حجتالاسلام والمسلمین محمد عبداللهیان، مدیرعامل مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وجود تنوع و تکثر در حوزه قرآن در نمایشگاه بینالمللی قرآن اظهار کرد: تجربه سالهای قبل نمایشگاه بینالمللی قرآن موجب شده تا تنوع و تکثری در حوزه قرآن به وجود آید تا پاسخگوی نیاز طیف وسیعی از مخاطبان باشد. براین اساس در بیستودومین دوره این نمایشگاه با تنوع در برنامهها، مؤسسه امام رضا(ع) قم نیز حضور خواهد داشت.
وی درباره دستاوردهای قرآنی مؤسسه امام رضا(ع) مطرح کرد: با توجه به اینکه این مؤسسه هرساله در این نمایشگاه حضور مییابد، امسال طبق سنوات گذشته به معرفی نشریههای قرآنی «بینات»، «بشارت»، «آفاق نور» و «سپیده آفرین» میپردازد.
انتشار نشریه قرآنی بینات در سال 1373
مؤلف کتاب «قلب قرآن» به نشریه قرآنی «بینات» اشاره کرد و گفت: این نشریه بهعنوان نخستین مجله قرآنی به زبان فارسی است که در سال 1373 منتشر شده است. از جمله موضوعات این نشریه قرآنی میتوان به تفسیر و مفاهیم، معرفی قرآنپژوهان و مفسران، نقد و معرفی کتابهای قرآنی، مباحث جدید از نگاه قرآن، گفتوگو با صاحبنظران معارف قرآنی و بحثهای علوم قرآنی اشاره کرد.
عبداللهیان درباره نشریه قرآنی «بشارت» مطرح کرد: نشریه «بشارت» به عنوان نخستین مجله قرآنی ویژه جوانان از زمان انتشار، سال 1376 تلاش میکند بین جوانان و کلام آسمانی دوستی بیشتری ایجاد کند.
وی «آفاق نور» را نخستین گاهنامه احیای میراث قرآنی نام برد و افزود: آفاق نور، نشریهای پیشتاز در برآورده شدن این نیاز بوده که موضوعاتی اعم از نشر میراث قرآنی، گردآوری و نشر اثرهای گوناگون قرآنپژوهان، نشر مقالههای نایاب و ممتاز، عرضه چکیده کتابهای نایاب یک کتاب در یک مقاله، انتشار پژوهشهای گسترده قرآنی و شناساندن و بررسی اندیشههای نو را معرفی کند.
آمادهسازی نشریه «سپیدهآفرین» برای نابینایان و کم بینایان
عبداللهیان درباره نشریه قرآنی «سپیده آفرین» بیان کرد: سپیده آفرین، نخستین نشریه قرآنی ویژه نابینایان است که به خط بریل، فارسی، گویا، مجازی فارسی و مجازی عربی تهیه شده تا علاوه بر نابینایان و کم بینایان نیز همراهان، بستگان و خانواده نابینایان از آن بهره ببرند.
این پژوهشگر قرآنی به نقش مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی در کشف استعدادهای قرآنی در نمایشگاه قرآن اشاره و مطرح کرد: این مراکز با حضور در نمایشگاه بینالمللی قرآن میتوانند، نیازهای مخطبان را در عرصههای گوناگون قرآنی بسنجند که این عامل از طریق نشستهای قرآنی، پژوهشهای قرآنی و همچنین همایشهای قرآنی در این نمایشگاه میسر میشود.
مدیرعامل مؤسسه امام رضا(ع) اضافه کرد: برخی از غرفهداران نمایشگاه بینالمللی قرآن برای تبلیغات دستاوردهای قرآنی خود حضور مییابند و برخی دیگر برای استعدادیابی که اگر بتوانیم در حوزه شناسایی نخبگان و استعدادهای بالقوه افراد برنامههای لازم را ارائه دهیم در توسعه فرهنگ قرآنی بهصورت کاربردی عمل کردهایم.
عرضه پژوهشهای قرآنی در نمایشگاه قرآن
وی درباره برگزاری کارگروههای فکری در نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: کارگروههای فکری در حوزه قرآن میتوانند مؤثر واقع شوند، امّا نکته اینجاست که آیا نمایشگاه نیازمند پژوهشهای قرآنی است یا عرضه محصولات پژوهشی؛ بنابر این باید سعی شود تا دستاوردهای قرآنی را برای عرضه در این نمایشگاه قرار دهیم.
عبداللهیان در پایان با تأکید بر ضرورت ارائه نوآوریهای قرآنی مؤسسات و نهادهای مردمی در نمایشگاه قرآن، اظهار کرد: لازم است تا غرفهداران به ارائه نوآوریهای قرآنی و ابتکارات عملیاتی در حوزه قرآن بپردازند تا به نیازهای آحاد مردم جامعه به ویژه جامعه قرآنی پاسخ داده شود.