کد خبر: 1423440
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۷
حجت‌الاسلام صادق‌نژاد بررسی کرد:

راهکارهای بهتر زیستن خانواده‌ها با بهره‌مندی از ظرفیت‌های ماه رمضان

گروه جامعه: یک محقق و پژوهشگر حوزه خانواده به بررسی اثراتی که ظرفیت‌های بی بدیل ماه رمضان بر تقویت روابط و بهتر زیستن خانواده‌ها در ماه رمضان دارد پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد صادق‌نژاد، محقق و پژوهشگر حوزه خانواده در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به ظرفیت‌هایی که ماه رمضان برای خانواده‌ها به منظور بهتر زیستن دارد اشاره کرد و گفت: خداوند برای هر عمل نیکی جزا و پاداشی مقرر کرده است جز روزه که می‌فرماید من خود جزای روزه او هستم. بدین ترتیت روزه و روزه‌داری از ظرفیت‌های فراوانی برخوردار است که می‌تواند سبب استحکام پایه‌های زندگی زوجین شود.

وی با بیان اینکه برای شهر رمضان القاب مختلفی همچون عنابه، رحمت، اعظم، ضیافت، مبارک، قیام، صیام، فضیلت، عبادت، قرآن، اسلام، اکبر، ثواب، رجا  ذکر شده است، گفت: به عنوان مثال قرائت قرآن در این ماه مورد سفارش احکام دینی و مورد مداومت استفاده خانواده‌های مسلمان است. قرائت قرآن سبب درمان بیمارى‌هاى روحى، رفع غم و اندوه، روشنایى دیدگان، مونس تنهایى، عمر با برکت، استجابت دعا، صفاى خانه، رفع عذاب از پدر و مادر است و برای قرائت برخی از سور ویژگی‌های مختلفی بیان شده است، همین قرائت قرآن در ماه رمضان سرمنشأ نزول برکت و بهر‌ه‌مندی برای افراد مختلف خانواده است. 

افطار و سحری که به صله رحم منجر می‌شود

وی حالات روحانی افطار و سحر را فرصت مناسبی برای دور شدن اعضای خانواده در کنار هم و یا در مقیاسی بزرگتر جمع شدن خانواده‌ها در کنار هم دانست و گفت: صله رحم اموال را بسیار، بلا را دفع، حسابرسی قیامت را آسان و مرگ را به تأخیر مى‌اندازد و خانواده‌ها می‌توانند از فرصت ماه رمضان به بهترین نحو برای بهره‌مند شدن از این برکات استفاده کنند.

روزه و تمرین زیبا سخن گفتن با افراد خانواده

حجت‌الاسلام صادق‌نژاد با بیان اینکه یکی از سفارش‌های ماه رمضان روزه زبان و نگاه است، گفت: زوجین در ماه رمضان با روزه نگاه داشتن زبان خود می‌توانند خوشرویی و زیبا سخن گفتن با یکدیگر را تمرین کنند و از این فرصت برای رفع برخی مشکلاتی که به واسطه بددهانی ایجاد شده است بهره گیرند.

این پژوهشگر حوزه خانواد قرائت دعا و مناجات را از دیگر اموری دانست که در ماه مبارک رمضان مورد تأکید قرار گرفته است و گفت: مناجات خوانی روح را لطیف و خلقیات افراد را نیکو می‌کند. مداومت و استمرار بر مناجات خوانی سبب می‌شود افراد خانواد به یک آرامش نسبی دست یابند و استرس‌ها و آسیب‌هایی که در طول روز متوجه آنان می‌شود را بدین وسیله دفع کنند.

حجت‌الاسلام صادق‌نژاد ماه رمضان را در مجموع ماه توبه، بازگشت و رحمت دانست و اظهار کرد: اگر فردی در خانواد دچار بدرفتاری با سایرین بوده است می‌تواند در ماه رمضان با روزه داری و تقویت نفس بر خصلت‌های ناشایست خود چیره شود و با بهره‌مندی از ظرفیت استغفار در ماه رمضان بهترین زمان را برای بازگشت به سوی افراد خانواه خود انتخاب کند.

انفاق کردن از دیگر مواردی بود که این محقق حوزه خانواده به عنوان اعمال مورد تأکید ماه رمضان به آن اشاره و عنوان کرد: انفاق کردن سبب می‌شود افراد با مشکلات مادی سایر خانواده‌ها که گاهی آرامش زندگی آنان را بر هم می‌زند آشنا شده و با مقایسه مسائلی که سبب ایجاد مشکل در روابط آنان شده به کوچکی و ناچیز بودن منشأ اختلافات خود پی ببرند.

وقتی با دست گیری از دیگران مشکلاتمان رنگ می‌بازند

وی ادامه داد: رسیدگی به امور نیازمندان و رفع مشکل آنان سبب ایجاد رضایت مندی در افراد و بررسی عمیق‌تر مسائلی می‌شود که گاهی افراد از آن به عنوان مشکلات سخت زندگی خود یاد می‌کنند ولی گاهی در مواجه با مشکلات سایرین به بی ارزش بودن مسائلی که بر سر آن نزاع داشته‌اند می‌رسند.

وی در پایان سخنان خود بیداری بین طلوعین را فرصت مناسبی برای بهره‌مند شدن از برکات خداوند دانست و گفت: بسیاری از مشکلات زوجین و خانواد‌ه‌ها می‌تواند با بهره‌مندی از برکت زمان بین الطلوعین برطرف شود اما امروز این ظرفیت‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

captcha