کد خبر: 1422350
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۳

دوره آموزشی سواد رسانه‌ای در کانون پرورش فکری مازندران برگزار شد

خبرنگاران افتخاری/ قاسم عزیززاده گرجی: دوره آموزشی سواد رسانه‌ای ویژه مسئولان و مربیان مراکز فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری مازندران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این دوره آموزشی با حضور بیش از 40 مربی مسئول و مربیان مراکز فرهنگی و هنری این کانون در اردوگاه شهید مهدی‌زاده دلگشای چالوس برگزار شد.

اعتصامی، مدرس این دوره با بیان تأثیر رسانه در خانواده و اجتماع با بررسی دیدگاه مختلف در این مورد به تشریح اصول سواد رسانه‌ای پرداخت.

این مدرس دانشگاه از تعیین رژیم مصرف رسانه‌ای و شناخت تولیدکنندگان پیام در رسانه و در نظر گرفتن رابطه اقتصادی بین تولیدکننده و مصرف‌کننده رسانه به‌عنوان مهم‌ترین اصول سواد رسانه‌ای یاد و اظهار کرد: در استفاده از رسانه باید به درک و شناخت مناسبی دست یافت تا بتوان از آسیب‌های موجود در فضای رسانه‌ای مصون ماند.

وی با اشاره به فرصت‌‌های موجود در فضای رسانه‌ای که توسط عرضه‌کنندگان آن ارائه می‌شود از آسیب‌ها و تهدیدات موجود در این فضا  نیز سخن گفت و سواد رسانه‌ای را یکی از مؤثرترین راه‌های مصونیت از این تهدیدات یاد کرد.

اعتصامی به برخی نقاط آسیب‌پذیری کاربران فضای مجازی نیز اشاره و تصریح کرد: بی‌اطلاعی کاربران از جرایم سایبری، سودجویی مجازی، فقدان هویت حقیقی و مکانی کاربران و فقدان امنیت اطلاعات ارائه شده در این فضا می‌تواند باعث خسارت‌های فراوانی برای استفاده‌کنندگان رسانه ایجاد کند.

وی نقش خانواده‌ها را در ایجاد فضای سالم رسانه‌ای برای فرزندان حائز اهمیت دانست و بر ارتقای دانش رسانه‌ای در خانواده‌ها تأکید کرد تا ضمن حفظ حریم خصوصی امنیت شخصی و اجتماعی تأمین شود.

بررسی تأثیر شبکه‌های ماهواره‌ای به‌ویژه شبکه‌های فارسی‌زبان در خانواده‌ها از دیگر مباحثی بود که این فعال فرهنگی  برای مسئولان و مربیان مراکز فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری مازندران تشریح کرد.

اعتصامی افزود: 146 شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان در یک شبانه‌روز برای خانواده سه هزار و 504 ساعت برنامه تولید می‌کنند که به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم دیدگاه مخاطب را مورد هدف قرار داده‌اند.

وی بزرگ‌ترین مشکل ماهواره را آسیب‌رسانی به خانواده‌ها دانست و در ادامه یادآور شد: هدف برنامه‌های ماهواره‌ای تغییر سبک زندگی است.

این مدرس دانشگاه از غیرت‌زدایی و حیازدایی، از بین بردن قبح گناه، ایجاد شبهه در اعتقادات دینی، بی‌احترامی به والدین، گسترش مد و مصرف‌زدگی، و سایر موارد غیر اخلاقی به‌عنوان ره‌آورد برنامه‌های ماهواره‌ای یاد کرد که به‌طور مستقیم در جهت تخریب خانواده‌ها و ترویج سبک زندگی غربی برنامه‌ریزی شده است.

یادآور می‌شود، در این دوره، مربیان و مسئولان مراکز فرهنگی و هنری نیز به بیان سؤالات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

captcha