به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، حمیدرضا شاه آبادی، مدیرعامل مؤسسه الهدی که بهتازگی از سفر افغانستان بازگشته است، از تأسیس انجمن ادبیات کودک و نوجوان در افغانستان خبر داد و گفت: با توجه به علاقهمندی روزافزون نویسندگان این کشور برای تولید محتوا برای مخاطبان کودک و نوجوان، ضرورت تأسیس چنین انجمنی از سالها قبل در افغانستان احساس میشد.
وی افزود: مقدمات تأسیس این انجمن در نمایشگاه کتاب تهران چیده شده بود و در سفر به افغانستان طی جلساتی با اشخاص صاحب نظر افغان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، این انجمن به همت نویسندگان این کشور و همراهی مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بینالمللی الهدی کار خود را آغاز کرد.
مدیرعامل الهدی با تأکید بر محوریت نویسندگان افغانستان در این رویداد مهم، اظهار کرد: هدف ما در پیشبرد این مجموعه ادبی آن است که انجمن ادبیات کودک افغانستان توسط نویسندگان خود این کشور اداره شود و الهدی، فقط هدایتکننده و حمایتکننده باشد.
وی درباره نحوه حمایت الهدی از این انجمن گفت: با گذشت چند هفته از تشکیل این انجمن، اساتید ایرانی حوزه ادبیات کودک و نوجوان به منظور آموزش اعضای این انجمن، توسط الهدی به افغانستان اعزام میشوند. همچنین برخی از اعضا برای آموزشهای بیشتر به ایران اعزام خواهند شد. علاوه بر اینها، آثار تولیدی این انجمن به صورت مشترک توسط الهدی و ناشران افغان منتشر خواهد شد.
شاهآبادی افزود: از اقدامات اولیه در این انجمن، بازنویسی متون ادبیات کهن برای کودک و نوجوان در افغانستان است که با تصویرگری متخصصان افغان همراه خواهد بود.
مدیرعامل مؤسسه بینالمللی الهدی درباره شباهتها و تفاوتهای انجمن ادبی کودک و نوجوان افغانستان با انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در ایران گفت: انجمن ایرانی وجهه صنفی دارد؛ در حالی که انجمن افغانی، صاحب وجهه تولیدی است. هدف در افغانستان، پایهگذاری ادبیات کودک است، اما هدف انجمن ایرانی، گستردگی فعالیت است و حامی صنفی میخواهد. از طرف دیگر، فعالیتهای انجمن ایرانی بر پایه نوشتن و سرودن است، اما در انجمن افغانی بر پایه تصویرگری است.
شاهآبادی همچنین تأکید کرد: تلاش الهدی بر این خواهد بود که همه نهادهای مرتبط با حوزه ادبیات کودک در ایران با انجمن ادبی کودک و نوجوان افغانستان ارتباط برقرار کنند و به سهم خود کمک کنند تا این بخش از ادبیات در افغانستان شکل بگیرد.
به گفته وی، جلسات انجمن ادبیات کودک و نوجوان افغانستان، هفتهای یک بار و با حضور اعضا تشکیل میشود که طی آن، اعضا در مورد نوشتههای یکدیگر به تبادل نظر میپردازند.
وی در پایان گفت: طی ملاقات با رئیس دپارتمان زبان دَری در دانشگاه کابل پیشنهاد شد موضوع ادبیات کودک به صورت اختیاری در یک یا دو واحد درسی در دوره لیسانس رشته ادبیات فارسی تدریس شود که قرار است نتیجه این بررسی توسط دپارتمان اعلام شود.