«علی رمضان الاوسی»، استاد دانشگاه جهانی علوم اسلامی لندن و قرآنپژوه عراقی مقیم انگلیس، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: داعش ساخته دست طالبان و القاعده است و پشت سر این گروهک تروریستی، عربستان و آمریکا ایستادهاند، این گروهک گمراه امروز شعار تشکیل «حکومت اسلامی» را سر داده، این در حالی است که چنین شعاری به هیچ وجه صحت ندارد و اقدامات این گروه از جمله ذبح، تکفیر و امثال آن مخالف آموزههای اسلامی است.
داعش مجری دیکتههای امریکا است
وی افزود: داعش دیکتههای آمریکا را اجرا میکند، پیروان این گروهک دشمن مسلمانان هستند و اعتدال را رها کرده و با کمکهای مالی اسرائیل و عربستان اداره میشوند و در خودروهای آنان که در عراق و سوریه تردد میکند، پلاک عربستان دیده شده است.
همکاری سعودی ـ اسرائیلی در حمایت از داعش
الاوسی تصریح کرد: همکاری سعودی ـ اسرائیلی در راستای حمایت از داعش، با هدف تغییر جمعیتی و جغرافیایی منطقه و نقشه آن انجام میشود، این گروه امروز در حالی وارد عراق شده است که قبلا در سوریه جولان داده و شکست خورده بود.
هدف داعش تجزیه عراق است
استاد دانشگاه جهانی علوم اسلامی لندن تأکید کرد: نیروهای داعش امروز با توجه به شکست برخی گروهها در انتخابات عراق، وارد این کشور شدهاند تا آن را تجزیه و نقشه جغرافیایی جدیدی را برایش طراحی کنند.
وی گفت: من در اینجا به داعش و حامیانش به ویژه آمریکا که مدعی حمایت از دموکراسی هستند، اعلام میکنم که برای اطلاع از وضعیت دموکراسی در عراق، به صندوقهای رأی نگاهی بیاندازند تا ببینند که رأی این صندوقها تعیینکننده رهبران و سیاستمداران عراقی بوده است.
فتوای آیتالله سیستانی؛ نقشهها را نقش بر آب کرد
الاوسی فتوای آیتالله العظمی سیستانی مبنی بر وجوب جهاد کفایی در برابر داعش را واکنش و پاسخی کامل و جامع به همه تحولات و توطئههای داعش در عراق دانست و گفت: داعشیها ورود به موصل را گام نخست برای تصرف کل عراق میدانستند و قصد ورود به بغداد و سرنگونی حکومت را داشتند، اما زمانی که فتوای سیستانی صادر شد، نقشههایشان نقش بر آب شد و میلیونها عراقی با تبعیت از این فتوا به خیابانها آمدند و با بسیج عمومی و نظامی داوطلب مبارزه با داعش شدند.
این قرآنپژوه عراقی با اشاره به این که فتوای سیستانی سبب شد کسانی که قصد کودتای نظامی در عراق را در سر داشتند، ناکام بمانند، یادآور شد: در جنگ کنونی عراق داعشیها تنها نیستند، بلکه افسران عزت الدوری(معاون اول سابق صدام) و امثال آنان نیز وارد معرکه شدهاند، بنابراین زمانی که فتوای سیستانی صادر شد، تمامی توطئههای این گروه نقش بر آب شد و آنان به خاطر این فتوای تاریخی که نشانه رهبری بینظیر این مرجع شیعی بود، ناکام ماندند.
برانگیختن فتنه فرقهای و داخلی در عراق
وی حمله داعش به کلیساهای عراق و آتشزدن این اماکن عبادی را مورد توجه قرار داد و گفت: داعشیها چندینبار است که چنین جنایتی را مرتکب میشوند و پیشتر نیز در بغداد و سوریه این جنایت را تکرار کرده بودند، زیرا گروهی منحرف و بی دین هستند که نه معتقد به اسلاماند و نه مسیحیت، آنها میخواهند بافت یکپارچه جامعه عراق را بر هم بزنند و با مطرحکردن فرقهگرایی، قومیتی را بر قومیت دیگر و دینی را بر دین دیگر ترجیح دهند و در واقع سیاست برانگیختن فتنههای طایفهای و جنگ داخلی و فرقهای را در سر دارند.
داعش مخالف رشد ملتها است
الاوسی با تأکید بر این که داعشیها نمیتوانند ثبات و امنیت در عراق را بپذیرند و رشد این ملت و سایر ملتها را مانعی بر سر راه اهداف خود میدانند، گفت: زمانی که نیروهای داعش وارد موصل شدند، اثیل نجیفی، استاندار نینوا و تعداد دیگری از رهبران نظامی خود را در مقابل داعش فروختند و با این کار سبب شدند که داعشیها این شهر و آثار باستانی و نمادهای تاریخی، کتب، اماکن عبادیاش را تصرف کنند و حتی برخی از این آثار را به موزههای اروپا، ترکیه و حتی رژیم صهیونیستی وارد کرده و بفروشند.
استاد دانشگاه جهانی علوم اسلامی لندن تصریح کرد: داعشیها همچنین برای مسیحیان جزیه تعیین و احکام ظالمانهای را در حق پیروان دیگر ادیان اجرا کردند، آنها به دنبال تغییر سرنوشت عراق و آینده این کشور هستند.
ورود داعش به اردن و عربستان پس از عراق
وی یادآور شد: تروریسم نه دین دارد و نه مرز جغرافیایی خاص، تروریست در هر جایی نفوذ کرده و وارد میشود، تروریستها زمانی که در سوریه شکست خوردند، وارد عراق شدند و امروز نیز به یاری خدا در این کشور شکستی کامل خواهند خورد و بقایای آنان وارد دیگر کشورها همچون، عربستان اردن و کویت خواهد شد و کل منطقه در آتشی که این گروه از جنایتکاران شعلهور کردهاند، خواهد سوخت.
وحدت؛ مهمترین راه مبارزه با داعش
الاوسی مهمترین راه مبارزه با تروریستهای داعش را وحدت مذاهب، حکومتها و ملتها برشمرد و گفت: باید همکاری و هماهنگی لازم بین بافتهای اجتماعی در سطح دولت، ملتها، مذاهب و احزاب صورت بگیرد، زمانی که این چنین باشد و همه به صورت یکپارچه در مقابل تروریسم بایستند، پیروز خواهند شد، اما هر گونه تفرقه و شکاف اجتماعی برنامههای جهنمی تروریستها را پیش خواهد برد.
حامیان داعش در آتش تروریستها میسوزند
وی با تأکید بر این که نخستین کسانی که در آتش تروریستها خواهند سوخت، حامیان آنان خواهند بود، اظهار کرد: امروز علمای شیعه و سنی مسئولیت عظیمی بر عهده دارند و باید مسلمانان را برای مبارزه با تروریسم هوشیار کنند، واتیکان هم باید وارد عمل شود، زیرا مسیحیان عراق نیز در معرض تهدید قرار گرفتهاند، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و شورای امنیت نیز باید عملا وارد شوند، زیرا آمریکا اکنون با توطئهای که داعش مجری آن است، میخواهد یک بار دیگر وارد عراق شود، این کشور به تعهداتش در قبال عراق پس از خروج اشغالگران آمریکایی در سال 2010 عمل نکرده و از هر گونه کمک به عراق در چنین شرایطی که در توافقنامه آن زمان ذکر شده بود، عمل نکرده است.
این قرآن پژوه عراقی با اشاره به موضع مناسب روسیه در قبال تحولات کنونی عراق و دیدار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه با نوری مالکی، نخستوزیر عراق، این حرکت را بیانگر آگاهی و هوشیاری روسها برشمرد.
رسانهها جنایتها را ثبت و افشا کنند
الاوسی در پایان نقش رسانههای گروهی را در افشای جنایات داعشیها مورد توجه قرار داد و گفت: امروز تمامی رسانههای عربی، اسلامی و بینالمللی باید این جنایتها را افشا و به صورت مستند ثبت کنند، چرا که در دنیا بینظیر است، این جنایتها باید در تاریخ ثبت شود، شورای امینت نیز باید در این میان وارد عمل شده و حکمی را مبنی بر گمراهبودن و انحراف داعش و اندیشه داعشی صادر کند، کشورهای بزرگ هم باید این اندیشه را جرم بدانند و حمایتهای خود را قطع کنند و تمامی این اقدامات یک مسئولیت بینالمللی، منطقهای و همگانی است.