سید اشرفالدین گوشه گیر، رئیس موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح فعالیتهای مجموعه یاد شده پرداخت و گفت: این مجموعه به منظور بازشناسی میراث عظیم و گرانقدر پزشکی دوران تمدن اسلامی، طب سنتی و انجام پژوهشهای کاربردی و ارائه خدمات آموزشی خاص در این زمینه تاسیس شدهاست.
رئیس موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل یادآور شد: این مرکز از اسفندماه سال 78 با تصویب شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی موجودیت قانونی یافته و به منظور بازشناسی میراث عظیم پزشکی دوران تمدن اسلامی و نیز طب سنتی، شاخههای مختلف طب مکمل و طب مردمی، اخلاق و آداب پزشکی و فراهم کردن زمینههای گسترده و سامانیافته انجام پژوهشهای کاربردی و نیز ارائه خدمات آموزشی خاص در این زمینه تاسیس شده است.
وی تحقیقات در خصوص طب اسلامی و مکمل، جذب و تربیت دانشپژوه، راهنمائی پژوهشگران، ارائه خدمات مشاورهای به دستگاههای قانونی کشور، ارائه عناوین طرحهای پژوهشی به پژوهشگران مربوطه درسراسر کشور، راهنمایی و حمایت علمی و مادی از آنها و... را بخشی از ماموریتهای اصلی این موسسه دانست و گفت: احیای میراث پزشکی دوران تمدن اسلامی و نقش بنیادین آن در شکلگیری و تکامل دانش بشری، همچنین رویکرد جهانی به بازیابی و بهرهگیری از یافتههای تجربی و شیوههای پزشکی نسلهای گذشته و گرایش و اقبال روزافزون و منطقی به درمانهای طبیعی از جمله دلایلی بوده که باعث تشکیل چنین مجموعهای شده است.
وی همچنین احیای طب اسلامی و سنتی ایران و بهگزینی از شاخههای مختلف طب مکمل بر مبنای تحقیقات و شرایط اجتماعی و فرهنگی را نیز بخشی از دورنمایی موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل معرفی کرد.
گوشهگیر با اشاره به افزایش میزان پذیرش دانشجو در این موسسه، گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته در حال تاسیس دو رشته جدید تحت عنوان کارشناسی ارشد «طب و دین» و «حفظ الصحه» هستیم که در صورت موافقت شورای عالی برنامه وزارت بهداشت از سال آینده اقدام به جذب دانشجو خواهیم کرد.