کد خبر: 1420289
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۵۲
رفیعی‌فر:

مساجد و علما نقش پیشگیرانه خود را در پیشگیری از اعتیاد پررنگ‌‌تر کنند

گروه سلامت: مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه رفتارهای پرخطر از جمله اعتیاد با حضور در مراکز و مجامع دینی کاهش پیدا می‌کند، گفت: امیدواریم مساجد و علمای دینی نیز شرایطی مناسبی را برای حضور هر چه بیشتر نوجوانان و جوانان در محافل دینی ایجاد کنند.

شهرام رفیعی فر، مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در آستانه هفته مبارزه با اعتیاد خواستار همکاری همه مردم برای دستیابی به زندگی عاری از اعتیاد شد و گفت: در این بین نقش والدین از اهمیت بسیار مهمی برخوردار است که باید از مهارت‌های خود به گونه‌ای استفاده کنند که نوجوانان و جوانان بتوانند زندگی عاری از مواد را تجربه کنند.
رفیعی‌فر ادامه داد: براساس بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده که مقطع سنی نوجوانی و جوانی دوره پرخطری است که فرد به دلیل طی شدن مراحل بلوغ و یا بسته به موقعیت‌های تحصیلی و شغلی و یا دوری از خانواده در شرایطی قرار می‌گیرد که به سمت استفاده از مواد اعم از سیگار، الکل و یا انواع مواد مخدر محرک و روانگردان روی می‌آورد.
مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: برای جلوگیری از موارد یاد شده لازم است تا خود افراد آماده شوند که از خودشان مراقبت کنند و خانواده‌ها نیز نقش نظارتی، حمایتی و آموزشی خود را درست ایفا کنند تا به خوبی بتوانیم با پدیده اعتیاد مقابله کنیم.
وی ادامه داد: اگر در کشور یک میلیون و 300 هزار معتاد داشته باشیم مطمئنا موضوع به این جا ختم نمی‌شود. به هر حال این فرد مادر، پدر، برادر، خواهر، فرزند و همسر نیز دارد، با این اوصاف به یک باره می‌بینیم جمعیت افرادی که اسیر مشکلات ناشی از اعتیاد می‌‌‌شوند افزایش پیدا می‌کنند و شاید پنج میلیون نفری در کشور درگیر با مسئله اعتیاد باشند که این امر باعث کاهش کیفیت زندگی خانواده‌های می‌شود که فرد معتاد در آن وجود دارد، نابسامانی در آن افزایش پیدا می‌کند و شادابی خانواده از بین می‌رود.
رفیعی‌فر با تاکید بر اینکه تمامی اعتیادها قابل پیشگیری و درمان هستند، عنوان کرد: اگر کسانی که دچار اعتیاد شده‌اند باور کنند که راه درمانی وجود دارد مسلما حرکتی را برای نجات خود شروع می‌کنند، به هر حال این جای امیدواری است که اعتیاد هم صد درصد قابل پیشگیری است و هم قابل درمان ولی امیدواریم افراد با پیشگیری کامل نیازی به درمان پیدا نکنند و اگر هم فرد معتادی در اطراف خود می‌شناسیم همه از او حمایت کنیم تا فرد به زندگی سالم قبل از اعتیاد و آغوش جامعه بازگردد.
مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه رفتارهای پرخطر با حضور در مراکز و مجامع دینی کاهش پیدا می‌کند، اظهار کرد: تمامی تحقیقات از این موضوع حمایت می‌کند که افراد بهره‌مند از سلامت معنوی بیشتر و کسانی که در گروه‌های مذهبی و خیریه حضور دارند از هر نظر از جمله ابتلا به رفتارهای پرخطر سالم‌تر هستند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم مساجد و علمای دینی نقش خود را در این زمینه پررنگ‌تر ایفا و کمک کنند تا شرایطی ایجاد شود که تمامی نوجوانان و جوانان در مساجد حضور داشته باشند و تحت پوشش افرادی قرار بگیرند که ارزش‌های اسلامی را بیشتر رعایت می‌کنند.

captcha