به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، کتاب «فلسفه خرافات» تألیف سیدیحیی یثربی به معرفی و شناخت خرافات، علل و انگیزههای گرایش و روش مبارزه با آن به بحث میپردازد.
در این کتاب، خرافه خطرناکترین بیماری جامعه است که آثار زیانبار آن تمامی جهات زندگی انسانها از اخلاق تا اقتصاد و از دین و مذهب تا سیاست و مدیریت را تحت تأثیر قرار میدهد.
بیماری خرافه چنان خطرناک است که اگر کسی از این بیماری سخن بگوید و یا مردم را به مبارزه با آن فرا خواند، در بعضی از مواقع زندگیاش به خطر میافتد.
این نوشته، تلاشی است برای نگرش فلسفی به مسئله خرافه که با تحلیلی علمی و عقلانی از پیدایش و آثار آن بحث میکند با این امید و آرزو که این اثر ناچیز ما را در جهت روشناندیشی و رهایی از خرافه تا حدودی یاری رساند.
قسمتهایی از این کتاب مانند بخش پنجم و بخشهای آخر آن جنبه تخصصی دارد ولی این کتاب بهطور کلی کتابی عامه است که در 11 فصل نگارش شده است. فصل اول تا پنجم این کتاب به معرفی خرافات و رابطه آن با دین، نقش زیانبار خرافه در زندگی فردی انسان و علل انگیزههای آن میپردازد.
فصل هفتم به بررسی روش مبارزه با خرافات، فصل هشتم بررسی خرافههای مدرن و فصل نهم به بررسی تحریف و خرافه در دین اسلام، چگونگی نفوذ خرافه در اسلام و همچنین تحریف فکری در معارف و احادیث، جعل حدیث و چگونگی خرافه و ورود آن به قلمرو دین میپردازد.
در فصل دهم این کتاب نیز ورود بعضی از تحریفها و خرافهها در مذهب تشیّع بررسی میشود. این فصل به بررسی تحریف و خرافه در شخصیت پیامبران و امامان و مسئله غلو و اقلام غلو و همچنین تحریف در مبنای توجه به جریان عاشورا میپردازد. فصل آخر نیز بررسی و نتیجهگیری از خرافهگرایی و چگونگی زدودن خرافه از واقعیت است.
یادآور میشود، این کتاب در تیراژ هزار نسخه و با قیمت 12هزار و 500 تومان منتشر شده و به فروش میرسد.