کد خبر: 1434217
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵
حجت‌الاسلام حسین‌زاده:

سرمایه ماه رمضان را ارزان نفروشیم

گروه جامعه: عضو پژوهشکده قرآن و حدیث با بیان اینکه انسان پس از روزه‌داری در ماه رمضان به سرمایه عظیمی از حالات معنوی دست یافته است گفت: این سرمایه را نباید ارزان فروخت بلکه می‌توان با اعتدال آن را استمرار بخشید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حسین‌زاده، عضو پژوهشکده قرآن و حدیث در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ایجاد حالات معنوی قوی‌تری در وجود انسان‌ها طی ماه مبارک رمضان به بیان راهکارهای حفظ این معنویت و تسری آن به سایر زمان‌ها پرداخت.

وی با اشاره به احادیثی که از در قل و زنجیر بودن شیطان در ماه رمضان حکایت دارد، اظهار کرد: سلطنت شیطان بر انسان نیز به واسطه خواست خود افراد است، اختیار از انسان سلب نیست و گاهی خودمان به استقبال گناه می‌رویم.

تمرین و تکرار

حجت‌الاسلام حسین‌زاده ادامه داد: اما اگر در ماه رمضان موفق شدیم اسیر مکر شیطان نشویم می‌توانیم با استفاده از تمرین و تکرار این حالت ایجاد شده را در خود تقویت و سبب ریشه دار شدن آن در وجود خود شویم.

وی با اشاره به آیه شریفه «رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا؛ پروردگار ما، از آن پس که ما را هدایت کرده‌ای، دل‌های ما را به باطل متمایل مساز» اظهار کرد: دعا کردن از جمله راهکارهای تقویت دین داری درون انسان‌ها است.

تمرین حلال خواری

حجت‌الاسلام حسین‌زاده ممانعت از خوردن و آشامیدن آنچه با پول حلال بدست آمده در ماه رمضان را مقدمه‌ای برای خودداری از حرام خواری دانست و گفت: 30 روز روزه داری و سحری خوردن زمینه‌ای برای سحرخیز شدن است اما غفلت سبب می‌شود ما پس از پایان ماه رمضان ضرورتی برای این سحرخیزی احساس نکنیم در صورتی که بهره‌مندی از فیوضات ماه رمضان می‌تواند با ابقا رفتارهای مثبت ما ادامه دار و مستمر باشد و ارزش واقعی آن نیز به همین استمرار است.

وی با اشاره به آیه 200 سوره مبارکه اعراف که می‌فرماید: «وَإِمَّا یَنزَغَنَّکَ مِنَ الشَّیْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ؛ و هر گاه وسوسه‌ای از شیطان به تو رسد به خدا پناه بر» اظهار کرد: طبق آیات قرآن پرهیزکاران هنگامی که گرفتار وسوسه‏‌های شیطان می‌‌شوند به یاد خدا و پاداش و کیفر او می‏‌افتند و در پرتو یاد او راه حق را می‏‌بینند و بینا می‌‌شوند. پس حضور همیشگی یاد خداوند در دل انسان‌ها می‌تواند مانعی از انجام گناه شود.

وی با بیان اینکه خداوند همیشه خواستار رعایت اعتدال در همه امور همچون نماز، روزه، انفاق و ... بجز یاد خداوند که باید همیشگی و هر روز بیش از پیش باشد، است گفت: رعایت اعتدال راهی برای حفظ حالات روحانی ماه رمضان است.انسان پس از روزه داری در ماه رمضان به سرمایه عظیمی از حالات معنوی دست یافته است که شایسته نیست با غفلت به ارزانی این سرمایه ارزشمند را از دست بدهد بلکه می‌تواند با رعایت اعتدال آن را به سایر اوقات نیز تسری دهد.

داشتن دوستانی تذکر دهنده

این کارشناس قرآن و حدیث حفظ حالات روحانی ایجاد شده در ماه رمضان را مهم‌تر از کسب آن دانست و گفت: این محافظت جز با تکرار و تمرین به وجود نمی‌آید. داشتن دوستان و همراهانی که ما را توصیه به صبر و پرهیزگاری کنند در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

حالت خوف و رجا داشته باشیم

وی ماه رمضان را فرصتی برای فرشته گونه شدن انسان‌ها دانست و گفت: خداوند در ماه رمضان شرایطی را ایجاد کرده است که بندگان به دست خودشان ملکوتی شوند. برای اینکه بدانیم در این ماه گناهان ما آمرزیده شده است یا خیر نیز بیشتر داشتن حالت رجا و خوف سفارش شده است که تا همیشه خود را بدهکار خداوند بدانیم.

captcha