به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مدرسه عالی قرآن بندرانزلی فعالیت خود را از امروز، اول تیر با حضور اساتید مجرب و کارآزموده آغاز کرد و علاوه بر برگزاری کلاسهای آموزش قرآن، برگزاری مسابقات و اردوهای فرهنگی و آموزشی در دستور کار این مدرسه قرآن قرار دارد.
این کلاسها در رشتههای آموزش قرائت، روخوانی، روانخوانی، تجوید مقدماتی، تجوید عالی، ترتیلخوانی، آموزش حفظ، شامل حفظ موضوعی و احادیث، حفظ حضوری وغیر حضوری، حفظ زیارت عاشورا و ... برگزار میشود، همچنین برگزاری کلاسهای هنری و آموزش مداحی از جمله برنامههای این مدرسه قرآن به شمار میآید.
کلاسهای مدرسه عالی قرآن، روزهای فرد، ویژه آقایان و روزهای زوج، ویژه بانوان در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار میشود و پس از پایان دوره برای هر رشته آزمون در نظر گرفته شده است و پس از اخذ نمره قبولی، گواهینامه پایان دوره به قرآنآموزان اعطاء میشود.
در این راستا گفتوگویی با فروزان رمضانخواه تبریزی، از مربیان برتر قرآن مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی در رابطه با فعالیتها و سطح کلاسهای آموزشی مدرسه قرآن انجام شده که شرح این گفتوگو در ذیل آمده است.
چگونه با قرآن مأنوس و به آن علاقهمند شدید؟
انس با قرآن و علاقه به آن دو مقوله جداگانه هستند، شاید علاقه به قرآن، مقدمه انس با آن باشد که در نهاد مسلمانان وجود دارد، فقط مهم این است که چگونه این علاقه پرورش پیدا کند و به انس با قرآن تبدیل شود.
در سالهای کودکی و نوجوانی همیشه قرآن، جایگاه ویژهای در زندگی من داشت و در سال 1373 به انجمنی رفتم و وقتی قرآن خواندم؛ خودم، حاضران و مربی مأیوس شدیم و این حس در بنده به وجود آمد که شاید هرگز خواندن قرآن را یاد نگیرم، در سال 1376 به همراه خانواده به سوریه رفتیم و در آنجا با شخصی آشنا شدم، بعد از بازگشت به اصرار وی به کلاسهای سازمان تبلیغات اسلامی رفتم و در محضر یکی از اساتید برجسته قرآن به فراگیری آموزههای قرآنی پرداختم.
چند سال است که به تدریس قرآن کریم مشغول هستید؟
از سال 1378 شروع به تدریس قرآن کردم، هیچ وقت کسانی را که با هم در یک کلاس هستیم شاگرد خود نمیدانم، بلکه آموزش همیشه دو طرفه است، زمانی من شاگرد و آنها مدرس و گاهی نیز برعکس است.
مقدمات یک قرائت خوب چیست؟
اولین چیزی که یک قاری باید درک کند، عظمت کلام خدا، حضور قلب و رعایت شأن و منزلت قرآن است.
موفقیت نسبی خود را از الطاف خداوند و اعتماد اساتید خود میدانم که فنون تدریس را به من آموختند و با حوصله بسیار، سؤالهای مرا پاسخگو بودند.
انس با قرآن چه اثری در زندگی شما داشته است؟
امکان ندارد که با کلام خدا انس داشته باشی و اثرات آن را نبینی، در تمام لحظات زندگی دست خدا را بالای سرم احساس میکنم، همگی ما بشر هستیم و جایزالخطا، اما باید کنیم آیات قرآن را از نظرمان دور نشوند.
چگونه میتوان در آیات قرآن تدبر کرد؟
اگر به درک نسبی از قرآن برسیم، چنان قرآن، معانی و مفاهیم آن با گوشت و خونمان درآمیخته میشود که به تدریج به تدبر و در نهایت عمل به آیههای قرآن میرسیم.
در حال حاضر در زمینه فعالیتهای قرآنی مشغول چه کاری هستید؟
در حال حاضر به خاطر برخی از مسائل اجتماعی مشغول تحقیق و تدوین مقالهای با عنوان «قرآن و پیشگیری از جرم» هستم و البته کار اصلی بنده، تدریس قرآن است.
با کدامیک از آیات کلام وحی انس بیشتری دارید؟
هر کدام از آیات قرآن، زیباییها و پیامهای مخصوص خود را دارد و تمامی قرآن، درس زندگی است، اما بنده آیه 216 سوره بقره را مدام زمزمه میکنم و سرلوحه کارهایم قرار دادهام.
درحوزه اخلاق قرآنی چه توصیهای دارید؟
اخلاق قرآنی را نمیتوان در یک یا در دو سطر توضیح داد، ولی اگر در هر یک از آیات قرآن تدبر کنیم، در تمامی آنها نکات اخلاقی فراوانی نهفته است، مثلاً آیه 34 سوره بقره که درباره دوری از کبر میگوید و یا آیه 159 سوره آلعمران که از نرمخویی و دوری از خشم صحبت میکند.
در حال حاضر چه جلساتی را برگزار و در چه حوزهای تدریس میکنید؟
ازسال 1378 در کلاسهای سازمان تبلیغات اسلامی و از سال 1380 در مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی و از سال 1382 در مکتب فاتحةالکتاب حضور دارم و بیشتر در سطح تجوید عالی تدریس میکنم.