به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جوانان و نوجوانان مهمترین عناصر تشکل دهنده جامعه و مؤثرترین اقشار یک ملت هستند که آینده را ترسیم میکنند و سعادت و شقاوت کشور بستگی به آنان دارد.
تاکنون جوانان این مرز و بوم در میدانهای مختلف به ویژه دفاع مقدس توانستهاند عظمت و صلابت خود را به رخ جهانیان بکشند و همه تشنگان عدالت در عالم را متوجه حماسه پرشور خود کنند. پس از جنگ نیز در صحنههای علم و فناوری و ورزش بسان ستارگان تابان درخشیدند و پرچم پیروزی و افتخار را به دوش کشیدهاند.
مراکز متعددی مشغول تلاش و کوشش هستند تا فضای علمی جامعه را با رایحه معنویت معطر و دانشآموزان را با مبانی دینی آشنا کنند، اما باید دانست که بیشتر این برنامهها قابلیت جذب دانشآموزانی که به نوعی دچار ناهنجاریهای اجتماعی یا مذهبی هستند را ندارند و تنها کسانی فرصت بهرهمندی پیدا میکنند که ناهنجاری خاصی ندارند.
بنابر این باید برای آن گروه از دانشآموزان که به هر دلیل دور ماندهاند، چارهای اندیشید؛ زیرا آنها نیز جزئی از این جامعه هستند و در صورت غفلت، در آینده برای جامعه و محیط مشکلاتی ایجاد میکنند و بیشتر چالشهای جامعه از جمله سرقت، مزاحمتها، بزهکاریهای اجتماعی، اعتیاد، اشغال زندانها و ... پیامد این گروه است.
نخبگان دانشآموز، شایستهترین افرادی هستند که میتوانند بهترین تأثیر را بر فضای آموزشی داشته باشند و مراکز علمی را از مظاهر انحراف تخلیه کنند. مؤسسه اسوه نخبگان با هدف تجهیز نخبگان مدارس به اصول اندیشههای ناب اسلامی و به منظورحمایت و پشتیبانی علمی ـ تربیتی و پژوهشی از نخبگان، تجهیز آنان به مبانی تربیتی و دینی، به کارگیری آنان در هدایت سایر دانشآموزان و در نتیجه تعمیق فعالیتهای تربیتی و پژوهشی در مدارس، تخلیه فضاهای آموزشی از هر گونه فساد، انحراف، شبهه و ترسیم فضایی متناسب با آرمانهای انقلاب اسلامی در مدارس در سال 1384 با دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راهاندازی شد.
این موسسه فعالیت خود را با همکاری جمعی از اساتید و کارشناسان حوزه و دانشگاه و به همت برخی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم آغاز کرد. این مرکز در ابتدای راه مقدمات برنامههای وسیع خود را فراهم کرده و به توسعه مبانی فکری و کارشناسی مسائل تربیتی نوجوانان و جوانان پرداخته است.
این مؤسسه در سالهای 1385 و 1386 جذب و ساماندهی حدود 500 نفر از نخبگان را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داد و این حرکت رو به رشد ادامه یافته تا سال 1387 که جذب نخبگان به شکل سازماندهی شده و منظم تنها از مقطع دوم راهنمایی صورت گرفت و از تشکیل کلاسها در یک ساختمان، به هفت ساختمان در سطح شهر در قالب کانونهای فرهنگی گسترش یافت.
این مؤسسه تاکنون موفق به آموزش دو هزار نفر از علاقهمندان شده است و پذیرش فراگیر در کلاسهای این مرکز قرآنی از طریق آموزش و پرورش صورت میگیرد، به این صورت که آموزش و پرورش طی ابلاغ بخشنامهای به مدارس از آنها میخواهد تا نخبگان خود را به این مرکز جهت آموزش معرفی کنند و پس از معرفی افراد، مؤسسه با برگزاری آزمونهای ورودی از بین معرفی شدگان کسانی را که بتوانند امتیازات لازم را کسب کنند، انتخاب میکند.
فراگیران پس از کسب امتیازات لازم در طرح آموزشی مؤسسه که در 10 ترم به مدت پنج سال برگزار میشود، شرکت کرده و با مباحثی همچون اعتقادی، اخلاقی، مهدویت، حجاب، عفاف و غربشناسی، فرق و ادیان و ... آشنا میشوند.
در حال حاضر 700 نفر از دانشآموزن از برنامههای آموزشی این مؤسسه استفاده میکنند. فراگیران در هفته به مدت دو ساعت با حضور در کلاسها با مباحث آموزشی این مرکز قرآنی آشنا میشوند.
برنامههای آموزشی این مرکز قرآنی در طول سال تحصیلی انجام میشود و در طول تابستان کلاسی برای این دانشآموزان برگزار نمیشود.