به گزار ش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آغاز هفتهای که پشت سر گذاشته شد، مصادف بود با سالگرد خلق حماسه 24 خرداد که با حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات شکل گرفت. 24 خرداد یادآور حضور مردم و گروهها و جریانها با هر گرایش و سلیقه فکری بود.
در این روز علیرغم تبلیغات گسترده دشمن مبنی بر عدم استقبال مردم از انتخابات ریاست جمهوری، مردم با مشارکت بیش از 70 درصدی خود برگ زرین دیگری در تاریخ جمهوری اسلامی ایران رقم زدند. از این بین، بیش از نیمی از آرا به حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی با شعار «تدبیر و امید» اختصاص یافت و به عنوان رئیس دولت یازدهم معرفی شد.
نشست خبری رئیسجمهور همزمان با سالروز پیروزی
حجتالاسلام روحانی همزمان با اولین سالروز پیروزی خود در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در نشستی خبری با حضور نمایندگان رسانههای داخلی و خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
رئیسجمهور در بخشی از این نشست خبری اظهار کرد: انتخابات 24 خردادماه «نه» بزرگ به تندرویان خارج از کشور و افراطیون داخل کشور بود. در انتخابات 24 خرداد مردم فهیم و شریف ایران خواستند به دنیا اعلام کنند که فشار، تحریم و تهدید در مسیر اصلی مردم در آرمانهای این ملت تأثیر نخواهد گذاشت. اگر بالاترین هدف تحریمکنندگان و تهدیدکنندگان آن بود که مردم را از نظام جدا کنند، مردم در 24 خرداد سال گذشته پای صندوقهای رأی اعلام کردند که از نظام و کشور جدا نخواهند شد.
حجتالاسلام روحانی در این نشست خبری به سؤالاتی در مورد اوضاع اقتصادی کشور، مذاکرات ایران با گروه 1+5، وقایع اخیر سوریه و عراق، همکاری ایران با آمریکا برای مبارزه با تروریست در منطقه و تغییرات در دولت یازدهم پاسخ داد.
نشست دوستانه رئیسجمهور با رقبای سابق
حجتالاسلام والمسلمین روحانی پس از حضور در نشست خبری، در نشست مشترکی با رقبای انتخاباتی خود در سال 92 داشت. در این نشست علاوه بر رئیسجمهور، غلامعلی حداد عادل، محمد غرضی، محسن رضایی، محمدرضا عارف، سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف حضور داشتند. علیاکبر ولایتی نیز که راهی چین شده بود، نتوانست در این نشست حضور یابد.
در این نشست صمیمی، هر از یک از حاضرین مطالبی در مورد شور انتخاباتی مردم در 24 خردادماه سال 92 مطرح کردند.
وین 5؛ گامی به سوی توافق نهایی
دور جدید مذاکرات رسمی ایران و 1+5 در مقر اروپایی سازمان ملل در وین اتریش برگزار شد. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به عنوان رئیس گروه مذاکرهکننده ایران راهی وین شد.
نگارش توافق نهایی بین ایران و گروه 1+5 از جمله مواردی است که در دستور کار وین 5 قرار دارد.
عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با اشاره به فضای مثبت و سازنده مذاکرات ابراز امیدواری کرد که تا پایان تیرماه این گفتوگوها نتیجه بدهد.
وی در مورد توافق نهایی گفت: یک توافق کلی درباره عنوان آن وجود دارد و درباره مقدمه هم احتمالاً تفاهمها و نقطهنظرات مشترکی وجود دارد اما مهم محتواست. فکر میکنم از بتوان نگارش متن را در حدی که مقدور باشد ولو چارچوب کلی و مقدمات این کار را آغاز کرد تا موضوعات مورد اختلاف را در جلسات بعد حل و فصل کنیم.
محمدجواد ظریف پیش از آغاز مذاکرات وین 5، با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار و گفتوگو کرد. همچنین وزیر امور خارجه کشورمان نشست دوجانبهای با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت که بیش از یک ساعت به طول انجامید.
وزیر امور خارجه کشورمان دیدار سهجانبهای نیز داشت که در طرف مقابل علاوه بر اشتون، ویلیام جوزف برنز، قائممقام وزیر خارجه آمریکا حضور داشت که در این نشست، طرفین در مورد محورها و موضوعات مطرح در مذاکرات رسمی ایران و 1+5 در مسیر آغاز روند نگارش متن مشترک توافق جامع، رایزنی و تبادل نظر کردند.
انتصاب اعضای شورای راهبردی روابط خارجی از سوی رهبری
حضرت آیتالله خامنهای در حکمی سعید جلیلی، ابراهیم شیبانی، حسین طارمی، مهدی مصطفوی اهری و سردار احمد وحیدی را به عنوان اعضای شورای راهبردی روابط خارجی انتخاب کردند.
در این حکم آمده است: با توجه به تجربیات دوره گذشته و نقش این شورا در یاری رساندن مسئولان برای تصمیمگیریهای کلان و بهرهمندی از نخبگان در این عرصه، امید است در دوره جدید شاهد حضور مؤثرتر آن شورا در وظایف محوله باشیم.
ستاد هماهنگی و نظارت بر نقشه مهندسی فرهنگی کشور تشکیل میشود
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست حجتالاسلام روحانی برگزار شد، موضوع تشکیل ستاد هماهنگی و نظارت بر نقشه مهندسی فرهنگی کشور و وظایف این ستاد مورد تصویب قرار گرفت.
بر اساس این مصوبه، ریاست این ستاد با رئیسجمهور است و در غیاب رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور مسئولیت ستاد را بر عهده خواهد داشت.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دبیر این ستاد بوده و شماری از اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزرای مربوطه نیز جزو اعضای اصلی ستاد هماهنگی و نظارت بر نقشه مهندسی فرهنگی کشور خواهند بود.
لرستان؛ مقصد پنجمین سفر استانی دولت یازدهم
دیدار عمومی با مردم استان لرستان، دیدار با ایثارگران، برگزیدگان، نخبگان و عشایر و روستاییان از جمله برنامههای کاری رئیسجمهور در این سفر استانی است.
شرکت در نشست توسعه و سرمایهگذاری و همچنین جلسه شورای اداری استان لرستان از دیگر برنامههای حجتالاسلام روحانی در این سفر است.
رئیسجمهوری پیش از این به استانهای خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و ایلام سفر کرده بود.
کاظم صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی اقامه میشود. پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در آستانه سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر و حجتالاسلام اختری، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) به مناسبت آغاز کنگره بینالمللی سبط النبی (ع) سخنرانی میکنند.