ایرج ندیمی، نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به تشریح جزئیات جلسه دیروز اعضای اقتصادی دولت یازدهم و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پرداخت و اظهار کرد: عمده مباحث جلسه دیروز در مورد مباحث کارآفرینی و مباحثی همانند مالیات، ارز، بانک و ... بود. در این جلسه، کارآفرینان مشکلات خود را مطرح کرده و وزرا، رئیسکل بانک مرکزی، معاونین وزرا و مدیران عامل بانکها هم مسائل خودشان را ارائه کردند.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دو موضوع عمده این جلسه، یکی درباره مالیات و رکود بود که آیا میشود در زمان رکود، مالیات هارا زیاد کرد؟ و دوم درباره ارز و نوسانات آن و عطف به ماسبق بود که آیا میشود در موضوع ارز، قیمتهای سال را قبل را برای سال جدید تعیین کرد؟
وی افزود: موضوع سود بانکی و موضوع تامین مالی و مسائلی درباره راهکارها و برنامههای این مسئولان برای تحقق اقتصاد مقاومتی مطرح شد. وزیر اقتصاد در این جلسه وعده دادند بخشی از مسائل مالیات را حل کرده و برای اصلاح قوانین بانکی پیشنهاداتی را تحت عنوان لایحه به صحن مجلس خواهند رساند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره رقم دقیق مطالبات معوق بانکی با توجه به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد اظهار کرد: بدهیها انواعی دارد و ما با یک نوع بدهکاری روبرو نیستیم؛ برخی درحال پرداخت هستند، برخی زمان پرداختشان تأخیر پیدا کرده است که البته برای مدت کوتاهی است و برخی تاخیرشان طولانیتر شده است اما مهم این است که بانک به نسبت همه این دریافتها و پرداختها نگرانی موجود را برطرف کند. اکنون نگرانیای در مورد عقد قرارداد وجود ندارد؛ بلکه چیزی که مهم است گردش پولی است؛ بنابراین نمیتوانیم همه این انواع بدهیها را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ چراکه از لحاظ میزان و اثر، متفاوت هستند اما میتوان گفت، رقم مطالبات بانکی، اکنون حدود 80 هزار میلیارد ریال است.
وی در پاسخ به این پرسش که در مورد نرخ سود بانکی چه نتیجهای حاصل شد؟ گفت: نرخ حداکثر 22 درصد برای عقود مشارکتنی مطرح شد و شورای پول و اعتبار هم آن را تصویب کرد.
ندیمی در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه شخصی خود درباره کاهش نرخ سود بانکی اظهار کرد: بنده از لحاظ شخصی معتقدم چیزی که بانکها پرداخت میکنند، سود نیست بلکه ارزش پول است. اگر تورم زیاد شود باید سود، مطابق با آن تعریف شود و رابطه مستقیمی با تورم داشته باشد. اکنون متولیان کاهش نرخ سود میگویند ما این کار را برای حمایت از تولید انجام میدهیم اما بنده میگویم حمایت از تولید، کار درستی است اما نه از طریق سپردههای مردم؛ بلکه این کار باید از جیب دولت انجام شود.