کد خبر: 1421847
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷
خطاط برجسته تونسی:

نوعی جاودانگی واسرار هنری در آثار خطاطان ایرانی مشهود است

شعب خارجی: در مراسم اختتامیه هفتمین دوره آموزش خط نستعلیق در تونس «میزونی المسلمی» گفت: در آثار خطاطان ایرانی نوعی جاودانگی و اسرار هنری مشهود است.

به گزارش خبرگزای بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، مراسم اختتامیه هفتمین دوره آموزش خط نستعلیق با حضور 23 تن از هنرآموزان تونسی دیروز دوشنبه، دوم تیر، به همت رایزنی فرهنگی ایران در تونس برگزار شد.
صادق رمضانی گل افزانی، رایزن فرهنگی ایران در سخنانی با تبریک پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان اظهار کرد: امام صادق (ع) فرموده‌اند: «سه شخص روز قیامت از انسان به خداوند شکایت می‌برد؛ اول مسجدی که در آن اهلش نماز نگزارند و دوم عالم از نادانان و سوم قرآنی که به‌خاطر قرائت نشدن، غبار بر روی آن نشسته است. امیدوارم، ماه مبارک رمضان فرصتی برای قرائت و تدبر و نیز خطاطی آیات قرآن کریم با شیوه‌های هنری باشد.
در این مراسم همچنین «میزونی المسلمی»، از خطاطان بزرگ تونسی و خطاط مصحف جمهوری تونس به دعوت رایزن ایران برای ارائه سخنرانی درباره آخرین تحولات خط عربی و مغربی با بهره‌گیری از خط نستعلیق حضور داشت که طی سخنانی گفت: من در سفری که چند سال گذشته به ایران داشتم و از نزدیک با خطاطان ایرانی و آثارشان آشنا شدم؛ نوعی جاودانگی و اسرار هنری را در تابلوهایشان احساس کردم و به این نتیجه رسیدم که اگر خط نستعلیق نبود، خط عربی و مغربی تکامل نمی‌یافت.


المسلمی که با 74سال سن همچنان به‌دنبال ابداعات و ابتکارات هنری در خط مغربی است، با روح‌نواز خواندن خط نستعلیق اظهار کرد: بعضی از حروفی که در تحول خط عربی استعمال می‌شود بیشتر به کپی کردن شباهت دارد در حالی که خط نستعلیق آن قدر قاعده‌مند است که نمونه‌های آن را در حرفی چون (د) و یا (ط) و یا( ذ) می‌توان دید.

خطاط قرآن رسمی تونس، با تجلیل از خطاطان ایرانی اظهار کرد: تنوع نگارش خط و ابتکارات در خط نستعلیق آن قدر زیاد است که علی‌رغم صیانت از اصول ثابت می‌توان اثر هر هنرمندی را از دیگری بدون آن که اسمشان را نوشته باشند تشخیص دهید و این دلیل توانمندی خطاطان ایرانی است.
المیزونی، پس از سخنرانی خود برای هنرآموزان کارگاهی را تشکیل داد که مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
«الجیلانی الغربی»، مدرس این دوره از خط نستعلیق نیز در صخنانی گفت: سپاسگزار ایران هستیم که این فرصت را برای هنرآموزان تونسی فراهم کرده است که نسبت به آموزش خط اهتمام بورزند. ما بر این اعتقادیم که در آینده نزدیک این خط زیبای نستعلیق از سوی فارغ‌التحصیلان تونسی در سراسر این کشور تدریس خواهد شد و نمایشگاه‌های متنوعی از آثارشان زینت‌بخش سالن‌های هنری خواهد شد.



یادآور می‌شود، استاد الجیلانی به همراه « بثینه الجلاصی»، محقق و پژوهشگر قرآنی و به دعوت مدیریت بیست ودومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از چهارم ماه مبارک رمضان در ایران به‌سر خواهد برد. در پایان این مراسم نیز گواهینامه‌های هنرآموزان توسط رایزن فرهنگی ایران به آنان اعطاء شد.
 

captcha