کد خبر: 1422261
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹
ابراهیم اصغری:

پرداختن به داعش در سینما ترویج خشونت نیست/ ضرورت روشنگری با اقدامات فرهنگی

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: برخی‌ ادعا می‌کنند پرداختن به گروه‌هایی چون داعش در سینما ترویج خشونت است، درصورتی‌که اگر ما در این زمینه کم کار باشیم مطمئنا ضربات سخت‌تری را بابت خشونت آنها متحمل خواهیم شد.

ابراهیم اصغری، تهیه‌کننده سینما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان مطلب فوق تصریح کرد: جهان اسلام امروز دستخوش اتفاقات مختلفی شده است و از هر سو با هجمه‌های گوناگونی رو به رو می‌شود. این حملات نیز تنها از سوی غیرمسلمانان صورت نمی‌گیرد، بلکه گروهک‌های منحرفی که از سوی غرب حمایت می‌شوند با رفتار ددمنشانه خود به نوعی به فرهنگ و تمدن اسلامی ضربه می‌زنند؛ تمدنی که با غنای علمی در آمیخته شده است. این مسئله را به وضوح در قرون وسطی مشاهده می‌کنیم که چگونه اروپای خفته در جهل به واسطه آشنایی با تمدن غنی اسلام بیدار شد و راه پیشرفت را پیش گرفت.

وی افزود: با توجه به شرایط موجود، تجربه نشان داده که اگر ما عملکرد مناسب فرهنگی را در این حوزه‌ها نداشته باشیم دشمن از آن بهره می‌برد تا بتواند به نوعی خانواده‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهد. این نوع هجمه را می‌شود به خوبی در جنگ نرمی که دشمن در پیش گرفته مشاهده کرد. سریال‌ها و برنامه‌های به ظاهر سرگرم کننده ماهواره گواه بارز این ادعاست، حتی در شبکه‌های معاند برنامه‌هایی پخش می‌شود که به نوعی شبهات دینی ایجاد می‌کند تا به نوعی رفتار و اقدامات گروه‌هایی تندروریی چون داعش را توجیه کند.

تهیه‌کننده فیلم «شور شیرین» اعلام کرد: ایران پرچمدار اسلام واقعی در جهان است؛ اسلامی که در آن آرمان‌های ناب یافت می‌شود و انتظار می‌رود به راحتی در آن آموزه‌های رحمت و مهربانی را مشاهده کرد، پس کشوری که چنین توانی دارد باید پرچمدار مبارزه با جریاناتی چون داعش باشد. این مبارزه هم در جبهه‌های مختلف باید صورت گیرد که یکی از آنها مبارزه فرهنگی است تا چهره واقعی این گروه‌های غیر انسانی برای مردم سراسر جهان آشکار شود تا همه بفهمند کارهایی که آنها انجام می‌دهند به هیچ وجه مورد تایید دین مبین اسلام نیست.

وحدت نظری و عملی؛ راه مبارزه با گروه‌های تندرو

اصغری به توضیح فوق اضافه کرد: داشتن یک وحدت نظری و عملی بین تمامی فرقه‌های اسلامی می‌تواند کمک شایان توجهی در این عرصه کند، چون متاسفانه دشمنان از چنین حوزه‌ای استفاده می‌کنند تا به اهداف خود دست پیدا کنند. در این زمینه هم تا حدودی به موفقیت‌هایی دست پیدا کرده‌اند، چون ما سعی نکرده‌ایم اختلافات خود را کنار بگذاریم و همگی در یک صف در مقابل دشمن خارجی به پا خیزیم. در این زمان است که سینما می‌تواند همانند بازویی توانمند عمل کند و به مردم قدرت شناسایی خوب از بد را بدهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: راه مبارزه فرهنگی با جریانات انحرافی نیز تنها نباید به یک مسیر خلاصه شود، یعنی این‌که تنها بخواهیم به نشان دادن جنایات گروه‌های انحرافی توجه کنیم، چون در کنار این روش باید نشان دهیم که فلسفه شکل‌گیری این گروه‌ها از کجا نشئت گرفته است، چون گروه‌هایی نظیر داعش زاییده غرب و صهیونیست است، اما آنها به واسطه دستگاه‌های تبلیغاتی خود روی این حقیقت سرپوش گذاشته‌اند و مردم جهان را در یک غفلت فرو برد‌ه‌اند. در ادامه این توضیح می‌توان گفت که پرداختن به واقعیت‌هایی پشت پرده قادر است به نوعی سبب بیدار شدن برخی گروه‌های فریب خورده شود.

این تهیه کننده با بیان این‌که رسالت سینما نشان دادن واقعیات است، گفت: این را قبول دارم که هر حرفی را به بهانه این‌که واقعیت است نباید در سینما مطرح کرد، اما برخی از حقایق را نباید بنا به توجیهات مختلف سرپوش گذاشت، برای مثال برخی‌ها ادعا می‌کنند که پرداختن به گروه‌هایی چون داعش در سینما ترویج خشونت است، درصورتی‌که اگر ما در این زمینه کم کار باشیم مطمئنا ضربات سخت‌تری را بابت خشونت آنها تحمل خواهیم کرد.

پرداختن به شهدای وحدت در یک فیلم سینمایی

وی در پاسخ به این سوال که خود در این زمینه چه کاری انجام داده است، گفت: در این حوزه (آگاهی سازی) من یک فیلمنامه سینمایی در دست دارم که فعلا طرح اولیه آن شکل گرفته است. در این کار به موضوع شهدای وحدت پرداخته خواهد شد. در ضمن در این کار سعی شده به فتنه‌هایی که در سیستان و بلوچستان رخ می‌دهد پرداخته شود. طرح اولیه این کار را خودم داده‌ام، اما نگارش فیلمنامه آن توسط یک گروه کاملا حرفه‌ای انجام خواهد شد.

اصغری به توضیح فوق اضافه کرد: این‌که چرا سیستان را برای کار در این زمینه انتخاب کردم دلیلش سفری است که چندی پیش به این منطقه داشتم و طبق تحقیقاتی که در آنجا انجام دادم متوجه شدم که گروه‌های افراطی در این بخش از کشور فعالیت‌های محسوسی دارند که باید شناسایی شوند. در این میان اگر در این حوزه کم کاری صورت‌ گیرد مطمئن باشید عواقب آن بد خواهد بود. در کلامی دیگر در زمان حال فقط با اقدامات فرهنگی می‌توان روشنگری کرد، اما در آینده اگر ما منفعل باشیم معلوم نیست که اقدامات فرهنگی جوابگو باشد یا خیر.

وی در پایان بیان کرد: گواه ادعای فوق را می‌توان در اقدامات گروهک انحرافی ریگی مشاهده کرد که دست به اقدامات وحشیانه در این منطقه می‌زد، البته سربازان گمنام امام زمان (عج) با رشادت‌های فراوان این غائله را خاتمه دادند، اما هنوز باید خطر چنین گروه‌هایی جدی گرفته شود، زیرا آنچه در سوریه یا عراق رخ داد از اقدامات بسیار کوچک آغاز شد و در ادامه خسارات بسیاری به بار آورد.

captcha