کد خبر: 1424806
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴
به مناسبت آزادسازی مهران؛

عملیاتی که ساختار بعثی‌ها را بر هم زد

گروه جهاد و حماسه: شهر مهران دهم تیرماه ۶۵ طی عملیاتی به‌ نام «یا اباالفضل العباس» آزاد شد؛ عملیاتی که بسیاری از استراتژی‌های بعثی‌ها را بر هم زد.

تاریخ دفاع مقدس هرگز دهم تیرماه سال 1365 را فراموش نخواهد کرد؛ زیرا در این روز دلاوران صحنه نبرد در یک حمله قهرمانانه در عملیاتی به‌ نام «یا اباالفضل العباس» در جبهه‌های جنوب حماسه آفریدند و مهران را از اسارت آزاد کردند.

«یا اباالفضل العباس(ع) ادرکنی» رمز آغاز عملیاتی به وسعت دشت پرندگان خونین‌بالی بود که پروازشان در شب دهم تیر ماه سال 65 مهران را از لوث وجود دشمن بعثی آزاد کرد.

ارتفاعات «قلاویزان»،«کله قندی» و شهرک‌های «منصورآباد»، «هرمزآباد» و «امامزاده سید حسن»(ع) هنوز هم پس از 22 سال از زمان انجام این عملیات غرورآفرین، این ندای مقدس را در جای جای خود حفظ کرده‌اند.

انگار همین دیروز بود که شهید رضا دستواره، قیصر موسی‌بیگی، رحمان حسینی و حمیدرضا دستگیرشیردل و اسلحه به دست با فریاد یا ابوالفضل قلب دشمن غدار را نشانه رفتند و آنان را از سرزمین مهربانی‌ها (مهران) بیرون راندند.

این پیروز‌ی تا بدان حد اهمیت داشت که امام راحل در آن روز فرمودند، «مهران را هم خدا آزاد کرد» و این همان جمله‌ای بود که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران پس از فتح «خونین شهر» بر زبان جاری کردند.

اشک شوق در چشم‌های همگان حقله زده بود و پیر و جوان و زن و مرد این دیار خندان و خوشحال به شادی و پایکوبی برآمدند تا پیروزی دلاورمردانشان را جشن بگیرند.

روزهای خوب پیروزی، روزهای شیرین افتخارآفرینی، روزها و لحظات بیادماندنی از عشق و ایثار و شهامت هر لحظه‌اش دنیایی شادی را در جان‌ها به ودیعه می‌گذارد.

توصیف لحظه لحظه آن روزها، آن خاطرات خوب پیروزی همه‌ عشق است و شوق و غرور که نشان از تاریخ پر اقتخار مردان این سرزمین دارد.

مهران، سرزمین مهر و مهربانی، دیار جانبازی و جاندادگی، مشهد شهیدان، مامن مردی و مردانگی، ماندگارترین نام در تاریخ مردم ایلام و ایران است.

مهران، دیار عشق‌بازی و جانبازی ده‌ها رزمند سرافراز اسلام که دست در دست هم دادند و در برابر گلوله‌های دشمن ایستادند، تا رژیم غاصب صدام نتواند یک ذره از این خاک را به اسارت گیرد.

نخل‌های سوخته‌اش گواه است، ده‌ها لاشه تانک که در مسیر جاده ایلام - مهران بر روی سکوهایی چشم انداز جاده را همچون تصویر از سال‌های جنگ و دفاع مقدس در ذهن‌ها ترسیم می‌کند خود گویای لحظات تلخ و شیرین سال‌های دفاع مقدس در این دیار است.
هنوز هم هر روز از خاک پرگهر این دیار در منطقه عملیاتی «شرهانی»، در دشت‌های پر مین منطقه مرزی مهران و دهلران، در میان سنگرهای تخریبی، گوهری بی‌نام و نشان از خاک بیرون می‌آید.

آزادسازی مهران چنان غافلگیرکننده و مهم بود که رسانه‌های غربی آن روز بلافاصله آن را به منزله شکست و پایان راهبرد دفاع متحرک عراق توصیف کردند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی در این مورد اعلام کرد:
ناظران در خلیج فارس عقیده دارند که اشغال مهران توسط قوای ایرانی، شکست پذیری رژیم عراق به ویژه راهبرد نظامی جدید آن موسوم به دفاع متحرک را به اثبات رساند.

منبع: راهیان نور

captcha