به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، چهلمین نشست کمیسیون آموزش عمومی قرآن، نخستین رویداد قرآنی هفته جاری بود که این نشست 24 خردادماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش، محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش و اعضای این کمیسیون، متشکل از مسئولان و نمایندگان دستگاههای قرآنی کشور در ساختمان علاقهمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نشست کمیسیون آموزش عمومی قرآن اظهار کرد: دستگاههای زیرنظر کمیسیون آموزش عمومی قرآن برنامههای خود در سال جاری را به دبیرخانه کمیسیون اعلام کنند تا بحثهای نهایی برای تخصیص بودجه قرآنی سال 93 انجام شود و مسیر تخصیص بودجه نهایی قرار گیرد. پس از اینکه دستگاههای عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن برنامههای خود را تا پایان هفته جاری به کمیسیون اعلام کردند، کمیسیون نیز باید برای بررسی این برنامهها و در راستای اجرایی کردن مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی جلسه فوقالعادهای را تشکیل دهد.
تشکیل کارگروههایی برای تعیین بودجه قرآنی دستگاهها
در ادامه سخنان دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به پیشنهاد معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن مقرر شد، کارگروهی برای بررسی برنامههای پیشنهادی دستگاهها تشکیل شود که این کارگروه برنامههای دستگاههای عضو کمیسیون را دریافت کرده و مورد بحث و بررسی قرار دهد تا در جلسه فوقالعادهای که طی هفته آینده با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار میشود؛ مباحث نهایی شده، مطرح شود.
«افق» با محوریت نمایشگاه بیست و دوم قرآن پخش شد
برنامه رادیویی «افق» نیز 24 خردادماه با حضور برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و قائم مقام نمایشگاه قرآن و حمید صابرفرزام، دبیر کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم و محمدرضا پورمعین، کارشناسمجری به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت.
در برنامه این هفته افق که با محوریت بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن از شبکه رادیویی قرآن پخش شد مسئولان حاضر در برنامه عنوان کردند در این دوره از نمایشگاه قرآن تلاش میشود تا تعهد بدون پشتوانه انجام نشود و همچنین در حوزه اطلاعرسانی کاری صورت گیرد که هر شهروند مسلمان یک خبرنگار باشد و اخبار نمایشگاه قرآن را انعکاس دهد.
تشریح برنامههای سازمان دارالقرآن در سال 93
نشست خبری تشریح برنامههای سازمان دارالقرآن الکریم در سال جاری، دیگر رویداد قرآنی هفته جاری بود که مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در این نشست به تشریح برنامههای سازمان در عرصه آموزش قرآن، تبلیغ و ترویج، فناوری و... پرداخت. رئیس سازمان دارالقرآن در این نشست از راهاندازی 100 جلسه تخصصی قرآن ویژه بانوان در سال جاری خبر داد و گفت: هزینه برنامههای پیشبینی شده در سازمان دارالقرآن برای سال جاری 35 میلیارد تومان است که یک پنجم این هزینهها از اعتبارات سازمان تبلیغات اسلامی تأمین میشود.
نشست خبری نمایشگاه قرآن
حجتالاسلام والمسلمین حشمتی، رئیس نمایشگاه قرآن در نشست خبری این نمایشگاه به محل برگزاری این دوره در باغ موزه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: امیدوارم با حضور در این مکان بتوانیم دین خود را نسبت به انقلاب و شهدا به بهترین نحو ممکن ادا کنیم.
پنجاه و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مالزی آغاز شد
برگزاری پنجاه و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مالزی از دیگر رویدادهای قرآنی هفته جاری بود که این مسابقات دوشنبه، 26 خردادماه با برگزاری مراسم افتتاحیهای آغاز به کار کرد. تلاوت «حامد ولیزاده»، نماینده ایران در پنجاه و پنجمین دوره مسابقات قرآن مالزی سهشنبه، 27 خردادماه انجام شد که این مسابقات به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد.
تشریح برنامههای کمیته محافل و مراسم نمایشگاه قرآن
طی هفته جاری، مهدی قرهشیخلو، مسئول کمیته محافل و مراسم بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از انجام برنامهریزیهای لازم در این کمیته خبر داد و گفت: برنامه اذانگاهی از جمله برنامههای پیشبینی شده در کمیته محافل و مراسم است که هرچند این برنامه سالهای قبل نیز بوده است، اما امسال سعی کردهایم برای این بخش از بهترین قاریان استفاده کنیم. در بخش اذانگاهی علاوه بر قرائت قرآن، ترجمه آیات نیز بیان میشود.
قرهشیخلو افزود: همزمان با برپایی نمایشگاه قرآن 14 شب محفل قرآنی داریم که این محافل از شب دوم ماه مبارک رمضان آغاز میشود. 14 محفل قرآنی نمایشگاه قرآن با 14 موضوع خاص و با حضور گروههای خاص برگزار میشود. از شب دوم ماه مبارک رمضان هر شب یک نشست تخصصی با موضوعاتی از جمله چاپ و نشر، آموزش قرآن، موسسات قرآنی، آموزش و پرورش، آموزش عالی و... در بیستودومین نمایشگاه قرآن برگزار میشود که تلاش داریم برای برگزاری این نشستها از مسئولان هر حوزه دعوت کنیم.
نشست مسئولان کمیتههای هفتگانه همایش تجلیل از خادمان قرآن
برگزاری نشست مسئولان کمیتههای هفتگانه همایش تجلیل از خادمان قرآن نیز طی هفته جاری با حضور برخی از اعضای کمیتههای این همایش در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد که در ابتدای این جلسه حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، مهدویراد را مسئول کمیته پژوهشهای قرآنی معرفی کرد و گفت: برهمین اساس در بحث تفسیر و ترجمه قرآن کریم اسامی افراد آماده شده است. همچنین مقرر شده است سیدمحسن موسوی بلده، مسئول کمیته آموزش، اساتید برجسته این حوزه را براساس اولویتها به دبیرخانه همایش معرفی کند.
حجتالاسلام محمدعلی خسروی، دبیر همایش تجلیل از خادمان قرآن با بیان اینکه مجموعاً 12 نفر باید مورد تجلیل قرار بگیرند و هفت رشته نیز در نظر گرفته شده است افزود: حداقل افرادی که در هر رشته برای تجلیل در نظر گرفته میشوند یک نفر است. فرد منتخب باید از میان حداقل چهارگزینه انتخاب شود و در نهایت از بین آنها افرادی که دارای اولویتها و شاخصهای لازم باشند معرفی شوند تا در مراسم همایش تجلیل از خادمان قرآنی مورد تجلیل قرار گیرند.
برگزاری سی و پنجمین مجمع قرآنیان شهر تهران
سی و پنجمین مجمع قرآنیان شهر تهران از دیگر رویدادهای قرآنی هفته جاری بود که با هدف تجلیل از فعالان قرآنی شهر تهران و ایجاد تشکل قرآنیان، 28 خردادماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد جامع نارمک برگزار شد. این مراسم با حضور سعید طوسی قاری بینالمللی قرآن، محمد نوروزی از قاریان منطقه هشت تهران و کامران زماننامیان از فعالان قرآنی برگزار شد.
در سی و پنجمین مجمع قرآنیان شهر تهران از پنج پیشکسوت قرآنی منطقه هشت شهر تهران به نامهای فاطمه سلیمی، فاطمه نورعلی، فاطمه حسینی، سعید دادپی و ابوالقاسم آشتیانی به خاطر تلاش در راه اعتلای فرهنگ قرآنی در این منطقه تکریم و تجلیل شد.
آمادهسازی باغموزه دفاع مقدس
همچنین، طی هفته جاری، باغ موزه دفاع مقدس به عنوان محل برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، میزبان مسئولان فرهنگی و قرآنی کشور به منظور برگزاری جلسات متعدد برای برپایی نمایشگاه بود که در این جلسات تصمیمات لازم برای برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه قرآن گرفته شد. آمادهسازی فضای باغ موزه دفاع مقدس برای برپایی نمایشگاه قرآن از دیگر رویدادهای قرآنی هفته جاری بود که با جدیت دنبال شده است.