به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمصطفی میرسلیم، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بازدید کرد.
میرسلیم طی سخنانی در این نمایشگاه به برگزاری نخستین نمایشگاه قرآن کریم در سال 72 اشاره و اظهار کرد: در نمایشگاه اول، تبحر لازم برای برگزاری آن وجود نداشت و لذا از بقیه کارهای نمایشگاهی که در کشور انجام میگرفت، الگوبرداری شد.
وی افزود: با توجه به عظمت ابعاد نمایشگاه قرآن کریم، الگویی خاص برای آن در نظر گرفته شد که با الگوی نمایشگاه کتاب و لوازم خانگی فرق میکرد و به تدریج ابعاد این نمایشگاه، اصلاح و تکمیل شد.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این مسئله که پس از برگزاری بیست و یک دوره از نمایشگاه قرآن کریم، هنوز در ابتدای راه هستیم، تصریح کرد: باید فکر، تدبیر، عمل، ذوق و سلیقه و برنامههای خود را ساماندهی کنیم تا نمایشگاه را متناسب با شأن قرآن برگزار کنیم.
وی با اشاره به ضرورت شناخت نقاط ضعف و قوت نمایشگاههای قرآن برگزار شده تاکنون، گفت: باید بررسی کرد طی سنوات مختلف چه مقدار پیشرفت داشتهایم و همچنین، اینکه آیا با استفاده از خلاقیت، محتواهای جدیدی را که بر روی نسل جوان اثرگذاری بیشتری دارد، تولید کردهایم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سؤال که آیا ابزار نمایشگاه توانسته است در کاهش آسیبهای اجتماعی مانند دروغ و تهمت در جامعه مؤثر باشد، افزود: در ارزیابی نمایشگاه میتوانیم بگوئیم کدام یک از غرفههای نمایشگاه، زیباییهای بصری داشته است، اما بررسی اینکه کدام غرفه در فهم قرآن و در افزایش شور و شوق و عمل به قرآن مؤثر بوده است، نیاز به شاخصبندی خاص دارد.
وی با تأکید براینکه نمایشگاه باید جلوه دهنده و بروز دهنده تمام فعالیتهای قرآنی کشور باشد، افزود: نمایشگاه خودش به تنهایی موضوعیت دارد و گردهمایی خوبی است، اما باید جنبههای یادگیری، همافزایی و تشویقگرایانه آن تقویت شود. سبقت گرفتن شرکتکنندگان در نمایشگاه از یکدیگر، برای رشد یافتن در زمینههای مختلف قرآنی نیز دارای اهمیت است.
میرسلیم در ادامه در پاسخ به این سؤال که در کنار برگزاری نمایشگاه چه فعالیت دیگری برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی وجود دارد، گفت: به غیر از برگزاری سالیانه نمایشگاه که در تهران و سایر شهرستانها برگزار میشود، رسانههای قرآنی مانند رادیو قرآن و شبکۀ قرآن و معارف سیما نیز فعالیت میکنند، نشریات قرآنی نیز جنبۀ ترویجی و پژوهشی دارند که تعدادشان در سالهای اخیر افزایش یافته است. برنامههای خوب تفسیری و تبیینی و ترجمهای، نمایشنامههای خوب قرآنی و فیلمهای داستانی الهام گرفته شده از قرآن هم داریم که همه اینها در کنار نمایشگاه، ابزار اثرگذار دیگری هستند که در زمینۀ فرهنگی و هنری سبب ترویج و توسعۀ فرهنگ قرآنی در جامعه میشوند.
وی در پایان با اشاره به مکانهای مختلفی که نمایشگاه قرآن در طول این سالیان در آنجا برگزار شده است، گفت: با توجه به اینکه نخستن بار است که شاهد برگزاری نمایشگاه قرآن در باغ موزه هستیم، باید در پایان نمایشگاه با بررسی و مقایسه، بیان کرد انتخاب این محل به عنوان محل نمایشگاه مناسب و موفق بوده است یا نه.
یادآور میشود، نخستین نمایشگاه قرآن کریم در زمان تصدی میرسلیم بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با تلاشهای احمد مسجدجامعی، معاون فرهنگی وی برگزار شده است.