند بودجه است، برنامه خود را به کمیسیون آموزش عمومی قرآن اعلام کند.