به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله صادق آملی لاریجانی، پیش از ظهر امروز، شنبه، 31 خردادماه در همایش ملی قوه قضائیه با اشاره اهمیت برنامهمحور بودن اقدامات قوه قضائیه گفت: نظارت در قوه قضائیه از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد که این امر از مجاری مختلف پیگیری شده و توسعه یافته است.
وی افزود: برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم و حساس در تأمین امنیت اقتصادی است.
رئیس دستگاه قضائی با اشاره به دوره پنجساله ریاست خود بر قوه قضائیه گفت: در طی این دوره معاونت پیشگیری از جرم تشکیل شد و کارهای خوبی صورت گرفت؛ همچنین اقداماتی مبنی بر اصلاح ساختار دستگاه قضایی از دیگر مواردی است که در این دوره اتقاق افتاد.
آیتالله آملی لاریجانی با بیان اینکه سرمنشأ برخی از دغدغههای قوه قضائیه کمبود نیروی انسانی کارآمد است، گفت: مسئله اطاله دادرسی به طور مستقیم به کمبود نیروی انسانی مربوط میشود؛ همچنین شکایت مردم در مورد برخورد نامناسب برخی قضات به دلیل کمبود نیروی انسانی است.
وی در مورد ارتباط اتقان آرا با کمبود نیروی انسانی اظهار کرد: اگر قاضی فرصت کافی برای کار و صدور رأی داشته باشد، میتواند حکم بهتری صادر کند.
رئیس قوه قضائیه به آموزش کارکنان قوه قضائیه و قضات و تلاش برای ارتقای سطح کیفی و کمی قضات پرداخت و گفت: از جمله مسائلی که در بحث ارتقای کیفی نیروی انسانی مؤثر است، بحث معرفتی و اعتقادی است، چرا که لازم است قضات علاوه بر افزایش اطلاعات خود در عرصه قضایی و حقوقی، اطلاعات خوبی در زمینه بنیانهای دینی و معرفتی داشته باشد.
وی افزود: در برخی دورهها دانشکده حقوق و حتی دانشگاه علوم قضائی از اساتیدی استفاده میکرد که مبنای حقوق اسلامی را قبول نداشتند؛ خواهش من این است که برای ارتقای کیفی سطح قوه قضائیه هم دانش حقوقی را نو کنیم و هم قوانین را تجدید کنیم؛ ضمن اینکه بر مبانی فکری و عقیدتی نیز تسلط داشته باشیم.
آیتالله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به استقلال قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: استقلال به این معناست که 3 قوه با هم تعامل داشته باشند، اما قاضی در مقام صدور اجرا و پیگیری حکم باید مستقل باشد که ما در دولت قبل در این زمینه با چالشهایی روبرو بودیم؛ هر چند استقلال هزینهبردار است، اما من از استقلال قاضی حمایت میکنم تا عادلانه حکم بدهد.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه توانسته است با اقدامات عادلانه رضایت عمومی مردم را تأمین کند، افزود: باید خروجی دستگاه قضا به گونهای باشد که مردم به دستگاه قضا اطمینان پیدا کنند؛ البته گزارشها حاکی از آن است که وضعیت قوه قضائیه بهبود یافته اما فاصله زیادی وجود دارد.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: اگر همه مدیران دستگاه قضائی و قضات کمر همت ببندند، قوه قضائیه رو به تکامل خواهد رفت و اطمینان بیشتری را از جانب مردم کسب خواهد کرد.
آیتالله آملی لاریجانی در پایان توجه به اخلاق و معنویت را مهمترین رکن سلامت دستگاه قضا عنوان کرد و افزود: ممکن است نظارت بیرونی بیشتر شود اما مشکلات همچنان باقی بماند؛ اگر ما عاقل باشیم و فهم صحیحی داشته باشیم، برای مسیر بینهایت اخروی فکر میکنیم.