به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن غفاری، نویسنده کتاب «فدک» گفت: در این راستا و در چند سال اخیر، در ایام ماه مبارک رمضان، از محضر مبارک استاد بزرگوار و فقیه وارسته، آیتاللهالعظمی ملکوتی درخواست کردیم پس از افطار (چنان که نزد بسیاری از فقهای نجف و قم مرسوم است)، درسی را برای علاقهمندان آغاز کند که این مرجع فقید با سعه صدر و بزرگواری این پیشنهاد را پذیرفتند و خودشان موضوع فدک را برگزیدند.
عضو باشگاه اندیشهوران حوزه علمیه قم در مورد این انتخاب اظهار کرد: این انتخاب، بسیار شایسته و مبارک بود بنابراین، در طول ماه مبارک از افاضات ایشان بهرهمند میشدیم و کام تشنگان معارف علوی و فاطمی سیراب میشد. این جلسات در سال بعد نیز ادامه یافت و نگارنده که افاضات ایشان را یادداشت میکرد، پیشنهاد گردآوری، تنظیم و تنقیح مطالب و سخنان ایشان را مطرح کرد تا این معارف در اختیار علاقهمندان قرارگیرد ازاینرو با موافقت وی کار گردآوری و بررسی یادداشتها و بازنویسی و تبدیل حالت گفتاری به نوشتاری آنها آغاز شد.
وی ادامه داد: در این راستا افزون بر تنقیح و تبویب مطالب استاد، به ویرایش علمی و مستندسازی آنها و در بسیاری موارد، به تکمیل تحقیق یا افزودن پژوهش جدید اقدام شد. چراکه در مواردی برخی از یادداشتهای ایشان به دست نیامد و از سوی دیگر بررسی همهجانبه موضوع برای تکمیل کار، امری اجتنابناپذیر بود. ازاینرو بخش فراوانی از این تحقیق، پژوهشهایی است که نگارنده انجام داده و ضرورتی برای جداسازی آن دیده نشد.
این استاد دانشگاه افزود: این اثر در دو بخش تنظیم شده است. در بخش نخست، جریان فدک با نگرش و سیر تطور تاریخی بحث شده و در بخش دوم، فقراتی از خطبه فدکیه شرح داده شده است.
این نویسنده و پژوهشگر مسائل دینی تصریح کرد: کتاب در 365 صفحه و طی دوسال نگاشته شده و مرحوم آیتاللهالعظمی ملکوتی در واپسین روزهای حیات دنیوی مطالب آن را مورد تأیید قرار داد.