به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام دژکام، امامجمعه جهرم روز شنبه، هفتم تیرماه در همایش طلاب، فضلا و مبلّغان شهرستان جهرم که همزمان با آغاز به کار اجرایی قرارگاه فرهنگی ولایت جهرم برگزار شد، سخنانی در مورد اهداف این مرکز فرهنگی بیان کرد.
وی نقش روحانیت را رساندن بوی یوسف زهرا(س) به مشام مردم و بصیر و بینا شدن آنها خواند و گفت: نگرانی رهبری اگر بصیرت است، بوی یوسف بصیرت را باز میگرداند و بشارتدهنده بوی یوسف نیز روحانیت است که لباس پیامبر(ص) را بر تن کرده است.
وی همچنین، گفت: مسیر پیش روی قرارگاه روشن، واضح و مورد امضای موالی ماست که باید این راه را طی کنیم. در این مسیر آنچه به عهده روحانیت است، بذل وسع و انجام هر آنچه در توان دارد، است.
دژکام حیطه کاری روحانیت و طلاب بهویژه در گستره آموزش و پرورش را تخصصی و عقیدتی عنوان کرد و ایجاد فضای همکاری و همیاری در راستای پیشبرد اهداف قرارگاه و حل مسائل مربوط به سبک زندگی اسلامی را مورد تأکید قرار داد.
امام جمعه جهرم با اشاره به چارچوبهای بسیار زیبایی که در سخنان رهبر معظم انقلاب در زمینه سبک زندگی اسلامی وجود دارد و مطالب دستهبندی شده نیز در پایگاه اطلاعرسانی ایشان قرار داده شده، بر در اختیار همه بودن این چارچوبها جهت استفاده تأکید کرد.
وی پرهیز از استفاده از واژههای غربی و بیگانه در صحبتها و نوشتهها را خواستار شد و از نامگذاری حلقههای زیرمجموعه قرارگاه فرهنگی ولایت با عبارات قرآنی سخن گفت و افزود: باید روش خود را قرآنی کنیم چون هیچکس نمیتواند جلوی سبک قرآنی بایستد.
این استاد حوزه و دانشگاه در همین زمینه به کتاب مرحوم شاهآبادی، استاد امام راحل(ره) اشاره کرد و خطاب به مبلّغان گفت: ایشان رمز استفاده از سبک قرآنی را در کتاب شذراتالمعارف آورده است که خوب است این کتاب خوانده شود و اصل برنامه تبلیغی روی شذرات این کتاب به ویژه فصل اول متمرکز شود، همانگونه که امام و رهبری نیز طبق همین اساس که روش قرآنی است، عمل میکنند.
وی به تذکرات رهبری از دو دهه قبل تاکنون در مورد تهاجم و شبیخون فرهنگی و دردهای جامعه اشاره و اظهار کرد: ما میخواهیم به فکر درمان عملی این دردها با روشهای قرآنی باشیم نه اینکه فقط دردها را بیان کنیم.
مدیر قرارگاه فرهنگی ولایت جهرم در ادامه با اشاره به سه اصل در روش مرحوم شاهآبادی در کتاب مذکور، بر رعایت این سه اصل تأکید کرد.
وی اصل اول را استناد به قرآن در گفتار، خواستهها و اعمال عنوان کرد و اثبات ارتباط گفتهها با قرآن و احادیث را موجب پذیرش سخن در اکثریت مخاطبان دانست.
دژکام ولایت و اطاعتپذیری از رهبر الهی جامعه را دیگر اصلی برشمرد که در روش مرحوم شاهآبادی آمده است و گفت: امروز رهبر الهی جامعه اسلامی حضرت ولیعصر(عج) است و در راه اتصال مردم به امام زمان(عج)، مجتهد تنها چارچوب را ترسیم میکند و نقش خودش موضوعیت ندارد و قبول عمل فقط از سوی امام زمان(ع) صورت میگیرد.
وی اطاعت از ولی فقیه را به خاطر درست شدن ظاهر عمل که لازمه درست بودن باطن آن است متذکر شد و افزود: برای قبولی اعمال در پیشگاه الهی خود امام زمان(عج) است که مستقیماً دست افراد را میگیرد و همه مستقیماً به ولایت تکوینی آن حضرت مرتبطند. اینها عقایدی است که باید تبیین شود.
دژکام با اشاره به ایجاد شبهه توسط دشمنان در سایتها و دامن زدن برخی به آن در مورد ولایت فقیه، با هدف کاهش نقش ولی فقیه گفت: ما اطاعت از ولی فقیه را در طول میبینیم نه در عرض و ولی فقیه را سرباز امام زمان(عج) میدانیم و رهبری او نیز در اصل به فرماندهی کل بر میگردد که باید این مسئله به دقت تبیین شود.
وی با اشاره به کتاب انسانشناسی که خود و استاد عباسزاده نوشتهاند و به عنوان کتاب دانشگاهی در سطح کشور معرفی شده، از مقایسه ولایت معصوم با ولایت فقیه در بحث سعادت و انسان کامل در این کتاب و نقش انسان کامل و نقش ولی فقیه به نیابت از او سخن گفت.
امامجمعه جهرم از بیتوجهی برخی به سخنان رهبری به عنوان ولی فقیه انتقاد کرد و گفت: بیتوجهی به فرامین ایشان، نافرمانی امام زمان(عج) است و دیگر اعمال نیز مورد قبول آن حضرت نخواهد بود.
مدیر مدارس علمیه جهرم با بیان اینکه رهبری چند بار تلویحاً از بیتوجهی به سخنان خود سخن گفتهاند، گفت: طلاب و روحانیون نباید جزء افرادی که به سخنان رهبری بیتوجهند، باشند.
وی سومین اصل که در کتاب شذراتالمعارف به آن تأکید شده را تقویت برادریها عنوان کرد و خواستار توجه به این اصل مهم شد و گفت: از هم پاشیدگیها موجب بروز آسیبهای اجتماعی میشود که مرحوم شاهآبادی برای حل این مشکل کتاب مذکور را نوشته است.
امامجمعه جهرم بر خواندن، درس گرفتن و عمل به روشهای این کتاب توسط طلاب و روحانیون تأکید کرد و گفت: چون روشها قرآنی است پس ایمان داریم که کارها درست میشود.
وی با اشاره به نکاتی از مرحوم شاهآبادی افزود: اولین نکته این است که ایشان میگوید باید نیروهای تبلیغی همه در آمادهباش باشند. آن روز که ایشان این کتاب را نوشته حوزهها تنها دسته تبلیغی بودهاند ولی امروز رسانههای بسیاری در کنار حوزه هستند و همه باید در آمادهباش قرار داشته باشند.
دژکام ضمن یادآوری کمبود طلاب حوزههای جهرم نسبت به گستردگی کار قرارگاه فرهنگی اظهار کرد: با تعداد اندک نیرو به شرطی که در آمادهباش، باشند نیز میتوان در عرصه فرهنگی حضور داشت و در کنار رسانههای دیگر به صورت جدی فعالیت کرد.
وی هماهنگی نیروهای تبلیغی آماده را دیگر موردی که استاد امام راحل(ره) آن را خواستار شده برشمرد و گفت: شعار این ماه سبک زندگی اسلامی است و این شعار برای هماهنگی نیروها است.
امام جمعه جهرم سرفصل سبک زندگی اسلامی را دارای گستره زیاد دانست و علت انتخاب آن را فرصت داشتن در ماه مبارک رمضان برای تبلیغ ذکر کرد.
دژکام نکته دیگر فصل اول کتاب شذراتالمعارف مرحوم شاهآبادی را تأدب و تظاهر به شرع عنوان کرد و با بیان اینکه قرارگاه فرهنگی دارای اعضایی غیر از روحانیت هم است، خواستار تعهد رعایت مسایل شرعی در ابتدای پیوستن به قرارگاه بویژه مسئولان، سپس، تذکر به دیگران و زیر مجموعه تحت مدیریت در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی شد و گفت: اعضای قرارگاه چون دیگران از آنها توقع دارند، نباید ظاهری غیر شرعی داشته باشند.
دژکام در ادامه سخنان خود در این زمینه سادهزیستی را دیگر نکتهای برشمرد که کسانی که فعالیت قرارگاهی دارند و انجام میدهند، باید مراعات کنند.
امامجمعه جهرم دیگر مورد را تلاش برای بهبود وضعیت اقتصادی جامعه که جدا از مسایل فرهنگی نیست از دیدگاه مرحوم شاهآبادی ذکر کرد و با ذکر روایتی، جواب گرفتن رعایت این مورد را متذکر شد و گفت: رویکرد عملگرایانه یعنی دنبال درد مردم بودن و در حد توان به فکر درمان آن بودن است که البته کاری سخت است.
عملی کردن معاشرات اسلامی به انواع و اقسام، آخرین موردی بود که حجتالاسلام دژکام از کتاب شذراتالمعارف، رعایت آنها برای عضویت در قرارگاه فرهنگی را لازم دانست و از آن سخن گفت.
وی در ادامه گفت: روش کار فرهنگی، گفتن به تنهایی نیست هرچند که گفتن نیز لازم است ولی کار فرهنگی باید با عمل همراه باشد تا بتوان دلها را با خود همراه کرد.
وی با اشاره به سخنان آیتاللهالعظمی جوادی آملی گفت: دل جوانان مثل زمین مرده است که هر کس آن را زنده کند، زمین مال او میشود، پس با کاشت نهال محبت، معنویت و معرفت در آن، دل جوانان را مال خود کنید.
دژکام به 8 موردی که در خطبه جمعه گذشته به عنوان روش کار در ماه رمضان آنها را متذکر شده اشاره کرد و گفت: باید این کارها انجام شود تا کار فرهنگی پیش رود.
امامجمعه جهرم به مدت کوتاه فعالیت مدرسه علمیه حضرت نرگس(س) جهرم اشاره کرد و حیطه کار بانوان طلبه در جهرم را در اول راه برشمرد.
وی همچنین، به فارغالتحصیلی 45 نفر از طلاب این مدرسه اشاره کرد و از آن به فرصتی مناسب برای بانوان فارغالتحصیل در کنار مسئولان رده بالاتر برای تبلیغ سبک زندگی اسلامی در ماه مبارک برشمرد و خواستار توسعه فضا توسط دبیر قرارگاه برای فعالیت این بانوان شد.
دژکام در پایان سخنان خود در این زمینه موفقیت در بخش فعالیت بانوان طلبه و نتیجهبخش بودن فعالیت آنها را با عنایت امام زمان(عج) مورد تأکید قرار داد.
یادآور میشود، هفته گذشته به همت امامجمعه جهرم و همکاری طلاب و روحانیون مدرسه علمیه امام خمینی(ره) جهرم، قرارگاه فرهنگی ولایت در راستای انجام کارهای فرهنگی با رویکرد عملگرایانه در راستای رفع دغدغههای فرهنگی رهبر معظم انقلاب، در این مدرسه گشایش یافت.