حجتالاسلاموالمسلمین علی نصیری، مدرس حوزه علمیه و مدیر مؤسسه معارف وحی و خرد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: ماه رمضان تنها روزهگرفتن مهم نیست در این ماه مهمترین مسیری را که میتوان طی کرد تغییر در سبک زندگی و حرکت به سوی سبک زندگی اسلامی است که کمتر زمانی به آن توجه شده است.
در این ماه به تقوای الهی دست پیدا خواهیم کرد اگر ...
وی افزود: درست است که اگر کسی در این ماه روزه نگیرد گناه کرده و باید کفاره گناه را بپردازد اما نباید از حداقلیهای این ماه غافل شود. رمضان هم ماه نزول قرآن است و هم ماه روزه و ما در این ماه به تقوای الهی دست پیدا خواهیم کرد اگر طبق دستورات دینی فرایض این ماه را به جا آوریم.
آنان که روزه نمیگیرند هم از برکات رمضان بهرهمند خواهند شد
این مدرس حوزه اظهار کرد: افرادی که بنا به دلایلی توان روزه گرفتن ندارند نیز میتوانند با پرداختن به آموزههای دینی و واجبات دیگر در کنار روزهداران از برکات این ماه بهرهمند شوند.
وی گفت: حضور در مساجد و محافل مذهبی روح انسان را جلا میدهد و افرادی که روزه نمیگیرند هم میتوانند با شرکت در این محافل از الطاف الهی نصیب برده و در مسیر رسیدن به روح آسمانی حرکت کنند. بهطور کلی میتوان این چنین گفت که اگر روزه نمیگیریم حداقل از مسیر دین هم خارج نشویم و بد را به بدتر تبدیل نکنیم.
به اصل و هدف رمضان توجه کنیم/ فرصت کم است
حجتالاسلام نصیری بیان کرد: نتیجه ماه مبارک رمضان را باید در تغییراتی که در سبک زندگی حاصل میشود دید و اگر تغییری در روند زندگی خود بعد از ماه رمضان ندیدیم باید بدانیم که این ماه را به سادگی از دست داده و تنها به رعایت واجبات توجه کردهایم نه به اصل و هدف آنها.
باید خود، خانواده و جامعه را به سمت جامعه و زندگی قرآنی هدایت کنیم
مدیر مؤسسه معارف وحی و خرد افزود: ما باید در این ایام خود، خانواده و جامعه را به سمت جامعه و زندگی قرآنی هدایت کنیم، روزهدار بودن صرف، کارساز نیست این ماه، ماه نزول قرآن است و باید بیشتر به قرآن و دستورات آن توجه کنیم به عنوان مثال باید در این ماه توجه بیشتری به همسایهداری و رعایت حقوق دیگران، کمک به نیازمندان و پرداختن به سبک زندگی ائمه(ع) داشته باشیم.
وی اضافه کرد: ضروری است تغییرات مثبتی که در این ماه حاصل شده است را بعد از ماه رمضان و در طول سال نیز حفظ کنیم و برای این کار باید ارزش این تغییر و نحوه به دست آوردن آن را بدانیم و برای حفظ آن تلاش کنیم یعنی این دیگر در اختیار خود انسان است و تا نخواهد هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد.
فضای جامعه رنگ و بوی الهی پیدا کرده است
حجتالاسلام نصیری با تأکید بر اینکه همه افراد جامعه در این ماه توان استفاده از برکات رمضان را دارند، گفت: در این ایام فضای جامعه رنگ و بوی الهی پیدا کرده و حتی افرادی که روزه نمیگیرند این فرصت را دارند که با حضور بر سر سفره سحری و افطار و در مراسمات دینی و مذهبی در کنار روزهداران از لحظه لحظه این ایام استفاده کنند و اگر تغییری در درون خود دیدند به روزهگرفتن هم بپردازند.
این مدرس حوزه علمیه تصریح کرد: بعد از ماه رمضان بیاییم آنچه را که در رمضان به دست آوردهایم را با فراموشکاری و پرداختن به اشتباهات از دست ندهیم در واقع ماه رمضان تمرین تقویت اراده است و وقتی که اراده تقویت شد باید با قوت این راه را ادامه داد.
تقوا را در خودمان پرورش میدهیم
وی در پاسخ به این سئوال که چگونه میتوان از فرصت ماه رمضان برای خویشتنداری و بالا بردن تقوای الهی استفاده کرد، گفت: بنا بر روایات در این ماه درِ جهنم بسته است و درِ بهشت باز است و دست و پای شیطان غل و زنجیر است. این مسئله لطف خداست. خداوند دروازه رحمتش را بر روی همه باز کرده و خاص و عام هم وجود ندارد، آنچه مهم است این است که با روزه، تقوا و خویشتنداری تقویت میشود.
حجتالاسلام نصیری تأکید کرد: روزهداری راه تهذیب نفس است منتها روزهداری معنای سادهاش همین نخوردن است باید روزه اعضا و جوارح هم داشته باشیم چشم، زبان، گوش و بالاتر از همه دلها و قلبهایمان هم باید روزه باشند در واقع روح و روان انسان باید روزهدار باشد. همه اینها تناسب تقوایی که میخواهیم به دست آوریم را بالاتر میبرد.
آنانی که روزه نمیگیرند حداقل دعا را از یاد نبرند
وی در پایان تصریح کرد: رمضان ماه دعا است بنابراین همه راهها برای بندگان باز شده تا به خدا نزدیک شوند و تقوا حاصل کنند آنانی که روزه نمیگیرند حداقل دعا را از یاد نبرند و برای هدایت خود و دیگران دعا کنند.