کد خبر: 1422207
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
در یازدهمین «شب شاعر»

پاسداشت پدر شعر آیینی کشور برگزار شد

گروه ادب: یازدهمین «شب شاعر» به پاسداشت محمدعلی مجاهدی، محقق، پژوهشگر و پدر شعر آئینی کشورمان اختصاص داشت که با حضور بزرگان و شاعران این عرصه در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، یازدهمین «شب شاعر» عصر روز گذشته، 3 تیرماه، به پاسداشت محمدعلی مجاهدی، محقق، پژوهشگر و پدر شعر آئینی کشورمان اختصاص داشت که با حضور محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری، علیرضا قزوه، مدیر دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، یوسفعلی میرشکاک، علی انسانی و بسیاری از شاعران این عرصه در حوزه هنری برگزار شد.

شاگردپروری و مبارزه با انحرافات
محسن مؤمنی شریف در این مراسم اظهار کرد: پیش از این، بارها توسط مقام معظم رهبری از آیت‌الله مجاهدی (پدر محمدعلی مجاهدی) به عنوان فردی عالم‌پرور و خوش‌بیان نام برده و یاد شده است.
وی به تأثیرگذاری مجاهدی در همه عرصه‌های حوزه ادبیات آئینی اشاره کرد و افزود: مجاهدی نخستین فرد در پژوهش حوزه شعر آئینی است و مهمترین ویژگی که از وی می‌توان سراغ گرفت و یاد کرد، شاگردپروری وی است.
مومنی در ادامه این مراسم اظهار کرد: شمع وجودی مجاهدی الهام‌بخش شاعران جوان است و وی شخصیتی پاسدار و معلم صادق این راه به شمار می‌آید که هر کجا خلافی را در این باره مشاهده کرده، احساس نگرانی کرده و این موضوع را ابراز کرده است و در کنار این موضوع به تشویق نقاط قوت پرداخته است.
رئیس حوزه هنری با بیان اینکه کسانی که وی را می‌شناسند می‌توانند گواهی دهند که مجاهدی برای اعتقاد به راهی که دارد، عامل به عمل صالح بوده است، افزود: وی هر جایی که میدان عمل صالح بود، جزء میدان‌داران آن عمل ظاهر شده است.

تاکنون بی‌وضو دست به قلم نبرده‌ام

محمدعلی مجاهدی نیز در این مراسم گفت: اگر آبرویی دارم به واسطه اهل بیت(ع) عنایت شده و عهد کرده‌ام که در مسیر خاندان وحی این آبرو را خرج کنم و این تنها عهد من با حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است. مؤمن کسی است که از ژرفای دل به ولایت حضرت امیرالمومنین(ع) اعتقاد داشته باشد.
وی افزود: شاعر آئینی باید توجه داشته باشد که از شاعر این حوزه خسته‌دلی می‌خرند و در این راه باید خاکی باشد و اگر نشکند و خاکساری نکند، شکسته خواهد شد. شاعران باید جایی خلوت و ثابت برای خود داشته باشند و پیوسته با این نگاه که حضرت صاحب الزمان(عج) به آنان توجه می‌کند، به فعالیت بپردازند.
این شاعر پیشکسوت ادامه داد: خداوند فیاض علی‌الدوام است و این فیض می‌بارد، ولی ما چتر به دست، خود را کنار می‌کشیم. تا زمانی که ارتباط معنوی با ذات مقدس معصومین(ع) برقرار نشود، شاکله وجودی انسان شکل نمی‌گیرد.
مجاهدی افزود: وسوسه‌های شیطانی دور اندیشه ولایی انسان می‌چرخد تا انسان را از مسیر حقیقت دور کند. تا آنجا که به یاد دارم بی‌وضو دست به قلم نبردم، زیرا این نعمت را امانت الهی می‌دانم و سعی کردم که دست‌کم طهارت ظاهر را حفظ کنم.
وی با بیان اینکه شاعران خالقیت دارند، زیرا شعر می‌آفرینند، گفت: ما به عنوان شاعر در یکی از صفات الهی در حال کسب تجربه هستیم، پس در خلق اثرمان باید کاری کنیم که مظهر خلقت خدا باشد. شاعر آئینی باید قدر و منزلت خود را بداند و به ائمه اعتقاد راسخ داشته باشد. شعرای جوان تا از منیت‌ها دست نکشند این مشکلات برطرف نخواهد شد. حضرت حجت‌بن‌الحسن(عج) را حداقل در نهانخانه دل حاضر ببینیم و در خلوت با ایشان انس بگیریم.

مجاهدی سرسپرده خاندان عصمت و طهارت است
همچنین احد ده‌بزرگی، شاعر پیشکسوت حوزه شعر آئینی کشورمان در این مراسم اظهار کرد: محمدعلی مجاهدی سرسپرده آستان حضرت صدیقه طاهره(س) است و هر چه دارد از برکت آستان‌بوسی این بانوی آسمانی است.
پایه‌گذار کانون مداحان و شاعران استان فارس در ادامه سخنانش افزود: کار دلی و عقلایی از ویژگی‌های منحصر به فرد مجاهدی به شمار می‌آید که این موضوع را می‌توان در حوزه پژوهش شعر از وی مشاهده کرد.
دبیر شب شعر عاشورا ادامه داد: جوانان باید از مطالعاتی که مجاهدی در حوزه‌های عقلی و پژوهشی دارند، درس بگیرند. جایگاه ویژه مجاهدی در حوزه شعر آئینی به دلیل انتخاب ردیف‌های خاص برای شعرهایش و زبان مستقل مخصوص به خود اوست.
به گفته این شاعر پیشکسوت، معلمی از مهمترین و شاخص‌ترین ویژگی‌های مجاهدی به شمار می‌آید. در نیم قرن گذشته، تعداد شاعران این حوزه انگشت‌شمار بودند و خوشبختانه امروز شاهد وفور شاعران در این حوزه هستیم که این افراد، دست‌پرورده همان شاعران اندک آن زمان هستند.
ده‌بزرگی به زمانی اشاره کرد که اگر فردی در دفاترش شعری از اهل بیت(ع) می‌نوشت، مورد تحقیر و تمسخر واقع می‌شد و گفت: در این راستا مجاهدی به پرورش شاگردان این حوزه پرداخت. این روند باعث شد که دربرداشتن شعر آئینی در دفتر یک شاعر، نه تنها ننگ برای او نباشد که مایه مباهات هم باشد.
این شاعر کشورمان با تأکید بر اینکه معرفی مجاهدی، معرفی فرهنگ زهرایی، علوی، عاشورایی و امام زمانی است، گفت: جهاد با روشنگری از ویژگی‌های دیگر مجاهدی است که شاعران باید از آن درس بگیرند.

نقد مداحان کم‌دانش
علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری طی سخنانی اظهار کرد: تیتر یکی از روزنامه‌ها این بود که «مداحان به هیچ‌کس پاسخگو نیستند». این مطلب به نقل از محمدعلی مجاهدی بیان شده بود. متاسفانه امروز با گروهی از مداحان خوب و گروه بیشتری از مداحان بد مواجه هستیم؛ مداحانی باسواد و بی‌سواد.
قزوه از سیطره مجاهدی به عنوان رئیس انجمن مداحان و شاعران در قم بر فضای مداحی یاد کرد و گفت: تصور من این است که مداحان امروز از هیچ کس حرف‌شنوی ندارند. آنان باید سخن شاعران را بشنوند و اشکالات خود را با استادانی همچون مجاهدی مطرح کنند.
وی تصریح کرد: باید ادبیات عاشورا را همان‌گونه که هست، نشان دهیم. در این باره باید شعری را که سروده می‌شود، مزمزه کنیم و ببینیم به عنوان غذای روح چگونه بوده است.
حسین قرائی، دبیر شب شاعر نیز در این مراسم به بیان برنامه‌هایی پرداخت که در شب شاعر برگزار می‌شوند و گفت: در برنامه‌های گذشته مراسم پاسداشت رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی، یوسفعلی میرشکاک، قادر طهماسبی، محمدحسین جعفریان، عباس باقری، حبیب چایچیان، احد ده بزرگی، محمدکاظم کاظمی و حسین اسرافیلی برگزار شد.
وی از همکاری حوزه هنری و مجمع شاعران اهل بیت(ع) به منظور ادامه این برنامه‌ها خبر داد و گفت: سال‌هاست که مجاهدی در استان قم تلاش می‌کند تا جناح مومن فرهنگی را تقویت کند. وی در حوزه شعر و شعور سرآمد است و مجاهدت‌های امثال اوست که فرهنگ کشورمان را بنا کرده است.

قرائت پیام معاون فرهنگی ارشاد
همایون امیرزاده، مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز در این مراسم به قرائت پیام سیدعباس صالحی پرداخت. در این پیام آمده است که «استاد محمدعلی مجاهدی بیش از پنجاه سال از عمر ادبی خود را در این فضا تنفس کرده است و چه خوش است هم‌نفسی با جبرئیل امین و خاکساری خاندان نورانی وحی که بقیةالله‌اند در زمین. از این استاد فرهیخته هم همین انتظار می‌رفت که تاکنون بسیاری از نویسندگان ادبیات آئینی شاگردی او را کرده‌اند و امیدواریم پس از این همچون گذشته، آثار نابی به خصوص در حوزه پژوهش شعر آئینی و ولایی خلق شود. »
در پایان این مراسم از محمدعلی مجاهدی با حضور همایون امیرزاده، مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد، محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری، مرتضی امیری اسفندقه تجلیل به عمل آمد.

captcha